ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cuvintele…sageti otravitoare sau faguri de miere?

Cata vorbarie in jurul nostru zi de zi. Cate vorbe aruncate in noi si cate vorbe aruncam noi in altii la nervi. Ma intreb, gandim ce spunem sau pur si simplu ne place sa irosim cuvintele? Nu stiu daca voi ati realizat, dar sunt cuvinte asemanatoare unor sageti bine ascutite, si atunci cand suntem suparati le aruncam cu toata puterea in persoanele din jur. Dati’mi voie sa va spun ca tinta acestor sageti, este inima. Si stiti ce? Sagetile raman infipte… pentru totdeauna. Multi dintre noi regretam mai tarziu si am dori parca sa reparam greseala, sa ne retragem cuvintele, sa explicam, sa ne justificam, regretam…dar e …prea tarziu. Cel mai trist mi se pare atunci cand oamenii adulti se joaca astfel cu sagetile. Ei, cei care au capacitatea de a intelege ca viata nu e o gluma, ca durerea nu se poate pricinui in joaca si multe din sageti pot fi fatale. Insa atunci cand ne pierdem cumpatul, cuvintele sunt la indemana fiecaruia, bine ascutite pentru a tinti inima adversarului. Pentru un moment, ne dorim infrangerea definitiva a acestuia. Mai trist este ca dupa ce sagetile au tintit inima, realizam gravitatea gestului nostru. Lacrimile si nedumerirea de pe chipul persoanei lovite, ne fac sa intelegem suferinta amara pe care am pricinuit’o. Totusi…este prea tarziu.

Sunt insa si altfel de cuvinte. Solomon ne spune ca : “Cuvintele prietenoase  sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase.”  (Proverbe 16:24). Dragii mei, astfel de cuvinte ar trebui sa rostim…cuvinte care sa imbarbateze, sa ridice, sa mangaie, “dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase”. Nu te pripi sa deschizi gura daca stii ca poti scuipa sageti otravitoare.

 ” Scaldă-ţi cuvintele în iubire, bazează-te pe Cuvântul Lui Dumnezeu şi ieşi în lume, hotărât să ridici, să încurajezi şi să motivezi pe cineva.”(Anonim)

sursa: soaptainimii.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. Cuvintele inseamna mult. Cuvintele pot rani, cuvintele pot aduce lacrimi, cuvintele pot aduce zambete. In cuvinte exista puterea prin care noi creem sau distrugem. Putem zidi sau darama. Asculta ce zice inteleptul Solomon: In puterea limbii este viata si moartea”. Haideti sa folosim cuvinte ziditoare.

  2. DIN PACATE DIN CE IN CE MAI MULTI CRESTINI AU CAM UITAT DE ADEVARATA „CONDUITA CRESTINA” SI TOT DIN PACATE CARE E DIFERENTA DINTRE NOI SI CEI DIN LUME ? ” VOI SUNTETI LUMINA LUMII ….” OARE ASA O FI ? CRED CA DOMNUL ISUS PRIVESTE CU DURERE LA „CE LUMINI AM DEVENIT NOI IN LUMEA ASTA : BARFA,DISPRET,RESPINGERE, SI DUREROS E CA NU CU CEI DIN LUME AVEM PROBLEME , CI CHIAR INTRE NOI CA SI CRESTINI. IN GOANA NOASTRA DE A APUCA „UN LOC” CAT MAI IN FATA CAT MAI IN LUMUNA „REFLECTOARELOR ” DACA SE POATE , SUNTEM ATAT DE PREOCUPATI DE ” MAREA NOASTRA LUCRARE ” LA CARE CREDEM CA DOMNUL NE-O CHEMAT INCAT SUFLETELE CELOR NEMANTUITI STAU LA COADA LA POARTA IADULUI , IAR NOI SUNTEM ATAT DE LINISTITI ,,,, DOAMNE AI MILA DE NOI SI TREZESTE_NE ! ! ! !

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: