ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Generația de azi…

Generația de azi are multe lucruri și cele mai multe încep cu “I” (iPhone, iPad, etc). Totul concentrat la persoana întâi (“I” în lb. engleză). Generația de azi cuprinde tineri insensibili la păcat, la Evanghelie, la Dumnezeu. Sensibili doar la nou, la tehnologie, la haine.

Acest mod nou de a trăi începe să devină tot mai popular chiar și în adunări. Ești apreciat daca ai stil, daca ai “ceva” ce să arați, dacă zici ceva ce să impresioneze pe cei de lângă tine. „Ești prieten cu noi dacă râzi bine, dacă ești la curent cu ultimele filme apărute și dacă asculți și ceva mai “contemporan””. Ești clasificat după pozele care le pui pe facebook și dupa numărul de like-uri care îl dai pe zi la “afișările” altora.

Tânărul de azi îți spune “nu am timp” la lucrurile folositoare, uitând să menționeze că e de 3 ore “online”, concentrat pe cei câteva sute de “prieteni”. “Repetiția de la cor de miercuri merge și fără mine, eu vin doar duminică seara” (că “se iese la o pizza după”).

Generația de azi e grabită. A uitat de mult că în viață sunt momente când e bine să mergi la pas cu un bătrân. Să auzi de la el despre o altfel de generație. O generație care nu știa de “Like”-uri, dar știa să sară în ajutor. Nu virtual, ci „live”!

Generația de azi nu mai citește cărți ci doar “status”-uri. Dacă o carte de 100 de pagini e prea lungă pe lângă un status de o propoziție, vă dati seama ce lungă e Biblia?

Generația de azi stă picior peste picior la predică și speră ca rugăciunea nu va dura mult. Îi lipsesc șervețele pentru că oricum nu are de ce să plângă pe genunchi. Ar vrea binecuvântare în ziua nunții, dar uită că binecuvântarea nu se primește când sms-urile din telefoane poartă amprenta unui cuget pătat.

Generația de azi ar vrea totul aici și acum, dar fără sacrificiu. Generația de azi nu a trecut pe la vreun spital de multă vreme. Și nici nu a văzut copii orfani prea des. Nici poze cu o bătrânică care asteaptă în lacrimi o mână de ajutor.

Generația de azi e generația care mestecă gumă în timpul propriului program de botez. E generația care are mereu pe buze cuvintele “interiorul contează, frate”. E generația care înainte să cânte solo-ul din față, stând în fața oglinzii de acasă își imaginează deja aprecierile pentru rochia/costumul ce tocmai le-a cumpărat și le va prezenta cu ocazia asta.

Generația de azi e generația despre care Domnul Isus spunea: (Luca 18:8) “… Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”

Generația de azi are nevoie de o schimbare radicală. O schimbare care să îi ducă pe tineri pe genunchi, cu ochii în lacrimi. Și de acolo, în picioare, la slujire, dar o slujire în ascultare. O schimbare care să îi facă conștienti că păstrarea unui cuget curat e o luptă deosebit de grea… dar și deosebit de binecuvantată.

Generația de azi are nevoie de trezire. Dar nu o trezire ce se cântă la infinit ci o trezire reală. Acea trezire prin care să se vada că ești din „generația” Mântuitorului și la școală, și la facultate. Trezirea aceasta aduce cu ea un foc și dacă porți acest foc în tine nu te vei rușina de Dumnezeu niciodată. Focul luminează. Iar o lumină a Domnului nu va sta ascunsă, ci va străpunge întunericul păcatului aducând dorința de schimbare în inimile celor din jur.

Faci parte din generația de azi? Trăiește altfel și vei fi un model…

…pentru generația de azi.

Articol scris de: Cristian Boariu – cristianboariu.wordpress.com

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. ”Fratele Moise” a trait in perioada anilor 1800. Acesta spunea:
    ”oare nu a spus Domnul că voi sunteti sarea pamantului? Ei BIne, când vă văd mereu ducându-vă la bâlciuri, serbări lumești și lipsiți de la adunările de rugăciune fiind prea ocupați, îmi vine să cred că dacă ați fost cândva sarea Domnului, acum v-ați pierdut gustul. Dacă nu veți lua seama la viața voastră veți fi aruncați afară și călcați în picioare de oameni… Crestinii sunt sarea pământului, iar dacă ei sunt așezați în lume, este pentru a împiedica stricăciunea. dar unii sunt de părere că voi trebuie să permiteți pătrunderea stricăciunii în biserică, pentru a păstra sarea, ca și cum Evanghelia ar trage să moară dacă nu ar fi îndulcită, dreasă cu plăceri carnale! Aceasta este ideea generală, dar să știți că eu sunt cu totul împotriva ei…..”

  2. Generația de azi e generația despre care Domnul Isus spunea: (Luca 18:8) “… Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”…:-?….nu prea cred aceasta afirmatie…de ce? Pt ca generatia de azi a fost crescuta de oamenii de ieri, adica de cei care mai sunt inca in viata, de cei carora nu le-a pasat de copii lor, ci au stat la cafea, „cercetand” problemele vecinilor, fratilor, si a celorlalti oameni, si nu au mai avut timp sa-si educe pruncii. De unde sa invete ei ce inseamna credinta, daca la amvon nu se predica, ci se duc lupte intre frati „in Domnul”, daca atunci cand cei „mari” se intalnesc la biserica de-abea isi mai dau un „pace…” si nici un zambet, o imbratisare, o simpla intrebare de „cum esti, esti bine?”…daca conducatorii n-au timp sa faca un studiu cu tinerii, sa-i creasca asa cum le-a cerut Isus, pt ca au de-si impartii scaunele acolo sus, unde se cred …De ce se asteapta de la tineri atat dar sunt atatia de putimi oameni „maturi” in credinta care se ocupa de ei??? De ce stau tinerii pe starzi, in grupuri, seara, hoinarind, razand? pt ca fratii , conducatorii pur si simplu nu se ocupa de ei, nu sunt constienti ca ii pierd, realizeaza asta doar duminica cand nu au pe cine pune la cuvant, si se intreaba (tot ei) unde-s tinerii…? pai sunt la televizoru pe care il porneati atunci cand erau mici, ca sa nu faca galagie si mizerie prin casa, sunt afara, cu telefonul pe care i l-ati cumparat doar sa fie in rand cu cei ai vecinului cand avea 12-13 ani…nu uitati, „generatia de azi” e creata de voi, oameni responsabili inaintea lui Dumnezeu de cresterea lor!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: