ANUNTURIIntrebari & Raspunsuri

De ce e păcat să mergi la concertul Lady Gaga?

Datorită spotului tv care s-a trâmbițat fără încetare, nu mai e o noutate pentru nimeni faptul că Lady Gaga ajunge la București pentru un concert la care sunt așteptați aproximativ 35.000 de fani. Ca de fiecare dată ortodocșii au luat atitudine pe diverse bloguri, grupuri de discuție, rețele de socializare. Și iarăși Patriarhia este reținută în a atenționa fiii duhovnicești de pericolul pierzător de suflet la care se expun cei care merg la concert.

De-a lungul timpului ne-au vizitat țara diverși artiști cu mesaj îndoielnic, deseori ocult, imoral sau anticreștin, uneori chiar satanic. Puțini știu că cele mai multe trupe de death-metal satanic ne-au vizitat deja țara, însă showurile lor obscure de prin cluburile de profil nu au ajuns la cunoștința publicului larg, ele fâcănd “deliciul” câtorva sute de fani “cunoscători” și aceia în scădere. De aceea show-ul Lady Gaga trebuie luat în serios, datorită mesajului său promovat în delir pe toate canalele media. E de ajuns să spunem faptul că Lady Gaga este urmărită pe facebook de 55 milioane de persoane. Nu vorbim de o oarecare artistă nonconformistă și fără minte care cântă prin baruri sau festivaluri ale berii, ci de una care atrage zeci de mii de fani la spectacole.

Aș vrea să fac câteva precizări punctuale pe marginea acestui eveniment, pe cât de așteptat de unii, pe atât de nefericit și de nedorit. Nu voi enumera de ce persoana în cauză, muzica și spectacolele așa zisei artiste sunt nocive, mai bine zis – drăcești -, au făcut-o mulți alții înainte, orb să fii să nu vezi realitatea (oricum, pentru conformitate am adăugat la final niște linkuri).

Îmi pare tare rău de toți aceia care, deși ortodocși prin botez și cu un anumit fior de credință, socotesc că nu-i bai dacă merg la concert, pentru că, zic ei, una e credința lor, alta e spectacolul în sine. Indiferent dacă Lady Gaga joacă un soi de teatru ”pozând” în satanistă sau chiar crede ce spune, într-un anumit registru cântărind lucrurile, efectul este același. Chiar și așa, dacă ai plecat la concert cu cele mai curate intenții (măcar de ar fi așa), te poți înstrăina de Hristos. De-adevăratelea, nu în joacă! Cei care exaltă de bucurie și cântă împreună cu Gaga se fac părtași acelorași blasfemii și hule. Fără a exagera cu nimic, socotesc că în unele cazuri s-ar potrivi ca fanii să fie reprimiți în sânul Bisericii prin mirungere.

Am auzit spunându-se deseori că este exagerată eticheta de satanistă pusă lui Lady Gaga. Trebuie să fim onești, să nu ne mințim. Ea nu are doar versuri descriptive, nevinovate, așa cum ai povesti despre diverse lucruri rele din lume, ci întreaga sa atitudine e una de promovare a homosexualității, de provocare la adresa valorilor creștinismului și a bunului simț împământenit pe aceste locuri stropite cu sânge de martiri. Dar ce zic de creștini, până și păgânii au luat atitudine împotriva spectacolelor ei (vezi orașul Jakartei)!

A fi anticreștin, însemnă implicit a fi satanist, căci numai unul diavolul poate inspira și promova o astfel de atitudine. Sigur, se poate spune că Lady Gaga este o victimă a sistemului, dar dincolo de clișeul acesta, de dramele personale și rănile nevindecate din trecut, suntem răspunzători pentru tot ceea ce spunem și facem. Iar a admira o satanistă nu te face un bun creștin, dimpotrivă.

Unii vorbesc despre o înzestrare artistică greșit direcționată, subiect însă care nu mă preocupă. Mă frământă mai mult faptul că zeci de mii de tineri de la noi își vor pierde în zilele următoare frumusețea și curăția sufletească, atât cât o mai au în vremurile acestea tulburi. Și asta taman în ziua de prăznuire a Sfinților Martiri Brâncoveni (16 aug.), care, dacă ar fi trăit astăzi, ar fi tunat împotriva unei astfel de artiste. Dacă ei oarecând au pus capul pe eșafod, mărturisind pe Hristos Domnul, iată, de praznicul lor, tinerii noștri merg ca mieii spre junghiere, țopăind pe piese ca hulitoare “Judas”.

S-au făcut petiții online împotriva concertului, s-au scris mesaje către Patriarhie. Nu sunt atât de inocent încât să cred că spectacolul ar mai putea fi oprit, sunt interese mari la mijloc, financiare în primul rând, dar nu numai. Însă suntem datori să atenționăm, să se audă cu tunet tare de pe acoperișuri, că asta e Țara lui Brâncoveanu Constantin, nu a primarului Sorin Oprescu, prietenul homosexualilor.

Atenționăm, iar fiecare va face și va spune mai departe după cum îl îndeamnă conștiința. Trist e că cei care erau în măsură să atenționeze credincioșii nu au spus nimic. Putem păcătui prin simpla tăcere, dar dacă în vestirea Evangheliei “vom tăcea, vor striga pietrele”. Păcătuim cu toții, de la vlădică la opincă, nu doar dacă mergem la concert, ci și dacă nu atragem atenția asupra acestui aspect pierzător de suflet sau dacă îl tratăm cu superficialitate. Doamne, miluiește-ne și pe noi și pe această nefericită artistă care nu știe pe Cine hulește!

Dacă Gaga ți-ar batjocori mama în piesele ei, ce ai spune? De ce îi cânți în strună când îți batjocorește Dumnezeul? Quo vadis, tinere? Așa ieftin îți vinzi sufletul?

Laurențiu Dumitru
Licență în Teologie cu o teză despre Muzica rock
Master în Teologie cu o teză despre Satanismul astăzi

sursa: suceavaevanghelica.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. foarte adevarat!!!!!!…daca nu L slavim pe Dumnezeu si nu ne inchinam doar LUI..atc il slujim pe diavol..si aceasta muzica nu L slaveste pe Domnul din contra atc noi tb sa stim ce atitudine sa luam..adevarata libertate este doar in Hristos…

  2. Ezechiel 2:7  Ci să le spui cuvintele Mele, fie că vor asculta, fie că nu vor asculta; căci Sunt nişte îndărătnici!

  3. Calea Crucii, nu este identica cu Calea Lata ! Cine vrea sa-l urmeze pe El, trebuie sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-L urmeze ! Daca sant indeplinite aceste trepte a-le poruncii, putem vorbi de Botezul cu Duhul sfant si manifestarile darurilor D.Sf. ! Altfel, santem duplicitari ! Slujim la doi domni ! Aici cred ca este cheia neimplinirilor unora !

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: