Intrebari & Raspunsuri

De ce se amestecă Dumnezeu în viețile oamenilor?

Întrebare:

Azi am discutat cu un britanic care m-a întrebat de ce Dumnezeu se amestecă în viețile oamenilor? De ce trebuie să-i pedepsească pe cei ce greșesc și nu se limitează doar la a-i atenționa în Biblie când greșesc ori ba? Sau de ce-i răsplatește pe cei credincioși? După opinia sa, un Dumnezeu nepărtinitor sau iubitor/tolerant/nedictator etc. s-ar mulțumi doar să pună în fața omului alegerea între bine și rău, cum bine zice Biblia, și nu s-ar amesteca în viața omului, adică fiecare doarme așa cum își așterne. De ce trebuie Creatorul să stea cu ochii pe oameni și să-i pedepsească dacă greșesc? Ce i-ați răspunde dumneavoastră? Doamne ajută!

În Epistola către Romani, anticipând astfel de întrebări, Apostolul Pavel a scris:

Dar îmi vei zice: „Atunci de ce mai bagă vină? Căci cine poate sta împotriva voii Lui?” Dar, mai degrabă, cine eşti tu, omule, ca să răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a făcut: „Pentru ce m-ai făcut aşa”? Nu este olarul stăpân pe lutul lui, ca din aceeaşi frământătură de lut să facă un vas pentru o întrebuinţare de cinste, şi un alt vas pentru o întrebuinţare de ocară? Şi ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Şi arate mânia şi să-Şi descopere puterea, a suferit cu multă răbdare nişte vase ale mâniei, făcute pentru piere; şi să-Şi arate bogăţia slavei Lui faţă de nişte vase ale îndurării pe care le-a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)? (Romani 9:19-23)

În textul dat aflăm câteva adevăruri importante despre Dumnezeu prin care vom primi răspunsul la întrebarea britanicului:

--
  • Nu este cuviincios și de neînchipuit ca omul să-L tragă la socoteală pe Dumnezeu pentru că…
  • Dumnezeu este Creator și noi, oamenii, suntem creația Lui. El este olarul și noi suntem lutul Lui.
  • Pentru că este Creatorul nostru are deplină stăpânire asupra noastră, îi aparținem deplin.
  • Dumnezeu nu este dictator pentru că El nu este om. Dumnezeu este Suveran peste tot Universul pentru că toate lucrurile au fost create de El, totul îi aparține și El este stăpân peste toate.
  • Dumnezeu a creat și stabilit legile fizice și spirituale din acest Univers.
  • Datoria noastră a oamenilor este să ne supunem legilor stabilite de Dumnezeu și să-i fim recunoscători pentru mila Sa față de noi și să-i fim supuși în toate.

Spuneți-i prietenului britanic să începeteze a mai crede despre Dumnezeu așa cum crede despre restul oamenilor și să nu se pună în rând cu Dumnezeu prin felul de vorbire pe care îl are. Biblia ne relatează despre împăratul Nebucadnețar care tot a încercat să se facă de o potrivă cu Dumnezeu și a avut gânduri prea îndrăznețe despre sine însuși. După ce a fost smerit de Dumnezeu, Nebucadnețar a spus:

click aici pentru continuare

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. scuzatima dar de cand are dreptul omul sa il ia la raspundere pe dumnezeu din moment ce el ne-a intocmit el ni-a dat viata si tot el face ce vrea cu ea

Lasă un răspuns

Back to top button
%d