ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Pe trecerea de pietoni a vieţii

Suntem oameni şi trecem prin multe ,,canale”:  timp, relaţii, istorii. Aşteptăm autobuzul într-o zi obişnuită şi când ne aflăm în el facem acelaş lucru obişnuit, trecem repede cu privirea peste grămada de trupuri şi o aţintim undeva în vid sau pe fereastră. Oare ne întrebăm ce poveste ascunde fiecare trecător cu care ne împletim paşii? Ei nu înseamnă nimic, sunt doar cu puţin mai mult decât nişte ,mobile” ambulante, pentru că noi…trecem. Aşa de rar eşti expus la o scenă de conectare reală între oameni care au în comun, aparent, doar staţia de bus. Englezii uzează un motto memorabil : ,,Make it count” ( Fă să conteze) şi nu obosesc. Oare ni s-ar topi acidul lactic din oase dacă am face ,,efortul” de a schiţa un zâmbet care să facă clipa să conteze?! Minunea gratitudinii e că cu cât te risipeşti mai mult în ceilalţi, cu atât te simţi mai plin.

Dar suntem ocupaţi cu trecerea. Mai ales când din direcţia opusă se îndreaptă spre noi maşina unei boli sau pierderi pe roţi, grăbim pasul şi devenim centrul lumii; căci nu îi mai vedem şi pe ceilalţi trecători pe zebra vieţii. Totul capătă proporţii gigantice iar noi suntem acel punctuleţ care trece printre zgârie-norii de probleme, lăsând în urmă bălţi de lacrimi. Spunem că e greu să ai credinţă când eşti ,,punctuleţul” ce trece prin văi adânci; dar Dumnezeu nu ne-a promis ca va fi uşor pe trecerea de pietoni a vieţii, ci doar posibil.

Ne-a dat şi Filipeni 4:13 ca ,,gardă de corp”. Toate instrucţiunile şi răspunsurile pentru o trecere cât mai rodnică şi demnă se află în Hristos. Ce face El cand traversează cu noi? Deschide larg braţele şi opreşte ,,camionul” ce ne aştepta după curbă ori se urcă la volanul maşinii-suferinţă şi  ne dă noi perspective şi culori iar trecerea începe să semene cu un zbor alb. Astfel diavolul va fi obligat să respecte semnul ,,cedează trecerea”  când Dragostea îi apare in faţă. Sufletele care doar treceau pe acolo, prin zonele marcate cu roşu ale vieţii, încep să se privească în ochi, să schimbe evantaie de gânduri şi sentimente, să-şi aburească geamul existenţei unul altuia cu mireasmă de cer.

A traversa pur si simplu cuminte pe trecerea vietii nu inseamnă a trăi viaţa din belşug. Oamenii care trăiesc sunt cei care fac diferenţa dintre a conta şi a trece.

A face să conteze e sinonim cu a trăi fiecare moment ca şi cum ar fi ultimul, a te raporta la fiecare trecător ca şi cum l-ai vedea pentru ultima dată şi ai vrea să îşi amintească de tine ca de  ,,omul care mi-a deschis o fereastră înţepenită”. Cine suntem noi…trecătorii? Cei  ,,chemaţi să purtăm în lume al Său chip, să fim ferestre-nspre cer, să fim chipul Său, frumuseţea Lui s-o răspândim; să lăsăm în urmă slava Lui, să fim chipul Său pentru cei din jur”.

de Ella Roman, CrestinTotal.ro

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: