ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Viaţă intimă fără intimitate (5)

Iubiţilor, Facebook are multe riscuri. Dar cel mai mare este că ne fură intimitatea. Şi, odată cu ea, identitatea. Ne depersonalizează!

În primul rând îţi ştie toată lumea datele personale. 72 % dintre cei logaţi au divulgat adresa de mail, 84 % ziua de naştere, 87 % locul de muncă, 23 % telefonul…
În al doilea rând, Facebook are cea mai mare bază de date de pe Terra. Orice utilizator îşi dă acordul la logare, ca datele sale să fie înregistrate, conservate şi utilizate de către firmă! Vă daţi seama de pericol? Aşa-i că aţi dat „accept” fără să citiţi acele pagini?
Un pericol şi mai mare e faptul că prin Facebook, viaţa privată a dispărut. Intimitatea nu mai este. Se spune că rufele le spălăm în familie, nu? Ştiţi ce face Facebook? Le spală în casă şi le întinde pe stradă!
Iubiţilor noi avem o viaţă intimă, pe care nu trebuie s-o etalăm public. Viaţa privată e ceea ce ai tu, nu te vede nimeni. Viaţa publică e aici, la biserică, la liceu, la facultate, în autobuz…
Mi se pare extrem de ciudat, că unii îşi pun la vedere tot ce au. Casa, interiorul, maşinile, plasmele, tablourile, trupul… Unii se fotografiază cu bijuteriile la gât. Apoi în trei săptămâni fără bijuteri la gât. Îi văzuse şi hoţii! Am citit că în USA, odată cu Facebook a crescut criminalitatea, răpirile, violurile şi furturile! Poliţia e speriată de acest urcuş bandiţesc. Am auzit că un mare actor de la Hollywood a postat pe YouTube un filmuleţ cum şi-a pus sistem de securitate la casă. În 3 zile, hoţii i-au spart vila!
Iubiţilor, prin ceea ce postăm, ne facem de râs. „Pap”, (şi ce dacă!) „E soareeeeee”, „îs la dentist”, „sunt la mall”, „plec la munte 10 zileeeee”. Află şi hoţii asta! Apoi dormi tot în cort. Şi în curte!
Să spunem că ai un prieten şi te-ai sărutat cu el. Te-a atins şi prin locuri mai sensibile. Apoi ai postat fotografia pe Net, dar după 3 săptămâni v-aţi certat. Ce vor zice ceilalţi? Cum te mai văd? Ca pe-o călugăriţă, nu?. Sau, ai postat fotografi între sticle, înghesuit într-un jeep cu fetele de gât. Şi vrei să ai o prietenă. Wait…
Mă uimeşte că, foarte multe fete îşi postează fotografi cât mai indecente. Şedinţe foto de amatori, dar musai în poziţii ciudate. De Ziua Femeii în 2012, nişte fete din clasa mea m-au chemat să-mi arate o fostă colegă de-a lor, transferată în alt oraş, pe care eu o dădeam lor etalon de bun simţ. „Haideţi să vedeţi ce poze are preferata dvs”. M-au uimit… La şcoală călugăriţă, pe Facebook diavoliţă!
Acum doi ani, la liceu, am arătat unei profe nişte fotografii cu fetele mele. Încântată, femeia a vrut să-mi arate şi fetiţa ei. A intrat pe Facebook, unde avea 54 de poze! Din care în 40 era îmbrăcată cât mai sexy, în vreo 15 era cu fetiţa, şi în niciuna cu soţul! Ce părere credeţi că mi-am făcut despre ea?
Internetul ne îmbracă. Moda de acolo vine. Creste, piercing, blugi rupţi, decolteuri largi. Apoi ne mirăm de ce violuri, de ce gay. Un homosexual a declarat că e aşa deoarece femeile nu mai au ce să-l impresioneze! Pentru că deja au arătat tot! Farmecul vostru fetelor este cu cât ascundeţi mai mult!
 (va urma)
Publicat de Nicolae GEANTĂ la nicolaegeanta.blogspot.com

MWS/

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

 1. Domnul să vă binecuvânteze !
  Aşa e cum ziceţi d-vs ,dar răul trebuie rezolvat de la rădăcină din biserică şi e nevoie de mult curaj şi Har de la Isus!Trebuie să luptăm contra păcatului iar MÂNDRIA ,FALA NEASCULTAREA DE BIBLIE, vor fi aspru pedepsite,E PĂCAT şi iadul e înfiorător şi veşnic pentru cei neascultători,femeia a adus păcatul în lume şi văd că tot ea este şi azi la putere şi încurajează păcatul tot mai mult, femeia cea neascultătoare ca Eva şi Izabela, vor merge ăn iad că din cauza lor bisericiile sunt aşa cum sunt idolatre şi păgâne,au ajuns nişte case de modă şi programe festive ,nu creştine.
  1Cor.5.1-13
  Dacă fetele creştine de azi ( nu vorbesc de cele de afară din lume )ci chiar pe „botezatele voastre ” din toate cultele de azi din România ,arată ca din reviste de modă şi sunt un prilej de păcătuire pentru mulţi creştini şi pietre de poticniri pentru mulţi pocăiţii adevăraţi .Şi să vă spun de ce? !!pentru că ,pastori nu predică păcatul pe nume ,spuneţi cu curaj la fetele şi femeile care le păstoriţi şi invăţaţi la cursuri că-i păcat să umble cu pantaloni,cu freze,despletite ,cu tocuri,cu fuste mulate şi scurte ,machiate, rujate şi mai ales la baptiste, că sunt cele mai provocatoare fete acolo-i cuib de vipere , sunt cei mai liberi creştini,sunt exact ca la ortodoxi dar cu un păcat mai mare că s-au botezat,ortodoxi nu au păcat mare că nu sunt botezaţi Nou Testamentar,dar ele sau ei ce scuze o să aibă la Judecata de Apoi ?!!Vai de ele şi de voi dacă aşa îi învăţaţi la cursuri şi la ora tineret dacă le spuneţi că aşa ceva nu e păcat ,că nu scrie în Biblie ,aş vrea să piară din biserici moda şi imoralitatea fetelor şi a băieţilor, eu aş da Diploma numai pentru moralitate şi un caracter creştin de modă veche, e timpul să introducem în biserici ca lideri spiritual numai aşa ceva ,dar din păcate nu există aşa ceva şi pentru voi pastorii de azi, la afemeiaţi de azi ,totul e OK.
  Vă intreb de ce nu le învăţaţi la ora de tineret şi la studiile religioase moralitatea creştiniilor ŞI SĂ ÎI OBLIGAŢI SĂ PUNĂ ÎN PRACTICĂ MORALITATEA CREŞTINIILOR DE ALTĂDATĂ care constă în ţinută de haine şi comportament decent să aibă puţin respect de cei mai pocăţi ca ei şi de Isus Hristos ?!! .
  Vă spun eu că vă e frică să le ziceţi ca să nu vă pierdeţi posturiile de păstori,scaunele profesorale etc.că nici o fată de bani gata nu acceptă să vină cuvincioasă şi evlaviosă în biserică ,vă este frică că vă dau afară părinţii lor şi cei mari hapsânii de membrii şi de pe posturi, unii păstori ,alţii profesori,dar vă spun unii au fost chiar bătuţi că le-a zis părinţilor ca fata lor vine provocatoare la biserică sau la şcoală,dar măcar voi spune-ţile că nu vor intra în Impăraţia Lui Dumnezeu şi sunt nişte mincinoase făţarnice sunt ficele diavolului,facând faptele nicolaiţiilor şi să nu se mai creadă mai înţlepte ca Isus Hristos, că nu le ţine fenta cu Isus la judecată.
  Romani14.12-13.
  Eu nu judec dar ştiu că judecata Lui Isus v-a fi dreaptă ,fără nici un drept de apel la avocat şi dacă cineva mă ascultă va fi bine iar cine nu… să nu zică că nu a ştiut.
  Domnul să vă lumineze în acest caz până nu e prea târziu!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: