ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Lecţii de viaţă învăţate în ultima vreme

Zilele acestea am constatat unele lucruri.. triste. Tocmai oamenii de la care te aştepţi să facă o diferenţă, să fie lumini în întuneric şi să ştie să-şi stăpânească ura şi invidia sunt cei care îşi dau drumul.
Am privit în jurul meu şi am văzut multă răutate. Am fost martora multor scene care mi-au mâhnit sufletul şi mi-au făcut inimă să plângă. Într-o zi am văzut un grup de fete răstindu-se la o fată şi bârfind-o cu poftă. Altădată m-a durut capul toată ziua de la urletele şi zbierăturile din jurul meu, deşi le-am spus acelor oameni să tacă, totuşi, nu m-au auzit din cauza gălăgiei pe care o făceau.
Astăzi, de pildă, am constatat că tradiţia şi obiceiurile contează mai mult decât Dumnezeu. Că regulile impuse de oameni sunt mai sfinte decât Legile Sale, şi că dacă nu le faci jocul rişti să fii dat afară. Să fii prigonit. Se pare că tradiţiile sunt mai importante decât mântuirea sufletelor, iar imaginea contează mai mult decât ce se află înăuntrul sufletului.

Poate unora nu le vă plăcea ce am scris aici, dar nu caut să plac decât lui Dumnezeu. Trăim într-o lume în care unele ţări majoritatea populaţiei este formată din orfani, fete şi băieţi. Peste 60% din băieţeii aceia vor deveni criminali, iar peste 70% din fetiţe vor deveni într-o zi prostituate pentru a avea ce pune pe masă. Trăim într-o lume unde în unele ţări femeile şi fetele sunt închise în cuşti şi vândute unor perverşi. O lume a păcii, a frumuseţilor naturale, a dragostei…
Da, există şi pace în unele locuri. Şi fericire. Şi dragoste. Şi peisaje naturale ce-ţi taie respiraţia. Dar asta e tot?
Înseamnă că trebuie să stăm cu mâinile în sân şi atât? Nu am venit oare cu un scop pe acest Pământ?
Desigur că da, vei gândi bucuros. Şi, mă rog, care e scopul pentru care ai venit pe acest Pământ? Unul minunat, ştiu. Când mă gândeam la ce plan minunat şi extraordinar are El pentru viaţa mea, mă imaginam iubită de toţi oamenii, îmbrăcată frumos, locuind la o casă mare, poate un palat chiar. O, bineînţeles, în acest plan minunat în care mă imaginam astfel era inclus şi Dumnezeu pe undeva. Urma să fiu o femeie ce va lupta împotriva răutăţii, voi face aia şi aia, voi merge încoace şi încolo. Dar îmbrăcată frumos. Nu va fi nevoie să mă fac una cu pământul. Un vis frumos, aşa-i?

Cam asta e imaginea pe care ne-o facem cu toţii când ne gândim ‘planul extraordinar al Său pentru mine’. Mai târziu însă, am înţeles Adevărul. Acela nu era planul lui Dumnezeu. Era planul meu. Am citit despre oameni ca Jim Elliot, care a fost ucis cu săgeţi de indienii cărora voia ca să le spună de Dumnezeu. Am citit despre Jackie Pullinger, care a trăit într-unul dintre cele mai periculoase cartiere ale oraşului Hong-Kong printre drogaţi, prostituate şi alcoolişti pentru a le arăta în fapte dragostea Tatălui, dar mai ales pentru a trăi planul Său pentru viaţa ei. Am citit despre Katie Davis, care a fost nevoită să renunţe la USA, la iubit, la blugii de firmă şi la colegiu pentru a fi mamă la 14 fetiţe orfane, pentru a hrăni şi duce la şcoală sute de copii.. zilnic!

Aceşti oameni au fost, sunt şi vor rămâne adevărate lumini în lume. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în ultima vreme a fost că dacă aş alege să plac omului aş ajunge să nu-I mai plac lui Dumnezeu. Aşa că, îmi pare bine. Vreau să-I plac doar Lui şi atât. Dar tu?

Articol scris de : Milena Cismașiu > intrebarileinimii.blogspot.com

--

MWS/

Banner sbro.ro /

--

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura