ANUNTURI

VIDEO: Mamă bolnavă de cancer, pe YouTube. Care e rezultatul?

darlene_gantImportanţa mass-media sociale a fost îndelung disputată în ultimii doi ani, începând chiar cu „Primăvara Arabă”. Aproape toate protestele care s-au organizat peste tot în lume, în ultimul an, denumit de revista Time anul Protestatarului, au plecat de la o întâlnire dată pe Facebook sau de la un cont de Twitter. YouTube a avut şi el rolul său important, în mişcări precum Kony 2012. Însă toate aceste reuşite au un lucru în comun: oamenii s-au strâns în jurul unor probleme şi nevoi comune. Cât de eficientă este, însă, această unealtă a comunicării sociale când este vorba despre nevoile unui singur om?
Darlene Gant, de 46 ani, din Tampa Bay, Florida(SUA), a postat un videoclip pe YouTube, ca o rugăminte pentru a obţine acces la un medicament care este încă în teste, cunoscut sub numele de Pertuzumab. Ea dorea să-l administreze ca „tratament de compasiune”, termen medical care se referă la tratamentul unui pacient grav bolnav, cu un medicament care încă nu a fost aprobat, în condiţiile în care nu mai există niciun alt tratament disponibil.

Se aşteaptă ca Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) să aprobe Pertuzumabul, dezvoltat de compania Genentech, pe 8 iunie. Însă Gant nu se aşteaptă să trăiască atât de mult, fiind bolnavă de cancer mamar, în fază terminală, relatează ABCNews.

„Până atunci nimeni nu este eligibil pentru administrarea în ‘tratament de compasiune’, nici eu, aşa că, deşi nu îmi pun toate speranţele în Pertuzumab, el ar putea să mă stabilizeze, să îmi salveze viaţa şi să îmi prelungească timpul petrecut aici pe Pământ, cu fiul meu de 11 ani şi familia mea”, spune Gant.

În videoclipul pe care l-a făcut, Gant stă întinsă în patul ei, prea slăbită pentru a sta în şezut. Ea are în mână o scrisoare pentru fiul ei. Pe lângă aceea, a mai scris multe altele: una pentru ziua în care fiul ei va împlini 12 ani, una pentru când va împlini 21 de ani, una pentru când va termina facultatea şi alta pentru ziua nunţii sale. Gant a scris toate acele scrisori pentru ca fiul ei să îşi aducă aminte că a avut o mamă, care nu a fost dintotdeauna bolnavă de cancer. Gant a fost diagnosticată prima oară când fiul ei avea doar 5 ani, iar de 6 ani se luptă să învingă boala, care s-a răspândit acum în tot corpul.
Iniţial, Gant s-a adresat celor de la FDA pentru aprobarea medicamentului, dar curând şi-a dat seama că ei deja făcuseră acest lucru. Reprezentanţii companiei dezvoltatoare, Genentech, au fost cei care iniţial au refuzat să îi acorde accesul la tratament.

Gant a declarat că ea şi membrii familiei au trimis în repetate rânduri cereri pentru a obţine medicamentul înainte de data aprobării oficiale, dar compania a refuzat de fiecare dată. Gant i-a implorat pe cei care vor vedea videoclipul să scrie celor de la Genentech, pentru a solicita utilizarea medicamentului în „tratamente de compasiune”.

--

La câteva zile de la postarea videoclipului pe YouTube, Genentech a fost de acord să furnizeze medicamentele neaprobate pentru ca Gant să înceapă tratamentul.
În primă fază, ea va primi o doză mare de Pertuzumabul şi va fi monitorizată îndeaproape în cazul unor reacţii adverse, cum ar fi erupţii cutanate, dificultăţi respiratorii sau cardiace. De asemenea, medicamentul prezintă un pericol pentru ficat. Dar efectele secundare pălesc în comparaţie cu diagnosticul final, în lipsa medicamentului, crede Gant.

sursa:: www.semneletimpului.ro

MWS/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura