ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Mai mult decât biruitori!

Cui nu-i place să fie biruitor? Spiritul combativ care sălășluiește în fiecare din noi, ne mână spre biruință… Ne place să câștigăm în competițiile sportive — mai nou, în jocurile pe calculator — în educația școlară, în multele probleme ale vieții, dar mai ales, în dispute și polemici diversificate. Nu acceptăm, cu ușurință, înfrângerea și nici nu dorim să punem, cu resemnare, armele jos.
Contrastul situației de mai sus, se ivește, îndeosebi, în lumea spirituală; foarte ușor, creștini de felurite calibre spirituale, sunt gata să soarbă, până la capăt, paharul autocompătimirii, renunțând să mai spere la o viață de biruință. Grozăvia păcatului, presiunea anturajului lumesc, pretențiile imperialiste ale firii pământești și urletul înfricoșător al celui rău, ne pot face să credem că biruința pe tărmâm spiritual este o vehementă utopie.
În ciuda tuturor „evidențelor” indicate anterior, Biblia confirmă că cel credincios poate fi, nu doar biruitor, ci chiar „mai mult decât biruitor”: „Totuși, în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” (Romani 8:37). Contextul în care apostolul Pavel face o asemenea afirmație, să-i zicem, „mai mult decât îndrăzneață” este cel al suferințelor pentru Numele lui Hristos. Amenințările și prigonirile torționarilor nu vor fi capabile să frângă legătura de dragoste, tainică, dintre Mântuitorul Hristos și copiii Lui (vezi, Romani 8:35-39).
 Explicația „se ascunde” în expresia „Acela care ne-a iubit”. Biruința este reală, numai și numai prin Acela care ne-a iubit, dar o atare iubire este la rândul ei, legată organic de sacrificiul de la Calvar: „Dar Dumnezeu își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:8).
Așadar biruința este, de fapt, în jertfa Mielului divin. Prin moartea Sa pe cruce și prin sângele vărsat, Domnul Hristos a pus bazele unui legământ nou, între Dumnezeu și omul păcătos, astfel încât cel de pe urmă să aibă harul de a se adăposti, prin credință, la umbra legământului christic, la poalele crucii Celui biruitor, spre a gusta și dânsul măcar o picătură din glorioasa victorie a Stăpânului său.
Pastor, Costel Ghioanca, Biserica Baptista Emanuel, DEJ www.emanueldej.ro

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: