ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

EPUIZATI SI FERICITI

 

Mă simt adesea obosită. Aşa cum se simte multă lume în ziua de azi. Adevărul este că doresc să lucrez  cu “râvnă”, să fac totul cât mai rapid, pentru a ajunge în final la relaxare şi odihnă. Problema este că timpul de relaxare a devenit parcă tot mai puţin cu trecerea anilor. Şi totusi măresc ritmul, pentru că, îmi spun, trebuie să ajung şi la odihnă. Până am citit în minunata cărticică IMITATIO CRISTI următoarul lucru: De ce cauţi odihna când tu ai fost creat pentru trudă?  A fost pentru mine ca o revelaţie. Da, poate că pe acest pământ ideea de odihnă este doar o himeră.

-”Cum va simţiţi în seara aceasta?”,  am întrebat, după o zi de muncă,  pe o trupă de voluntari care veniseră să acorde ajutor medical, la Târlişua, o comună distrusă după o furtună cu “rupere de nori”.

-” Epuizaţi şi fericiţi” au răspuns ei

Da,  cred că merită să ne simţim adesea epuizaţi şi fericiţi, ştiind că am făcut ceva folositor pentru alţi oameni. Societatea actuală ne oferă iluzia că adevăratul sens stă în noi înşine –în respectul de sine, în îmbogăţirea de sine, în cât eşti de popular –şi că e important „ce vreau eu”, „treaba pe care o fac eu”, „cum gândesc”.  Dar înţelepciunea de veacuri şi Domnul Iisus Hristos ne învaţă că cea mai mare îmbogăţire a sinelui, vine din puterea de a face ceva pentru cei din jur. Calitatea vieţii stă în această deschidere către ceilalţi. Sensul stă în aport, în a trăi pentru ceva care este mai presus de sine.

Poate nu vom avea parte pe acest pământ de multă odihnă şi relaxare fizică. Dar fericirea nu este dată de o viaţă fără trudă sau de huzur, ci fericirea adevărată o simţim atunci când chiar obosiţi fiind, ştim că am fost de folos pentru cineva în nevoie şi mai ales când ştim că am lucrat călăuziţi de Domnul Nostru Isus.

Scris de Maria Goron

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Nu sustin ideea ca”am fost creati pentru munca” din varii motive biblice;
    cat despre „odihna”: Domnul Dumnezeu a creat Ziua de odihna,a instituit Sabatul ca lege vesnica de odihna iar Domnul Isus cheama oamenii la Sine sa le dea odihna.Domnul Dumnezeu lucreaza creind lumi si neamuri de oameni dar oamenii au fost initial proiectati sa se bucure in odihna lui dumnezeu de lucrarile Sale.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: