ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Romania ca vaporu – golani si derbedei

Ni se spune ca manifestantii sunt golani si derbedei. Asa ne-a spus si Ceausescu, si Iliescu, acum si Basescu.
Ca unul care am fost arestat in Revolutia din 89, chiar in 17 Decembrie 1989, cu pistolul mitraliera in piept, sunt sigur ca sunt si golani si derbedei printre manifestanti. Asa a fost si atunci, asa e si acum, si asa va fi in toate revolutiile, revoltele, protestele, etc. Si de-o parte, si de alta. Unii chiar erau golani si derbedei, altii erau securisti si militieni deghizati, etc., sau CIA, KGB, masoni, Dumnezeu stie ce erau. Dar!! Nu sunt doar ei. Ci MAJORITATEA sunt oameni care asteptau doar scanteia ca sa iasa in strada.

(P.S. Nu am primit si nu am cerut la nimeni niciodata nici certificat de revolutionar, nici bani, nici pamant intravilan sau extravilan, niciun fel de castiguri, favoruri, scutiri pe bicicleta, nimic absolut. Doar am fost arestat in Revolutia din 89 si atat. Dar nici nu am dat in nimeni si nu am strigat nimic la Revolutie, ci doar am participat, ca un jurnalist in devenire. Am fost doar observator, insa un observator arestat.)

In al doilea rand, nu poti retrage legea sanatatii la presiunea strazii, la presiunea “golanilor si a derbedeilor”. Inseamna ca proiectul acestei legi a sanatatii, domeniu care vizeaza siguranta natiunii romane, era atat de prost incat a fost retras la primul “stranut” al strazii. Si asa este dezastru in sanatate, daca mai aveau pregatita o alta lege, pe care au retras-o urgent, va dati seama cam ce continea legea asta…

Apoi, cred ca este mult sub demnitatea unui presedinte sa intervina la tot felul de televiziuni, la tot felul de emisiuni in direct, sa se rafuiasca cu tot felul de invitati si de moderatori. Imi amintesc un Tuca-show, la care d-l Basescu, pe atunci ministrul transporturilor, intervine in direct si spune: “domnuuuu…. jurnalist…” iar Tuca ii raspunde: “da, domnuuuu… marinar…” La asa popor, asa presedinte. Frumos ar fi ca la o parte dintre atacurile de la televiziuni sa raspunda a doua zi purtatorul de cuvant al presedintiei, nicidecum presedintele.

Romania nu e ca vaporu – pui mana pe megafon si urli la aia din sala masinilor: “bagati ba carbuni pe foc”, iar cand aia ies marinarii revoltati pe punte, ii iei cu bancuri: “ha, ha, ha”.

Departe de mine gandul cum ar fi cu Ponta, Geoana, Nastase sau cu Antonescu presedinte.
Nu l-am votat nici pe Basescu, nici pe ceilalti. Nu am votat cu nimeni, ca pur si simplu nu ai pe cine sa votezi in tara asta. Dar ce se intampla acum este intr-un fel roada culeasa de mai-marii nostri – oamenii setosi de scandal, atrag scandalul.

Si pentru ca orice roman da solutii la orice problema, ma gandesc si eu la solutia mea: smerenie si umilinta din partea tuturor. Ce-ar fi daca ar iesi Basescu si Boc pe la vreo televiziune sa spuna: “Oameni buni, am gresit aici, aici si aici. Vrem sa ne smerim in fatza natiunii si sa corectam ce se poate corecta”. Pocainta unii fatza de ceilalti si pocainta impreuna in fatza lui Dumnezeu.

Daca Facebook-ul a daramat lumea araba, se pare ca in Romania TV-ul face aceasi treaba. Evident ca disputa Basescu-Arafat la TV a fost doar scanteia, dar problemele romanilor sunt mult mai profunde, mai grave si mai dureroase.

Doamne, Dumnezeule, fa Tu sa se intample o minune de la Tine, inainte sa se lase cu mai rau, pe langa ranitii care sunt deja.

Cat despre mine, ca si crestin practicant, la fel imi zic acum, ca si in 1989: “Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunerecului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii, care sunt in locurile ceresti” (Efeseni 6:12)

by: Ioan Ciobota > ioanciobota.wordpress.com

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Crestinilor nu va lasati inselati de manipulatiile politice acestia sunt mincinosi,hoti si tin de invataturiile dracilor,impotriviti-va lor cei credinciosi .
    1Timotei 4:1. Dar Duhul spune lamurit ca, in vremurile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor,
    2. abatuti de fatarnicia unor oameni care vorbesc minciuni, insemnati cu fierul rosu in insusi cugetul lor.Amin!

    Stati departe de duhurile inselatoare si ramaneti in carul Lui Dumnezeu de biruinta ,El sa ne poarte de grija ,suntem copii Lui Dumnezeu, nu a dracilor.

    2 Cor.2:14 Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui. Amin!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: