ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Există Dumnezeu!

Căci însăși existența lui Dumnezeu nu este câtuși de puțin combătută prin faptul că nu poate fi demonstrată, deoarece ea stă neclintită pe un teren mult mai sigur. Este vorba despre o chestiune de revelație. ( Arthur Schopenhauer )

În urma unui studiu făcut asupra concepțiilor despre lume și viață am ajuns să trag o concluzie pe care eu o consider glorioasă. Majoritatea oamenilor au murit dezorientați în timp ce căutau adevărul,  iar Unul singur în toata istoria a avut curajul să spună: ”EU SUNT ADEVĂRUL!” Și acesta este Mântuitorul Isus Hristos…

O concepţie despre lume şi viaţă reprezintă viziunea, părerea unui om sau grup de oameni despre lumea în care trăieşte. O concepţie despre lume şi viaţă arată ce crede un om sau un grup de oameni legat de elemente precum: originea vieţii, scopul vieţii, ce este bine şi ce este rău, semnificaţia istoriei omenirii, cum cunoaştem realitatea din jurul nostru, ce se întâmplă cu omul când moare, ce este omul, care este finalitatea universului în care trăim.Toţi oamenii au o concepţie despre lume şi viaţă după care trăiesc şi pe care o promovează în mod conştient sau inconştient.

Cele mai importante concepții despre lume și viață sunt: Teismul, Deismul și Ateismul. Teismul pornește de la presupoziția că Dumnezeu există și poate fi cunoscut. Biserica creștină se află în această concepție.

Deismul, care i-a avut ca reprezentanți de seamă pe Voltaire și Pope, iar in zilele noastre pe Pavel Coruț, merg pe ideea că Dumnezeu este doar o forță sau o energie creatoare și nu o ființă personală care să dorească să aibă o relație cu omul. Se pare că acest dumnezeu, după ce a creat lumea, a adormit  pe norii pufoși și a uitat să se mai trezească.  Iar în cele din urmă,  Ateismul care a apărut în Franţa în sec. XVIII în aceeaşi perioadă cu Deismul, fiind oarecum continuatorul firesc al acestuia din urmă. Ateismul a atins apogeul în sec. XIX şi la începutul şi mijlocul sec. XX, odată cu apariţia şi dezvoltarea teoriei evoluţioniste a lui Charles Darwin. Ca şi reprezentanţi de seamă ai ateismului în sec. XIX şi XX,  îi amintim pe: Charles Darwin, Karl Marx, Vladimir Lenin, Richard Dawkins (profesor la Universitatea Oxford).

Ateismul porneşte de la presupoziţia că materia este eternă şi este tot ce există, Dumnezeu nu există, iar religia este doar o etapă din evoluţia socială şi psihologică a omului.

Mă gândesc acum la frumoasa poezie a lui Costache Ioanid care spune: ”NU, Noi nu suntem jivine întunecate, gonite de un bici ne-nduplecat. Ci noi avem un duh și-o libertate, și-o inima ce pentru ceruri bate. Există Dumnezeu cu adevărat!

Toți oamenii au o concepție despre lume și viață iar în concepția ateistă mai rămâne încă și fostul președinte al României, Ion Iliescu, care a declarat că Isus a fost un rebel. Și florăreasa de la colț are o concepție despre lume și viață și doctorul Ciomu, și generația Emo, si manelistul care cântă ”pumnii mei minte nu are”, și minerii care au strigat pe străzile București-ului: “Noi muncim, nu gândim!” Și tinerii și tinerele care dansează haotic în chiloți prin cluburi, și cei de la peluză, și dependenții de tastatură, și cei ce n-au luat Bac-ul, și femeile plastic-tv sau bombele sexi…

Toți promovăm prin acțiunile noastre ceea ce credem sau gândim. Universul multora poate fi un muc de țigară sau poate fi Împărăția Cerurilor. Omul este finit iar Dumnezeu este infinit. Peste lumea această mărginită există Dumnezeu cu adevărat. Voi încheia cu ultima strofă din poezia lui Costache Ioanid…

”Nu, nu suntem neant! Ce fericire!
Supremul adevar s-a revelat.
Isus e-n noi, lumina si iubire.
Iar moartea e un zbor spre nemurire.
Exista Dumnezeu! Ce minunat!”

DE ALIN JIVAN
Citeşte mai mult: Flacăra Închinării » Există Dumnezeu! – NOU

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Expresia ” Exista Dumnezeu” este incorecta din punct de vedere teologic, pentru ca, spunea Paul Tilich, fiintele create exista, existenta implicand in sine o anumita limitare, finitate, insa Dumnezeu ESTE. Cand s-a prezentat lui Moise nu a spus Eu Exist ci Eu Sunt, acesta nu implica Numele propriu a lui Dumnezeu ci Natura lui vesnica si incomprehensibila.
    Dumnezeu a fost, este si va fi din vesnicie in vesnicie necuprins(infinit nu finit)

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: