ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

BISERICA ÎNGRAŞĂ…

…şi în eclesiologie nu vei găsi nimic scris despre aşa ceva; şi nici măcar nu e ceva nou!

Habar nu am dacă în vechime oamenii au avut sau nu complexe de inferioritate datorită surplusului de greutate! Nu ştiu cum a fost atunci, dar ştiu cum e astăzi: te uiti în oglindă, te miri bine la tine, apoi mergi la cifrele acelea mişcătoare, în termini populari, cântar, şi dai verdictul: m-am îngraşat! Nu-i nimic, îţi spui! Doi, trei paşi şi eşti la calculator; click…Google – Search…”cum să slăbeşti sănătos”; Enter…şi studiu de caz! Staţi liniştitţi, nici unul nu trebuie să se simtă…nici să meargă la cântar!

Oare cum ar fi să existe un cântar care să cântăreasca pocăinţa? Ne-am urca pe el vreodată?

M-am tot gândit mult la Biserică, la noi, cei care ar trebui să o formăm şi la starea noastră spirituală! Mersul la Biserică e foarte sănătos! Nu pot să-mi imaginez viaţa fără Biserică, nu pot şi nici nu vreau să pot! Biserica pentru mine e locul unde starea mea de spirit e la ea acasă, este locul unde mă simt bine, este şi locul unde nu mă mai doare absolut nimic, sau cel puţin nu mă mai gândesc la durere, şi este locul unde eu mănânc; şi uneori mănânc bine! Tocmai au început evanghelizările, în care, “se dă mult din gură, se mai capătă friptură”, evanghelizări prin care noi, pocăiţii, avem bucate alese! Şi aici nu e păcat îmbuibarea…

Mergem la Biserică, ne uităm pe meniu şi începem să mâncam! Cântări frumoase şi cu conţinut bun, pe alese, negative furate de pe la unu altu, poezii extraordinare recitate de oameni valoroşi, predici consistente…ce să mai zici, mâncare bună; şi mâncăm la fiecare slujbă şi se tot pune pe noi! Devenim din ce în ce mai plinuţi! Trece o slujbă, vine alta, noi tot mâncăm şi se tot pune! STOP…e riscul să ajungem obezi! Ce facem?

Simplu…împlinim Scriptura! “Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia!” Aha, poi noi ne îngrăşăm că stăm, stăm şi iar stăm, neîmplinind sfânta poruncă! Clar că dacă tot mănânci, fără să mergi şi să dai şi altora din hrana ta, te îngraşi; şi michiduţă, stă pe tronul iadului şi rânjeşte hidos! Se bucură că ne îngrăşăm, se va bucura chiar dacă vom ajunge obezi, că doar oamenii obezi se mişcă tare greu, sau chiar nu se mai mişcă deloc. Hai să nu-i mai dăm prilej de bucurie Diavolului, să nu-i facem plăcere că ne îngrăşăm…să mergem, să mergem, să mergem împlinind porunca Mântuitorului!

Uita-te, te rog frumos în oglindă…oooo, nu! Din nou ai gresit! Nu în acea oglindă în care te vezi pe tine de câteva ori în fiecare zi! Uită-te, te rog, în oglindă….da, în Biblie, acum e bine! Ce zici, nu ar trebui să începi o cură de slăbire?

Pofta bună şi o plimbare sfântă…

Editorial scris de Mihai Creta…© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Mihai Creta

Mihai Creta – 13 octombrie 2011 – Paris

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. pe langa ca sunt atat de multi plinuti si obezi spiritual mai si dorm somnul nepasari,iar pe cei ce vor sa faca ceva pentru Domnul le pun piedici.Prorocilor li se spuna sa taca chiar in Casa Domnului ca ei sa-si duca viata in rutina si moarte.Domnul sa se indure si sa ne pocaim,

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: