Stiri

Stiri Crestine – 15 Octombrie 2011

Din sumarul editiei:mc_200

  • Un fost musulman dezvaluie adevarul despre Coran
  • Pastorul Youcef Nadarkhani inchis pentru apostazie
  • Cindy Dry: In cautarea adevarului
  • Producatorii filmului Courageous doresc sa motiveze tatii
  • John Militaru: raport de misiune in Romania

Un fost musulman dezvaluie adevarul despre Coran

Un saudit nativ spune ca nu e nicio coincidenta ca majoritatea teroristilor de la 11 septembrie, veneau din Arabia Saudita. In prezent, el traieste in occident sub pseudonimul de Al Fadi. De asemenea, el a parasit islamul pentru crestinism, o miscare ce i-ar fi adus pedeapsa cu moartea in tara sa natala.

„Daca islamul vrea sa creasca si sa devina o religie superioara, sunt anumiti pasi pe care adeptii sai trebuie sa-i faca, incluzand raspandirea islamului prin orice mijloace, chiar si uciderea celor care se opun.Crucificarea nu a avut loc niciodata. Alta persoana care semana cu Isus a fost pusa in locul Sau.’ Inveti toate aceste lucruri si, de asemenea, Coranul iti porunceste sa urasti evreii si crestinii.”

Fadi vrea sa aduca aceste adevaruri ale Coranului in atentia audientei occidentale. impreuna cu alti fosti musulmani, a scris o carte intitulata “The Quran Dilemma”. El analizeaza invataturile Coranului din perspectiva unuia care a trait sub ele. Viata dupa principiile islamice e mult mai diferita decat versiunea “indulcita”, prezentata adesea de media occidentala si de gruparile musulmane de presiune. Asta include si chemarea Coranului la Jihad, un razboi sfant impotriva necredinciosilor.

„Sunt porunci foarte stricte in Coran atunci cand se vorbeste despre Jihad, omorarea celor necredinciosi sau raspandirea islamului, pana cand nu va mai ramanea nicio alta religie pe pamant, decat cea a lui Allah. Vestul nu stie multe din aceste lucruri daca nu chiar pe toate, pentru ca ignora invataturile Coranului ca si intreg, luand in seama doar unele portiuni din el.”

Acele pasaje impaciuitoare au fost scrise in prima parte a vietii profetului Mahomed. In aceasta perioada, el a trait in orasul saudit Mecca, avand doar cativa adepti. Mesajul sau s-a schimbat complet atunci cand s-a mutat la Medina, castigand adepti si putere politica. Multe din versetele Coranului din acea perioada contin chemari la violenta si intoleranta. Capitolul 8, versetul 12 spune: “Eu voi arunca spaima in inimile celor ce nu cred ! Loviti-i, deci, peste gaturi si loviti-i peste toate varfurile degetelor !”Apoi mai este infamul verset al sabiei din capitolul 9, versetul 5: “… omorati-i pe idolatri oriunde ii aflati ! Prindeti-i, impresurati-i si intindeti-le lor orice cursa !” intre timp, capilolul 5 cu versetul 51, ii avertizeaza pe musulmani: “Nu-i luati pe iudei si pe crestini ca aliati !” Fadi a experimentat acest sistem religios pe propria lui piele, crescand in locul de nastere al lui Mahomed din Arabia Saudita. A fost un musulman Mahabi radical, cunoscand membrii din familia Bin-Laden. Tanar fiind, Fadi a vrut sa calce pe urmele lui Osama Bin Laden, in lupta anti-sovietica din Afganistan. Voia sa mearga acolo, sa lupte si sa moare, insa aceasta oportunitate nu s-a ivit. Atunci a hotarat sa mearga la facultate in occident, chiar pe teritoriul dusmanilor sai. Isi propusese sa promoveze islamul oricui va asculta. insa un lucru ciudat s-a intamplat pe parcurs. Pentru prima data in viata lui, Fadi a cunoscut si a petrecut timp cu persoane crestine.

„Sunt amabili, sunt rabdatori, sunt iubitori si au valori morale. Nu ii privesc pe altii cu ura. Nu au acest zel radical pe care musulmanii fanatici il au. in islam esti cu atat mai neprihanit cu cat ii urasti mai mult pe altii. in cazul lor, ei ii iubeau pe ceilalti, iar invataturile lui Hristos spun sa iti iubesti dusmanul. Practic vorbind, eu eram dusmanul lor, dar ei nu m-au urat, ci m-au iubit”, a spus Al Fadi.

La scurt timp, Fadi a facut ceea ce candva era de neimaginat. L-a acceptat pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor. Insa decizia, nu a fost una usoara. „Ca cineva sa paraseasca islamul inseamna sa isi paraseasca identitatea, comunitatea, cultura si familia. Nu exista diferentiere intre stat si moscheie, intre stat si religie.”

Familia lui Fadi din Arabia Saudita, a acceptat in cele din urma convertirea sa de la islam, dar fratii sai, inca ii ameninta viata in mod regulat. Fadi spune ca amenintarile nu il vor opri din a spune adevarul despre fosta sa religie. „Musulmanii stiu foarte bine ca cea mai buna modalitate de a cuceri nu mai e sabia, ci infiltrarea in societate, in sistemele politice, pentru a ajunge o majoritate care la un moment dat sa aiba un cuvant de spus, prin care sa forteze lucrurile in favoarea lor.”

Prin cartea „The Quran Dilemma” Fadi vrea sa se asigure ca acest lucru nu se va intampla.

Pastorul Youcef Nadarkhani inchis pentru apostazie

Instanta din Iran a propus pastorului Youcef Nadarkhani sa se dezica de credinta crestina, sau va primi pedeapsa capitala. El a refuzat de fiecare data.

„Ei au folosit cuvantul ‘sansa’ de parca erau indulgenti cu el. Daca renunta la credinta in Isus Hristos legea Sharia este indulgenta cu el. Cine spune ca legea Sharia este compatibila cu drepturile universale ale omului si cu constitutia americana se inseala si acesta este un exemplu perfect”, a spus Jay Sekulow.

Christian Solidarity Worldwide spune ca legea iraniana nici nu defineste apostazia, sau pedeapsa pentru ea. in acest caz, instanta se foloseste de decrete emise de catre un ayatollah cu autoritate. Acuzatiile aduse impotriva pastorului si pedeapsa care i s-a dat sunt ilegale, conform constitutiei iraniene si a tratatelor internationale semnate si de Iran.”

Cazul pastorului este un exemplu clar de persecutie a crestinilor din Iran. Recent, guvernul a recunoscut ca iranienii parasesc credinta islamica si devin crestini. Aceasta persecutie a prins avant in special in ultimul an deoarece biserica a inceput sa creasca rapid. Multi cred ca pastorul Nadarkhani a fost luat in vizor fiindca a vorbit deschis. El a vorbit recent impotriva monopolului musulman asupra educatiei religioase a copiilor din Iran.

Cindy Dry: In cautarea adevarului

„In ziua in care am trecut la religia musulmana am fost foarte entuziasmata, crezand ca aceasta era adevarata religie a lui Dumnezeu. Asta imi spuneau toti. M-au convins cu adevarat ca aceasta era religia lui Dumnezeu, iar tot ce invatasem ca si copil nu era adevarat.”

Cautarea lui Cindy Dry dupa adevar a inceput cand era doar o fetita, in Pasadena, Texas. Duminica dimineata, parintii o trimiteau la biserica. Dintotdeauna am cautat un salvator. Eram foarte confuza in credinta mea, dar intotdeauna cautam pe cineva care sa ma salveze din acea situatie.”

Cindy a trait in frica cea mai mare parte a copilariei. A suferit abuzuri constante din partea familiei sale.Au fost multe abuzuri si de toate felurile: mentale, sexuale si fizice. Ma numeau proasta, urata si astfel de lucruri. Asta a afectat ceea ce ar fi putut fi personalitatea mea. Am crescut fara sa stiu exact cine eram, unde apartineam si care era locul meu. Cred ca mai mult decat orice, voiam ca cineva sa ma iubeasca.”

Casatoria nu a putut vindeca inima ei sfasiata. Dupa doua relatii esuate, Cindy era paralizata emotional. „In acel moment, eram plina de manie, amaraciune si gelozie. Purtam in inima mea toate trasaturile negative care va vin in minte. Nu puteam trece peste ele din cauza suferintei. Erau acolo si se blocasera. Personal, nu stiam cum sa scap de ele.”

A intalnit un barbat pe internet care parea sa aiba raspunsul. „Era un site de socializare, iar un barbat din Pakistan a intrat in vorba cu mine si mi-a spus despre Islam. Mi-a spus ca e musulman si eram foarte interesata. L-am intrebat ce era asta. Acea religie in care oamenii se inchina vacilor?Mi-a raspuns ca religia islamica era ceva diferit, ca ei se inchina unicului si singurului dumnezeu adevarat. Cand a mentionat ‘unicului si singurului dumnezeu adevarat’ am vrut sa aflu mai multe, pentru ca o parte din mine inca mai cauta.”

Cindy a inceput sa studieze religia islamica in cadrul comunitatii musulmane

din Houston, Texas. „Devenisem foarte interesata, datorita familiaritatii pe care o avea cu Biblia si a actelor de caritate. Ma gandeam ca din moment ce faceau caritate, trebuia sa fie oameni buni. Odata ce am vazut aceste lucruri, am ascultat tot ceea ce imi spuneau.” In decurs de o luna, ea s-a convertit la islam.

„Pentru musulmani, accesul in cer se castiga prin fapte bune.Tot ceea ce fac, fiecare rugaciune, fiecare miscare ii ajuta sa intre in cer. Faceam toate cele cinci rugaciuni zilnice, iar daca ma rugam in plus, dumnezeu era mandru de mine. Am invatat sa citesc in limba araba, fiindca era limba aleasa a lui dumnezeu in religia islamica.”

Sase luni mai tarziu, Cindy s-a casatorit cu un barbat musulman. „Prima saptamana imi venea sa plang datorita socului cultural. Avea sa ma trateze bine atat timp cat faceam ceea ce voia el sa fac, atata timp cat eram complet acoperita din cap pana in picioare si mergeam doar unde voia el sa merg. Era o relatie foarte stricta. Daca faceam ceva ce nu ii placea, ma abuza intr-un fel sau altul. Era ceva obisnuit pentru sotul meu sa ma muste, sa ma traga de par sau sa ma loveasca. O data chiar m-a aruncat la podea si a sarit pe stomacul meu.”

Dubiile lui Cindy despre noua sa religie, au crescut. „In religia islamica, domneste atmosfera de control, pentru ca rugaciunile sunt controlate. Totul era stabilit: cand sa te rogi lui dumnezeu, in ce limba te rogi, la ce ora, ce poti si ce nu poti sa mananci, ce poti si ce nu poti purta in materie de machiaj si bijuterii. Daca as fi stiut ca urma sa fiu atat de strict controlata ca si femeie musulmana, probabil nu m-as fi convertit niciodata, pentru ca asta nu a facut decat sa ma faca mai manioasa si mai amarata. Pe masura ce vedeam mai multe, imi displacea mai mult. Coranul spune ca nu exista nimic obligatoriu in religie, dar in Hadith, care sunt cuvintele si invataturile lui Mohamed, oamenii erau omorati daca respingeau religia islamica.”

Atacurile din 11 septembrie i-au intarit dubiile. „In acel moment m-am simtit prinsa intre doua lumi, pentru ca eram musulmana, iar musulmanii erau acuzati de comiterea acelor fapte teribile. Eram si cetatean american si toate lucrurile acestea se intamplau in tara mea. Eram complet daramata si complet epuizata emotional. Nu stiam ce sa cred. Nu am putut decat sa plang zile in sir.”

Toate credintele si casnicia ei s-au ruinat, iar Cindy a cazut intr-o depresie puternica.

„La un moment dat, am devenit atat de disperata, incat il rugam pe Dumnezeu sa ma omoare. Ma rugam la Dumnezeul pe care il stiam din copilarie, la care ma rugam atunci cand stiam sa ma rog. Apoi, ceva din inima mea a spus: ‘Intoarce-te la copilarie. Intoarce-te la biserica.’ Ceva ma atragea in acea directie.”

In acea zi, Cindy a simtit dragostea lui Isus si a tanjit dupa mai mult.

„Invatatoarea de la scoala duminicala mi-a trimis un e-mail. Am inceput sa citesc Biblia si ea imi spunea de unde sa citesc. Am inceput sa ma rog si sa il intreb pe Dumnezeu, daca aceasta era calea cea buna sau religia islamica. Nu stiam care era calea adevarata, dar voiam adevarul Lui. Tanjeam dupa adevar, asta era tot ce imi doream. Am inceput sa cred ca Isus este Fiul lui Dumnezeu si ca a venit sa moara pentru pacatele mele. Nu ma mai puteam opri din a-L slavi si a-L lauda.”

Cindy a renuntat la islamism si L-a primit pe Isus Hristos. in cele din urma,ea si sotul ei au divortat. Acum, prin relatia ei cu Isus, Cindy spune ca a gasit adevarul, dragostea si viata vesnica.

„Dragostea pe care o am fata de El e doar o fractiune din ceea ce stiu ca El are pentru mine. Dumnezeu a pus in inima mea o dragoste mare pentru musulmani. Vreau sa le propovaduiesc dragostea lui Hristos, care le poate schimba vietile asa cum a schimbat-o si pe a mea. Nu prin fapte ajungem in cer, ci prin har am fost mantuiti, prin credinta. Niciodata nu as putea sa fac ceva atat de bun, incat sa merit asta. Inima ti se va schimba, viata ti se va schimba, ura, amaraciunea si durerea dispar si sunt inlocuite cu dragoste si bucurie cum nu ai avut niciodata inainte, cum niciun drog, niciun om, nimic in lumea asta nu-ti poate aduce. Nu se compara cu nimic.”

Producatorii filmului Courageous doresc sa motiveze tatii

Vedetele au venit pe covorul rosu din Atlanta, Georgia, pentru premiera filmului Courageous. Este cel mai mare eveniment al bisericii baptiste Sherwood din Georgia.

Mii de oameni au venit la renumitul cinematograf Fox ca sa fie primii care sa vizioneze filmul, printre care si Miss America 2008, Kirsten Haglund, care a declarat: Imi place Courageous, de aceea sunt entuziasmata de ce va face acest film in tara, va incuraja familiile sa ramana puternice si unite. Acestea sunt valorile care au unit aceasta tara si ele sunt cele care ne apropie de Hristos.”

Alex Kendrick care a scris si regizat filmul, joaca rolul unuia dintre politisti care exceleaza la serviciu, dar acasa se chinuie sa relationeze cu fiul sau adolescent.

„Speram sa transmitem tatilor ca in relatia cu copiilor sunt diferiti. Ce ii face pe copii sa se simta iubiti ? Poate timpul de calitate, cadourile, sau cuvintele de incurajare. Pentru mine e mai important ca cei sase copii ai mei sa se simta iubiti decat sa ii fac sa ma asculte. Daca le pot capta inima, ma vor asculta.”

Fratele lui Alex, Stephen care a scris si produs aceasta pelicula, spune ca filmul Courageous are potentialul sa schimbe vietile generatiilor care vin.Vrem sa inspiram barbatii. La sfarsitul filmului este un discurs in stilul Braveheart si barbatii simt aceasta chemare. Ei vor sa puna mana pe volan si sa spuna: ‘Voi fi puternic si curajos pentru familia mea.’ Asta vrem sa se intample.”

Actorul Kevin Downes care joaca rolul politistului care cauta sa faca alegeri corecte, spune ca filmul este plin de emotii care va va provoca la actiune. „Daca urmariti acest film veti fi motivati sa mergeti acasa si sa va iubti copii, sau sa mergeti la parinti sa le spuneti: ‘Mama, tata, va iubesc foarte mult. Multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine sa ma aduceti in aceasta lume. Nu vreti sa petrecem timp impreuna?’”

Chiar daca filmul se concentreaza pe caracterul tatalui, actrita Eleanor Brown spune ca e un film pentru toti. „E nevoie de curaj, nu doar ca sa fii tata, ci ca sa fii o sotie buna, mai ales daca sotul nu e asa cum ai vrea sa fie. Tinerii care vor vedea filmul vor spune: ‘Si eu imi doresc un astfel de tata. Vreau sa am o astfel de relatie cu tatal meu’”.

John Militaru: raport de misiune in Romania

La finalul anului 2010, Misiunea John Militaru a pornit intr-o noua calatorie in Romania pentru a vizita din nou zona Marii Negre, dar si centrul Romaniei. Initial, planul nostru era de a ajuta 1000 de copii cu pachete de Craciun, insa, cu ajutorul Domnului, am reusit sa strangem peste 1500 de cadouri. Asta inseamna ca spre deosebire de Craciunul trecut, am ajutat de trei ori mai multi. In plus, am hranit mai multe familii si ne-am rugat pentru cei care au avut nevoie de un miracol.

In zona Marii Negre am vizitat orasul Tuzla unde am gasit mai multi copii decat am estimat, asadar am hotarat sa oferim copiilor ursuleti de plus in loc de pachete pentru a ne asigura ca fiecare copil primeste acelasi cadou. Cu ajutorul unui grup de misionari, am oferi copiilor un spectacol de papusi distractiv. Ca de obicei, ne-am rugat impreuna si le-am deschis calea de a-L primi pe Isus in inima lor. Dupa plecarea noastra din Tuzla, am trimis inca 300 de pachete desemnate pentru acest oras, in special pentru copiii ai caror parinti nu au niciun venit si traiesc doar din ajutorul social de la stat.

In aceasi zi am vizitat orasul Eforie Nord cu pachete pentru inca 200 de copii. Acest oras a fost mult mai usor de gestionat pentru echipa noastra. De aceasta data, organizarea a fost una mai eficienta. Copiii isi primeau cadoul dupa ce-și auzeau numele strigat de pe o lista intocmita de organizatori.

In ziua urmatoare am oprit in orasul Techirghiol. Am cumparat cateva sute de paini pentru familiile copiilor care au primit pachete. Doar oamenii nevoiasi de aici au participat la evenimentul nostru. Orasul a decis sa trimita doar copiii si parintii cu nevoi pentru a primi paine si pachete de Craciun. John a impartasit Evanghelia cu ei si am vazut multe maini ridicate pentru a-L primit pe Isus.

Ultimul oras in care am ajuns a fost Cobadin. Populatia de aici e formata in proportie de 90% din musulmani. Multi sunt analfabeti. Copiii lor nu stiu sa citeasca si sa scrie. Intr-o situatie ca aceasta, cand oameni straini vin in vizita, ei foarte usor pot sa fie scapati din mana. Am avut suportul politiei locale care ne-a ajutat la organizarea evenimentului si pastrarea linistii pentru a nu deveni violenti. Unul cate unul au venit sa-si primeasca pachetul si painea. La final, am impartasit Evanghelia cu ei si am aflat ca majoritatea nu au auzit niciodata numele lui Isus. Spre surprinderea noastra, au fost deschisi pentru a primit Cuvantul, iar John i-a condus in rugaciunea pacatosului.

Ultimul oras vizitat a fost Campia Turzii. In aceasta zona am ajutat copiii strazii. Acesti copii traiesc in conditii greu de imaginat. Unii dintre ei au transformat hambarele abandonate si locuiesc in ele. Acoperisul este realizat din placaj, iar pentru a se incalzi folosesc sobele realizate din lut in care ard chiar si gunoaie pe care le culeg de pe stradă. Peste 400 de kg de alimente au fost achizitionate si donate, incluzand paste fainoase, faina, malai, untura, cartofi si ceapa. Am vizitat din nou aceleasi familii ca si in anii trecuti, dar am cunoscut si unele noi. Familiile vizitate traiesc cu foarte putina mancare si caldura in luniile aspre de iarna. Unele persoane nu au energie electrica si traiesc cu un venit de 40-50 de dolari pe luna. O familie asa cum vedeti in clipul video traieste cu un venit de aproape 70 de dolari pe luna si au fost mai mult decat recunoscatori sa aibe hrana pentru cel putin o saptamana si mici cadouri pentru copiii lor de craciun. In total, aproape 1500 de copiii au primit fie pachete, ursuleti de plus sau ambele. In plus, 500 de paini au fost cumparate si oferite nevoiasilor.

„In 1987, eram in sudul Californiei si Dumnezeu mi-a vorbit si mi-a spus sa ma mut in nord ca acolo imi va arata unde sa ma asez ca sa incep o misiune. Nu am avut nicio idee ce misiune va fi. Dorinta mea era sa fiu evanghelist, sa duc vestea buna a Evangheliei in locurile in care Evanghelia nu a fost vestita. Engleza nu era perfectionata in timpul acela si doi an de zile am stat printre fratii americani, in care am putut sa perfectionez limba engleza ca sa pot sa predic in engleza pentru ca una este sa vorbesti in engleza, si alta sa predici in engleza. Atunci s-a nascut in inima mea dorinta de a duce vestea Evanghelia atata pe calea aerului, cum este televiziunea, cat si de a merge literal in locul in care Evanghelia nu a fost vestita. In 1990 am inceput oficial aceasta misiune, de cand a cazut Cortina de Fier in Romania, si am reusit ca sa venim in fiecare an, cel putin de doua, cateodata trei ori pe an, sa facem evanghelizari in zone unde nu s-a evanghelizat, in special in partea Olteniei, si Dumnezeu, pe parcurs, a deschis si alte locuri. In America, in 1996 am inceput programul in limba romana, pe calea aerului si avem cate o ora in fiecare saptamana, in alte locuri avem cante doua ore, in care romanii de acolo asculta programul in limba lor materna. Mai mult decat atata, se predica Evanghelia si multi sunt atinsi de Cuvantul lui Dumnezeu si de invataturile de pe calea aerului”, a concluzionat John Militaru.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: