ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Eşti dependent de acceptare, ştiai?

Multe lucruri din viaţă le facem pentru că aşa ar trebui sau pentru că aşa spune cineva. De mici am fost dependenţi de părerea celorlalţi. Şi aşa am rămas şi acum. Nişte dependenţi. Oameni care ne injectăm cu părerea celor din jurul nostru, despre noi. Am încetat să mai trăim pentru noi. Trăim pentru cei din jurul nostru. Aşteptăm cu sufletul la gură un nou compliment, îl vânăm, am fi gata să ne sacrificăm pentru el. Şi uite aşa trec zilele, noi suntem tot mai obosiţi şi tot mai dependenţi. Ajungem să facem lucruri pe care am crezut că nu le vom face niciodată. Şi nu le facem pentru că ne plac, ci pentru că ne pasă ce cred cei din jurul nostru. Ne pasă atât de mult încât am renunţat la plăcerile noastre, pentru plăcerile lor. Am renunţat la principiile noastre, pentru principiile lor. Am încetat să ne mai trăim viaţa, şi îi lăsăm pe alţii să trăiască ceea ce ar trebui să trăim noi. Nu mergem undeva pentru că nu vrem să fim văzuţi acolo. Nu ne împrietenim cu anumite persoane pentru că ne este ruşine de ce ar putea spune alţii. Nu îndrăznim să ieşim din cutia în care ne-am închis pentru că ne e frică de reacţia lumii. Mulţi oameni de valoare pierdem din cauză că sunt prea dependenţi de părerea societăţii.

Tu pentru cine trăieşti? Pentru ce faci anumite lucruri? Ce scopuri ai? Eşti dependent de părerea celorlalţi? De acceptarea lor? Sau trăieşti independent de părerea oamenilor din jurul tău?  Opreşte-te şi analizează-ţi puţin viaţa. Tu pentru cine trăieşti? Tu viaţa cui o ai? Nu ai să reuşeşti niciodată să fii cine trebuie să fii, atâta timp cât vei ţine cu dinţii de acceptarea celorlaţi. Îndrăzneşte, creşte şi cucereşte! Şi asta pentru că tu trebuie să trăieşti afară din cutie!

Scris de ALINA ILIOI

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. orice crestin plin de Duhul Sfant va iesi din aceea cutie a acceptarilor celor din jur,dar acest lucru ii v-a aduce multa suferinta si dispret din partea dependentilor de acceptare, insa merita platit orice pret pentru a fi ceea ce Dumnezeu te cheama sa fi.Crestinul adevarat va avea urechea plecata doar la cea ce spune Domnul Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: