ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

6 motive pentru care tinerii se îndepărtează de biserică

Aproape 3 din 5 adolescenţi americani se îndepărtează de biserică după vârsta de 15 ani, iar Barna Group a identificat 6 motive pentru care are loc acest „divorţ” al tinerilor de biserică.

adolescenţă şi religie

Studiul celor de la Barna Group a fost condus de preşedintele acestei organizaţii, David Kinnaman, şi s-a desfăşurat pe durata a 5 ani (2007-2011). Cercetarea a urmărit să identifice moduri în care părinţii şi liderii bisericilor ar putea să îi ajute pe tineri să îşi dezvolte o credinţă stabilă şi durabilă. Rezultatele finale ale cercetării sunt incluse în cartea lui Kinnaman, You Lost Me: Why Youg Christians are Leaving Church and Rethinking Church.

Iată cele 6 motive pentru care adolescenţii ajung să respingă biserica, motive care reflectă percepţiile generaţiilor tinere asupra bisericii, credinţei, religiei:

Motivul 1. Bisericile par să fie exagerat de protectoare. Adolescenţii şi tinerii de azi doresc să cunoască lumea şi cultura în care trăiesc. Vor să aibă o credinţă care să îi ţină conectaţi la realitate şi, cel puţin o parte dintre ei cred că biserica îi împiedică să menţină legătura cu lumea în care trăiesc. Un sfert dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani au declarat că, în opinia lor, creştinii demonizează tot ce este în afara bisericii. Bisericile ignoră problemele lumii reale, cred unii dintre cei intervievaţi.

Motivul 2. Adolescenţii şi tinerii din jurul vârstei de 20 de ani experimentează creştinismul într-o manieră superficială. O treime dintre tineri (31%) susţin că biserica este „plictisitoare”; un sfert dintre ei spun că, pentru cariera şi interesele lor, credinţa nu este relevantă; cca 20% dintre tinerii intervievaţi au mărturisit că Dumnezeu părea să fie absent din experienţa lor în bisericile pe care le-au frecventat.

Motivul 3. Bisericile par să fie antagonice ştiinţei. Mulţi simt că există tensiuni şi contradicţii între biserică şi ştiinţă. Creştinii sunt mult prea siguri că „au toate răspunsurile” spun 35% dintre tinerii americani, iar 25% dintre respondenţi au spus că percepţia lor este că biserica are o atitudine anti-ştiinţă. Studiul Barna a arătat că mulţi dintre tinerii care se specializează sau lucrează în domeniul ştiinţelor fac eforturi pentru a-şi menţine credinţa religioasă, respectiv pentru a înţelege modul în care aceasta se poate armoniza cu domeniul în care lucrează. … vezi toate motivele … click aici

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

 1. Angora ,un film anticrestin!

  Să nu ne prefacem că nu ştim despre ce e vorba, Agora e o replică la filmul lui Mel Gibson, Passion of Christ. E notoriu faptul că toată clica anticreştină urla că e un film antisemit. Normal, cum să recunoască domniile lor deicidul săvârşit acum două milenii? În consecinţă, au pus un homosexual să regizeze o “capodoperă” ofensatoare.

  Acest film are menirea de a distorsiona adevărul în ceea ce priveşte moartea eruditei Hypatia din Alexandria şi presupusa implicare a Sfântului Chiril. Drept replică, publicăm selecţiuni din excelentul studiul al teologului asist. Dr. Vasile Adrian Carabă, de la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă.

  „De distorsionarea adevărului istoric nu s-au făcut vinovaţi doar istoricii antici şi medievali, ci şi cei moderni.

  Între primii cărturari moderni care s-au exprimat împotriva Sfântului Chiril, mergând până la al învinui de crimă şi a se scandaliza că un astfel de om a putut fi canonizat de Biserică, se numără John Toland (1670-1722), François Marie Aroue Voltaire (1694-1778) şi Edward Gibbon (1737-1794).

  Opiniile lor au devenit stereotipii la unii savanţi de mai târziu, iar antipatia faţă de acest om al Bisericii şi faţă de creştinism în general se poate regăsi şi astăzi în multe dintre lucrările care abordează această temă.”

  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/09/28/agora-un-film-provocator/

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: