ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Integrarea după standardele Bibliei

Pornind de la versetul din Proverbe 4:23: „Păzeste-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii”, aş dori să prezint câteva gânduri despre ceea ce înseamnă integritatea unui slujitor creştin.
Consider integritatea ca fiind una dintre trăsăturile fundamentale ale caracterului, vitală pentru un om care-L reprezintă în mod public pe Dumnezeu. Poate una dintre calităţile care au cea mai mare greutate în mărturia pe care o purtăm întreaga viaţă este integritatea.
Legat de mărturia pe care o avem, dacă ar fi s-o definesc într-un gând, pot spune că mărturia este ceea ce se formează în ascuns de-a lungul întregii vieţi, dar care poate fi definit într-o clipă de către oamenii din jurul nostru, uneori printr-o simplă impresie. Am sesizat de multe ori că prima impresie pe care oamenii şi-o construiesc pe baza a ceea ce ascultă sau văd la noi se reflectă cu fidelitate în atitudinea pe care şi-o formează faţă de noi. Suntem tributari mărturiei noastre pentru ceea ce oamenii cred despre noi. Ceea ce cred că este important de reţinut este nu a acorda atenţie sporită impresiei pe care o lăsăm celorlalţi, ci să acordăm atenţie caracterului nostru. Procedând astfel, oamenii ne vor aprecia si ne vor acorda credibilitate pentru ceea ce suntem si nu pentru ceea ce ne străduim să părem, prin diverse compromisuri.

Lumea contemporană este, în bună măsură, o lume a măştilor şi a impresiilor, în care cei care câştigă atenţia sunt cei care ştiu să facă cea mai bună publicitate. Deşi Dumnezeu Însuşi a enunţat un principiu împotriva acestei mentalităţi în 1 Samuel 16:7, unde scrie că: „Domnul nu Se uită la ceea ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uită la inimă”, lumea în care trebuie să ducem Evanghelia mântuirii Lui Hristos este o lume, în mare parte, a aparenţelor; prin urmare, de multe ori, prima impresie este capitală. L-am întrebat pe unul dintre profesorii nostri cum am putea noi, creştinii din secolul al XXI-lea, să avem un succes comparabil cu cel al Bisericii descrise în Faptele Apostolilor, în ceea ce priveste impactul asupra societăţii, dat fiind faptul că oamenii din ziua de azi nu mai au o înclinaţie atât de mare spre misticism şi spiritualitate ca cei din primele secole. De asemenea, oamenii nu mai sunt la fel de religioşi, sunt mult mai emancipaţi în mentalitate şi caută să înlocuiască supranaturalul şi divinitatea cu concepte abstracte care sună frumos, dar care sunt departe de adevăr şi de lucrurile sfinte. Răspunsul lui a fost unul, pe cât de simplu, pe atât de profund şi adevărat: „Trebuie doar să crezi Cuvântul şi să-L trăieşti, şi rezultatele nu vor întârzia să apară”.

Ca o concluzie, pot spune, vizavi de versetul din Proverbe 4:23, că cel mai important lucru este să-ţi menţii caracterul nepătat de compromis, să ai mărturia curată pentru ca, după cum spunea cineva, „ceea ce eşti strigă mai tare decât ceea ce spui”; să ai în inimă Cuvântul Lui Dumnezeu, căci El este singurul Izvor al vieţii si El are puterea de a pătrunde în inimile oamenilor, dincolo de aparenţele cu care lumea ne familiarizează atât de usor.

sursa: oaza.elim.ro

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: