Stiri

Penticostalii si adventiştii nu mai sunt recunoscuţi în Ungaria

O lege aprobată de parlamentul maghiar, care va intra în vioare la 1 ianuarie 2012, nu mai recunoaşte decât 14 din cele peste 300 de comunităţi şi organizaţii religioase din Ungaria.

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, Biserica Evanghlică Metodistă, Biserica Penticostală şi Armata Salvării se numără printre comunităţile care nu vor mai fi recunoscute de stat. Biserica Baptistă şi-a păstrat recunoaşterea legală, informează Creştinul Azi, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul a trei comunităţi evreieşti, arată aceeaşi sursă.
Reprezentanţi ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Ungaria au protestat împotriva promulgării noii legi a cultelor, împreună cu activişti şi apărători ai drepturilor omului. Mai mulţi foşti membri ai opoziţiei liberale din Ungaria au trimis o scrisoare deschisă Consiliului Uniunii Europene în care denunţă legea ca încălcând libertatea religioasă.
Preşedintele Uniunii Adventiste din Ungaria, Tamas Ocsai s-a declarat dezamăgit de decizia parlamentului, în condiţiile în care reprezentanţii guvernului făcuseră anterior promisiuni de recunoaştere deplină a bisericii. La rândul său, preşedintele Uniunii Baptiste Maghiare spune că „este regretabil că noua lege nu arată suficient interes pentru comunităţile religioase independente.” Între bisericile cărora le-a fost promisă recunoaşterea se aflau bisericile Catolică, Reformată, Luterană, Ortodoxă, Comunitatea Evreilor, Biserica Baptistă, Adventistă, Penticostală, Unitariană. Peste jumătate din populația Ungariei se declară de religie romano-catolică. … citeste  continuarea(click aici)

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: