ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

IUBIRE INTERZISA (1)

„După aceea, a iubit o femeie în valea Sorec. Ea se numea Dalila!” [Judecători 16:4]

Samson a iubit-o pe Dalila – iar iubirea aceasta a reprezentat cursa inimii lui, chiar sfârsitul istoriei lui Samson. Si nu stim exact ce iubire a avut Samson pentru femeia aceea, o fi fost doar o relatie trecătoare si întâmplătoare, insă ceea ce a făcut el nu a plăcut Domnului, de aceea i-a si adus multa tulburare si neliniste mai târziu.

Dar nu doar Samson a avut de suferit, ci a suferit chiar si poporul Domnului, fiindcă desi puterea lui l-a ajutat să scape din mâinile vrăjmasului, nu a rezultat nici usurarea jugului, si nici eliberarea lor de sub puterea celor ce stăpâneau peste ei.

Iubirea pentru femei păgâne l-a înfrânt pe Samson ca si pe marele Solomon, si astfel au ajuns ei să se închine idolilor inimii lor, trăind potrivit cu dorintele lui si nu cu voia Domnului.

Observăm în viata lui Samson, ca atâta vreme cât exista legătura ascunsă dintre el si Dumnezeu, respectând conditiile nazireatului, încă mai avea putere…. desi, este un paradox… pe de-o parte traieste o viată care merge în declin si se cufundă în păcat; iar pe de altă parte mâna lui Dumnezeu lucrează în inima lui Samson, datorită milei Sale, acordându-i puterea necesară pentru a scăpa de vrăjmasii lui.

Totusi, desi harul lui Dumnezeu era cu el, Samson în loc să se pocăiască de dorintele lui păcătoase, se îndrăgosteste de o femeie nepotrivită, deloc simpatică, fara mila, fără scrupule, pentru care contau doar banii, ea făcând orice pentru a-i obtine.

 

Se stie ca dacă cineva iubeste banul nu va putea iubi si pe aproapele lui, însă Samson se amăgea ca Dalila il iubea, si probabil că de aceea nu lua lucrurile în serios, ci el chiar se juca, însă pentru un bărbat îndrăgostit nu mai conta decât femeia aceea, condus fiind de dragostea lui pentru ea, si astfel a devenit vulnerabil in fata femeii pe care o iubea.

 

S-ar părea chiar că el se amuza lăsându-se legat cu funii, bazându-se pe puterea lui de a scăpa din legăturile acelea, asa cum multi tineri crestini desconsidera astăzi legăturile păcatului, cu care-i înfăsoară lesne satan, si ei cred ca se pot juca cu dragostea, fără să fie afectati cumva..

 

Asa că si Samson si-a lăsat părul să-i fie împletit în urzeala unei tesături, si chiar că de fiecare dată se desprinde fără nici o dificultate, n-a realizat că nodul latului se strânge tot mai mult si că, peste putin timp, lucrurile vor lua o întorsătura gravă in viata lui.

by Cristina

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. frumos mesaj,nu am stat sa ma gandesc la povestea lui Samson cred ca mai deloc…multumesc pt postare

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: