ARTICOLUL ZILEIEDITORIALEIntrebari & Raspunsuri

Merita sa astepti?

De fiecare dată când mă apuc să scriu ceva, privesc lucrurile dintr-o perspectivă personală…

De data aceasta m-am gândit la ”așteptare”…

Se merită să aștepți până la căsătorie? Se merită să spui ”da” unei vieți de abstinență până când vei încheia legământul căsătoriei cu partenerul tău?

Cu mulți ani în urmă mă enervau textele astea răsuflate…”spune nu sexului înainte de căsătorie” sau ”dragostea adevărată așteaptă”, etc… Nu găseam nici o stabilitate în ele… și simpla lor pronunțare mi se părea că mă afundă în rândul celor care ridică slogane ieftine…ce știau ei?:))

Ei bine, cu timpul și prin lumina Lui Dumnezeu am descoperit că ”punerea deoparte” pentru viitorul partener este una dintre cele mai înțelepte decizii pe care o poți lua ca și persoană necăsătorită. Dar vorbesc despre punere deoparte nu doar din punct de vedere sexual ci și din punctul de vedere al inimii, afectiv. În timpul relației noastre (ca și prieteni, apoi logodnici) am descoperit că pe măsură ce relația noastră evoluează iar lucrurile devin mai serioase şi noi ne pregăteam pentru căsătorie, am realizat că e sublim să poți dărui celuilalt viața trăită în sfințenie…

Cum adică?

Spun clar și hotărât că orice fel de relație care nu duce la căsătorie e o irosire a propriilor comori pe care Dumnezeu Însuși le-a ascuns în tine pentru a le putea oferi soțului/soției!

Și cred (personal) că a nu te implica sexual până la căsătorie e o decizie înțeleaptă care aduce binecuvântări extraordinare!

Dar acesta e doar un punct personal de vedere și poate că provoacă revoltă în inima unora… așa cum eram și eu cu mult timp în urmă…

Știu că e un punct de vedere ”îngust” și nepotrivit cu vremurile în care trăim dar e în acord cu părerea Lui Dumnezeu

Până la urmă ”punerea deoparte” e un exercițiu de abstinență și care va fi de folos atât trupului cât și sufletului.

Port în inima mea mesajul acesta: fă o diferență în locul în care ești! Fii lumină!

Nu-ți împărți inima cu cineva doar ca să fii trendy și să arăți că poți fi și tu cu cineva…

…nu-ți irosi comorile vieții investite în tine!

Păstrează-te ca pe un diamant…

Prețuiește-te!

Vindecă-ți inima de dorințe deșarte de afirmare (e doar o metodă ieftină care ia ochii oamenilor și te sărăcește în duhul tău…)

M-am căsătorit în urmă cu câteva zile… nu foarte multe 😀 și vă pot spune cu toată inima că…merită! Nu am știut asta dintotdeauna și au fost multe momente ”ratate” în viața mea, dar mila Lui m-a găsit și mi-a recondiționat viața. Iar acum spun tuturor ce a făcut Dumnezeu pentru mine.

J merită să te păstrezi pentru iubirea inimii și să te dăruiești o singură dată. Vei câștiga comori neprețuite!

Dacă totuși, ai sărit garduri, ca noi toți, (am fi ipocriți să spunem că suntem cei mai cei… respectele mele pentru cei care au reușit să nu ajungă la proba de sărit garduri) totuși… și pentru cei care au ratat, Dumnezeu poate recondiționa, restaura și reface vieți. El te poate vindeca și-ți poate spune: ”du-te dar să nu mai păcătuiești! ”

Simona Ilioni-Loga

Citeşte mai mult: Flacăra Închinării » Merita sa astepti?

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

  1. Da,sigur ca merita sa astepti.Dumnezeu te va rasplati cu un partener binecuvantat.El va binecuvanta familia ta.Eu sunt pentru abstinenta inainte de casatorie.Aceasta aduce un mod de viata sanatos.Pe cand pacatul are consecinte nefaste cum ar fi:boli cu transmitere sexuala,cancerul de colon,infectii urinare,riscul unei sarcini nedorite.Si de aici,un sir lung de evenimente neplacute care lasa urme adanci in sufletul tinerilor.

  2. Nu uitaţi:
    Preoţii nu aveau voie sa se casatoreasca decat cu fecioare,oare de ce
    Păcatul infecteaza corpul şi sufletul pe viata; ramai cu primul sau cu prima in tine toata viaţa, pentru ca in timpul consumării primului act sexual ai fost facut una,un sigur trup, cu partenerul/a de cupluNu infectarea fizica este problema sau pericolul ci infectarea sufletului care se produce,este reala şi nu trece fiind o constructie unica, separata de fiecare din cei din cuplu,ca şi un copil.Pentru fii lui Dumnezeu este catastofal.

  3. Filipeni4:8 Încolo, fratii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, şi orice laudă, aceea să vă însufle ească.

  4. da…si la mn a meritat dar cel d langa mn nu a pus pret pe ceea ce pt mn conta f mult …..a urmat nunta iar dp 2 luni pa atat a fost
    Nu pt multi conteaza ce conteaza pt D.zeu

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: