ANUNTURI

A murit liderul evanghelic John Stott

Miercuri 27 iulie a murit la Londra cunoscutul autor și lider evanghelic John Stott, la vârsta de 90 de ani. A fost capelan al reginei Angliei timp de 3 decenii. Celebrul Billy Graham l-a recunoscut pe Stott drept „cel mai respectat cleric din lumea de azi”.

Într-un interviu acordat agenției AP, Benjamin Homan, președintele organizației John Stott Ministries, a spus că Stott a murit la reședința sa, înconjurat de prieteni și apropiați. Nu a fost căsătorit niciodată. În ultimele momente de viață John Stott și cei din jurul său au ascultat Mesia de Handel și au citit din Scriptură. Cauza morții nu a fost specificată, dar vârsta înaintată a dus la deteriorarea organismului în ultima perioadă.
John Stott a influențat major creștinismul contemporan prin scrieri și predicare în ultimii 50 de ani. A fost hirotonit de Biserica Anglicană în 1945. Este considerat unul dintre principalii autori ai 1974 Lausanne Covenant (vezi video), o declarație de credință și de misiune a evanghelismului ca mișcare globală. Între anii 1959-1991 a slujit în postul de capelan al reginei. În anul 2005 a fost listat în topul 100 al Time între cei mai influenți oameni ai lumii. În 2006 a fost făcut cavaler de regina Angliei (Commander of the British Empire) pentru „slujirea în lumea academică creștină și în lumea creștină”.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: