Sondaje

Ce părere aveți? la Peniel Oradea

Pastorul Cristian Ionescu scrie pe blog…

Nu, nu îmi vine să cred! Sunt profund îndurerat dar și întărâtat în duhul meu de ceea ce am văzut. V-aș scuti cugetul de întinăciunea acestor imagini, dar nu pot!  Aș dori să dezmintă cineva (VĂ ROG FRUMOS!) și să-mi spună că nu e PENIEL! Mi-aș cere iertare… citeste tot ce a scris Cristian Ionescu pe popaspentrusuflet.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

28 Comments

 1. ……..suntem de rasul lumii si de aratat cu degetul!!!!!!!! oare pana unde au de gand sa mearga??? foarte bine spus „PENIE(BI)L. Doamne ai mila…….

 2. oh da, am uitat ca a fi „pocait adevarat” exclude in mod absolut orice moment artistic, dans, sau sceneta, chiar daca scopul momentului in sine nu e de a promova arta, ci o alta idee. da ce sa faci, asa suntem noi, esticii, mereu reticenti la ce e nou, diferit, etc.

 3. Penibili sunt toti judecatorii necalificati. Legalistii care au ucis totul in biserici si au transformat totul in politica.
  Penibil e si Cristi Ionescu la care i-am lasat 2 comentarii pertinente, civilizate si pe care nu mi le accepta pt ca ridic probleme delicate si de nuanta duhovniceasca.

  Pt mine aceasta parte de la Peniel a fost deosebita si m-am bucurat, chiar daca nu sunt un fan Peniel.

 4. Mai Filip cred ca daca faceau un streaptease te bucurai mai mult nu-iasa?

 5. Foarte interesant…cred ca toti cei care scriu aici nu au avut niciodata in minte nimic porcos…oare fiul risipitor ce a patit? A facut lucruri mai grave decat un dans…dar asta e, ne-am invatat sa fim niste legalisti si oridecate ori ceva nu ne place, sarim ca fripti. Nu mai suntem o evanghelie pentru nimeni, nici pentru noi insine, suntem o sleahta de legalisti care tine neaparat sa isi arate fariseismul pe fata, uitand ca in loc sa aratam cu degetul ar trebui sa salvam fii risipitori. Din comoditatea unui scaun pastoral, Cristi Ionescu poate palavragi ce vrea. Uitandu-te pe youtube poti avea multe impresii, la fel ca majoritatea cartitorilor de la commenturi care nu au fost la conferinta si nici prea multa cultura nu au in cap. Critici, acuze si sfaturi pentru altii. De fapt ca sa fiu mai rau, Cristi Ionescu s-a trezit la doua luni distanta sa comenteze…nu mai avea trafic pe blog.

 6. :((( ii plang de mila.
  Doamne ai mila de ei si de noi care ne uitam la ei ,nu ne tine in seama pacatul acesta.E pacat numai sa privesti asa ceva ,dar sa-l mai si faci.
  Oricum,Dumnezeu nu se lasa batjocorit de nimeni.

 7. Cred ca ar fi cazul sa ne oprim, din moment ce, cei de la Peniel, au recunoscut ca s-a gresit, si-au cerut iertare si au inceput deja sa ia masuri.Si cei din lume stiu sa taca in momentul in care cineva isi recunoaste vina si isi cere iertare.Acuzatori in acest caz deja devin mai rai ca cei din lume.,,De fapt daca erau mai buni ca cei de la Peniel, nici nu aduceau acest subiect in spatiul public.Cei mai multi defaimatori in acest caz sunt motivati de gelozie si invidie.Prea se cocotase Oli sus cu aceasta lucrare.A mers si-n America, unde nu putin au fost deranjati.Bine ca i-am gasit ceva, sa-l articula,ba chiar sa-l oprim.Cui ii pasa cit va suferi lucrarea lui D-zeu in cazul opriri acestei lucrari.De fapt si farisei pentru a-si pastra pozitiile din fata, au mers pina intra-colo ca au ucis pe D-l Isus, fiindca le-a periclitat popularitatea lor.God have mercy.Multe rele putem produce in numele religiei.Mai cititi fratilor 1Corinteni 13, poate ca va va ajuta sa va opriti din a face rau lucrari lui D-zeu.

 8. Cand un om se intoarce la Dumnezeu,El este transformat de Duhul Sfant asemenea Domnului Isus.Ori, eu nu pot sa Mi-l imaginez pe Domnul Isus dansand.Si chiar nu sunt o legalista.Dar stiu care este pericolul.Eu care am fost o iubitoare a dansului,nu credeam ca voi putea sa aud muzica cantand si sa nu simt nevoia sa dansez.Haideti sa ne pocaim si sa nu lasam firea sa ne aduca din nou,de unde am plecat!

 9. Poate sa spuna cineva care a fost rostul acestui dans s au acestei scenete?Faptul ca pe aceea doamna s au domnisoara au luat o la dans toti cei patru barbati mie nu mi se pare ceva interesant.

 10. baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rusineeee cei acolo cei acolo bai fratilor undes pastori aia plini de duhul ssfint????
  daca vine un bolnav acolo sigur moare nu se vindeca

 11. @ pepea și alții care nu știu să deosebească între șmecheria lui ”cum o dregem acu dac-a ieșit rău” și adevărata pocăință care întreabă ”fraților, ce să facem”?
  ATÂT CONFERINȚELE PENIEL CÂT ȘI MĂSURILE DISCIPLINARE ȚIN DE AUTORITATEA SUPERIOARĂ UNUI… FOR SAU CE-O FI PENIEL ĂSTA, FUNDAȚIE?…
  NUMAI ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ NOI GREȘIM, NOI NE FACEM AUTOCRITICA ȘI TOT… NOI MERGEM ÎNAINTE!
  ESTE REȚETA PE BAZA CĂREIA PENIEL NU ESTE ÎNCADRAT(Ă) ÎNTR_O STRUCTURĂ DE AUTORITATE (SFIDÂND ACORDUL SEMNAT CU CONDUCEREA CULTULUI PENTICOSTAL).
  DE ACEEA S-A ÎNTÂMPLAT (ACUM ȘI MAI DEMULT) CEEA CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE ACEEA SE VA REPETA (ÎNTR-O FORMĂ SAU ALTA).
  ȘI-AU ASUMAT RESPONSABILITATEA? ȘI-AU CERUT IERTARE? L-AU DAT AFARĂ PE ȚAPUL ISPĂȘITOR? ȘI CE DACĂ! PROBLEMA DE FOND ESTE ACEEAȘI! AȘA CĂ, PEPEA, DE RĂI NU SUNTEM RĂI, DAR NU SUNTEM NAIVI!

 12. Sceneta a fost interpretate de trupa de teatru a lui Dan Puric (cel care a scris cartea „despre omul frumos”. Unul din liderii Peniel, care si-a asumat responsabilitatea si si-a dat demisia apoi, a propus aceasta sceneta. Din nefericire nu s-a resusit in timp util vizualizarea scenetei de ceilalti lideri peniel, precum nici ce cel in cauza si probabil i-au dat credit crezand ca nu o sa fie nimic gresit in ea.

  Tema scenetei a fost fiul risipitor. Imediat dupa conferinta, la cateva minute a aparut un comunicat prin care Penielul isi asuma si isi cere scuze pentru aceasta.

  Consider ca o lucrare gen Peniel, care a fost pionier in multe lucruri lucruri bune, nu trebuie privita prin lentilele acestei scenete, pe care au recunoscut-o ca fiind o greseala. Ea trebuie analizata per ansamblu si urmarite roadele ei.

 13. Da, este foarte grav ce sa intamplat, uluitor, dureros si poate chiar penibil. Cred ca nu se pot da explicatii la ce sa intamplat ci doar scuze. Insa…
  Ce poate pare si tinde sa fie mai dureros este urmatorul aspect:
  Modul cum sunt tratati acesti tineri, care au avut curajul sa se apropie de inima tinerilor intr-un mod in acre bisericile locale nu au reusit si unele chiar nu au facut nici un efort in acest sens. Au incercat, au reusit in multe aspecte insa ca ORICE lucrare de mare amploare are parte si de impiedicari.
  Intrebare: Cine ia primul piatra?
  Acum cei care sunt mai conservatori, au mingea la fileu si lovesc cu sete. Dureros.
  Intrebare: Asa ar face Isus?
  Liderii spirituali, oricine ar fie ei, au mandatul din parea Domnului sa CASTIGE suflete NU SA LE PIARDA.
  S-au gandit liderii care acuza sa se ocupe in dragoste de cei care au gafat atat de grav?
  Sarbatorim Rusaliile si suntem tare entuziasti sa pozam exterior ca cei care detinem „trofeul”, si unde este roada Duhului: DRAGOSTEA, BUNATATEA???
  Al cui este planul invrajbirii??
  Din dorinta de a ne sustine principiile si modul cum intelegem noi scriptura, lasam la o parte mila si dragostea. Poate cineva sa zica: CUNOSC TOT ADEVARUL.
  Cine sta in picioare sa aibe grija sa nu se impiedice cautand piatra cea mai colturosa.
  Binecuvantare

 14. Bineînțeles că o lucrare precum Peniel nu trebuie privită prin lentilele lui… Cristian Ionescu.

  Pastorul penticostal din Chicago nu face altceva decît să folosească acest incident pentru a ne vîrî, precum scobitorile în nas, fixațiile sale pe care, OARE?, cum ni le vîra dacă nu își făcea blog?

  Consider că s-a ratat un moment bun pe care penticostalii l-ar fi putut avea, în istoria blogosferei evanghelice și în istoria evanghelicilor români – anul trecut 3 pastori penticostali (Croitor, Lascău, Ionescu) și-au lansat blog. La mai bine de 6 luni de la lansarea lor, toate trei sînt în declin, primul din pricină că are un palier îngust de dezbatere (Răscumpărarea memoriei), celelalte două din pricină că s-au transformat în Mahalale Evanghelice.

  Fenomenul Peniel, ca și Cireșarii, nu poate fi înregimentat, precum ar vrea Cristian Ionescu, și nici redus la tăcere, cum ar vrea atîția.

  Dincolo de aceste fenomene, ceea ce este trist este faptul că nu există dezbateri competente despre astfel de fenomene de masă.

 15. …….Sorine, si toti cei care sustin lucrarea asta diavoleasca: mosul meu acum 5o de ani cum se apropia de tineri si cum castiga tineri si suflete pentru Hristos? Asa ca la Peniel cu dansuri? Nici vorba…….au mandat din partea lui Dumnezeu sa castige suflete dar nu in halul asta…….nu cred ca asa a gandit Dumnezeu modul de a intoarce oameni la pocainta; cu formatia lui Dan Puric, cu dansuri, cu scenete, Duhul Sfant unde e? Si nu mai puneti intrebarea prosteasca….oare ce ar face Isus, ar arunca cu piatra i-ar judeca, i-ar mustra, i-ar aplauda i-ar…..i-ar…..i-ar…..ce? Isus nu ar fi vorbit oamenilor prin scenete si dans. Gasiti-mi voi asta in Biblie si eu imi cer milioane de scuze fatza de toti mai mult deca a facut-o cei din conducerea Peniel. Acum, ei si-au cerut scuze, iertare, un biet om care s-a pripit chemand formatia Dan Puric a demisionat, regreta ceea ce a facut, realizeaza ca a gresit si au spus ca au invatat din acest esec(asta se va vedea in viitor), deci daca Domnul iarta ce mai avem noi de comentat. Problema e, si acuzam si acuma ceea ce s-a intamplat acolo deoarece unii dintre voi sustineti ceea ce s-a intamplat si spune-ti ca nu e nimic rau in ceea ce s-a intamplat acolo, pentru ca ei s-au apropiat de tineri si au facut asa si asa si asa……..Pai cum poti sa spui tu, oricare ai fi, ca nu a fost nimic gresit cand insusi cel care a organizat si a chemat echipa a demisionat si a spus ca isi cere IERTARE, DEOARECE AM GRESIT. Deci s-a gresit, nu mai sustineti prostii ci pocaiti-va. Cat despre cei din conducere si fratele care a si demisionat(daca e adevarat), le urez numai bine, sa invete din greseala lor, Dumnezeu sa-i ierte si ii si va ierta, si haidem la seceris ca seceratorii sunt asa putini…….Fiti binecuvantati!

 16. Peniebil… …. Farisei ce sunteti . Voi ati auzit de mustrare in dragoste? Si acum o sa ziceti …. Sa mustram in dragoste pe cei care au lasat dansul in biserica?? ” Nu era biserica ci o sala de sport ,iar ce-i din conducere nu stiau cum de va desfasura sceneta.Iar daca fratii din conducere si-au cerut scuze si sunt sigura ca Domnul a iertat , voi nu reusiti asa-i?
  In loc sa aduceti zidire si sfatuire dupa acest eveniment faceti doar valva.
  Imi cer iertare pt ca va spun aceste lucruri dar nu aveti DRAGOSTE !
  Pace sfanta !

 17. Cel care este fara pacat sa arunce primul cu piatra!!! In loc sa judecam, mai bine sa ne ridicam privirea spre cer si sa inaltam o rugaciune Domnului sa le dea intelepciune fratilor nostrii sa suna intotdeauna adevarul si sa ceara puterea Duhului Sfant in orice manifestare de acest gen!!! Daca nu ne vom pocaii, cu totii vom pierii, asa spune Biblia mea!! A voastra ce zice???

 18. Iadul este mare si va fi plin de cei care cred ca DomnulIsus a fost umilit si batjocorit ca ei sa danseze.
  Treziti-va, sunt multi chemati, dar PUTINI alesi, nu va inselati singuri.
  Demonii astepata ca sa va devoreze inimile, sufletul.
  Nu fiti naivi sa credeti ca orice zgomot e facut de Duhul Sfint.
  El, nu asa lucreaza.
  Stati pe genunchi in post si cereti Domnului sa va dea intelepciune de sus.
  Sunt ultimile zile, satana nu mai are mult si el o stie;
  o stie insa mai bine decit voi, de aceea va atrage sub difeite forme, ca sa va inghita;
  de ce sunteti atit de neintelepti sa-i dati crezare?
  Cine Il vrea pe dumnezeu ca TATA, nu mai iubeste muzicile lumesti, dracesti , sunt false iluzii; nu va lasati.
  Luat Cuvintul si rugai-va cerind intelepciune; ca s aputeti fac efata uneltirilor Diavolului.
  Daca va purtati tot ca in lume, mai bine mergeti inapoi, decit sa batjocoriti bunul nume de crestin.
  EU VA ROG IN NUMELE DOMNULUI>

 19. Intregul spectacol, ca asta a fost; nu numai sceneta , au fost lumesti.
  Toata muzica a fost lumeasca.
  Bisericile istorice nu-si bat joc de Dumnezeu;
  nu era o biserica spuneti? dar ce era?
  Nu spune Cuvintul ca unde sunt doi sau trei adunati in Numele Lui este o biserica?
  pentru ca e si Domnul acolo?
  Crestinii dupa evanghelie nu se duc la asemnea manifestari.
  A spune ca te-ai apropiat de tineri astfel, e o minciuna;
  pentru ca in acest fel s-a reusit sa le induca impresii false, de falsa apropiere; prin care ii departam de Adevar, care este UNUL>
  Apostolul Pavel spune:
  trei ani, v-am invatat cu lacrimi zi si noapte; ASA se invata Scriptura;
  nu ascultind muzica cu ritmuri lumesti, fara binecuvintarea cerului.
  Cei care cred ca toata harmalaia pe care am vazut-o are 1% Duh Sfint este in afara oricarui gind curat.
  Trist: dar…cum inca nu ati murit, aveti vreme sa va pocaiti.

 20. Amin ELIODORA, foarte bine si frumos spus adevarul Bibliei!! Ne-ar face mare placere sa scrii articole adresate tinerilor!!!! Te asteptam in echipa noastra…CRESTIN TOTAL!!!! Multa binecuvantare!!!!

 21. mizerabil, acesta este cuvantul meu, dezgustator la adresa peniel si a lui Oniga Lucian care in afara de-a incerca sa rupa gura trgului nu stie ce sa mai faca. De la un limbaj fulgar pedici despre sex, in termeni dezgustatori, la ceea ce s-a intamplat la oradea e simpu de inteles, cred ca are mintea bolnava. Voi milita ca astfel de lucruri sa nu se mai intample in judetul Bihor, cred ca am parghiile necesare.Aprecieri Fratelui Crisdti Ionecu cu care aici am cazut deacord. pentru mine nevoia de spijin din exterior este dovada falimentului din interior.

 22. Flory,
  ma bucur mult ca am putut ajuta;
  ma doare sufletul pentru ceea ce se intimpla;
  stiu ca sunt multi tineri sinceri, fara vina;
  primii vinovati sunt invataceii lor;
  cit mai este timp sa ne pregatim; dupa toate semnele , Domnul vine in curind.
  Am citit de curind o cartulie a unui frate care , desi a fost mintuit, Domnul a ingaduit sa fie pentru circa jumatate de ora in iad ( luindu-i -se constienta ca este mintuit), numai pentru a vedea ororile de acolo, ca sa poata propovadui cu putere ce lucruri strasnice sunt in iad.
  Ce maret este Dumnezeu; El ne primeste chiar daca venim la El doar de frica Iadului( oricum e un inceput)
  Cred, ca toti fratii ( fr Cristian Ionescu, fr Danie Chiu, fr Paul Dan)care striga in pustia acestei lumi catre tineri sa se trezeasca nu o fac decit prin Duhul Domnului; toti au copii si-i DOARE;
  pentru ca Vrajmasul face niste piruete printre rindurile noastre, cu tupeul specific, cu obraznicie , rautate si ura.
  El cauta sa ne faca sa urim pe cei care ne atentioneaza.
  Curatia de inima,iubeste o cintare curata, invioratoare de inimi triste si dornica de bucurii ceresti.
  Am intilnit niste tineri atit de profunzi in ultima vreme; gata sa sufere.
  De ce sa-l lasam pe Vrajmas sa stea rinjind sfidator?
  parca Il vad pe Domnul Isus uimit, intrebindu-se cum de alegem pe cel rau, care e plin de ura si desmat; care ucide si pradeaza in jur, pentru ca de asta a venit.
  Indurarea Domnului sa ne faca mila, ca sa stam in post si rugaciune pentru cei care injtiaza intilniri aiuritoare, pline de iz diabolic.
  Cei mai noi veniti in lumea crestinismului pot cadea pentru totdeauna;
  insa VAI de cei care au determinat aceasta.
  Doamne indura-te si auzi-ne de acolo din cer dorinta de scuturare de jugul betesugului distractiilor.
  Elisa

 23. Amin ELISA!!! Sunt timpurile de pe urma si diavolul stiind ca are putina vreme, e turbat si cauta sa amageasca chir pe cei alesi!! Dar Dumnezeu e mai tare decat orice amagire si crezand in EL si lasandu-L pe EL la carma vietii noastre vom fi mai mult decat biruitori! BIRUINTA E A DOMNULUI, EL E VITEAZUL DIN VIATA NOASTRA!!

  Te asteptam cu marturii si alte indemnuri gata sa mangaie, sa ridice si sa dea intelepciune!!! Dumneyeu sa te binecuvanteze Elisa!! Multumesc Domnului pt tine!!!

 24. Comunicatul care arta ca , Cultul Penticostal s-a dezis total de Peniel, cu toate manifestarile lui, arata ca Dmnezeu nu s elasa batjocorit;
  El nu L-a dat pe Fiul sau la moarte de Cruce, ca sa ne izbaveasca de pacat, ca sa -l lase pe diavolul sa joace tontoroiul pe cadavrele nostre spirituale
  Slavit sa fie Domnul!
  Traiasca Domnul!
  Sa-L laudam caci este vrednic , sa-L ascultam, cit mai se poate face in duhul nostru.
  Duhul Sfint nu este doar o impresie, despre care s e vorbeste mult,
  este Persoana care ne calauzeste.
  Daca Il lasam sa locuiasca in noi, ne va invata pas cu pas orice miscare pe care urmeaza sa o facem.
  Cred ca trebuie sa fim cernuti;
  dragostea celor mai multi s-a racit deja;
  sa fim cu maaare bagare de seama.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 25. @alin_cristea, acest anti-contra nativ si dureros de necesar al blogosferei crestine a atins – in postarea pe care va invit sa o analizati, nu doar sa o comentati cu mai mult sau (de regula) mai putin har – un subiect sensibil pana la dureros al devenirii noatre crestine.
  Acela al inregimentarii – dorita de multi , al anatemizarii – dorita de si mai multi – si al scoaterii inafara legii – dorita de majoritatea preopinentilor.
  Ma intreb, cati in cei care au luat la cunostinta despre derapajul Peniel pot ramene impartiali si intelepti?
  Invatatori in ale legii se vor gasi mereu.
  Si tot mereu ei vor incerca sa ne determine sa facem lucruri dincolo de ce ne cere Duhul lui Dumnezeu, care salasuieste in noi.
  Fenomenul „Peniel” a devenit un fenomen de masa.
  Pe cand o dezbatere competenta, impartiala si mai ales spirituala?
  Fara jandarmi de orice fel, fara judecatori partinitori, fara trepadusi spirituali.

 26. Doar pentru fratele Ionescu…

  Ceea ce se intampla azi in ghettoul crestin, este o consecinta clara a influentei de peste ocean.
  Americanii l-au scos pe Dumnezeu din scoli in anii 70.
  Urmarea s-a vazut.
  Noi urmam exemplul lor. Si urmarea se vede deja, inexorabil.
  Vezi scandalul bacalaureatului din scolile romanesti.
  Si atunci…
  Cine va da autoritatea de a ne judeca?
  Noi suntem creatia voastra! A Lumii Noi!
  A celor care vor sa ne induca ideea ca perfectiunea s-a nascut in North America, nicidecum in Grecia, Egipt sau Mesopotamia.
  Aveti taria de a recunoaste partea de vina ce va revine?
  Si – mai ales – aveti determinarea de a NU ne mai privi de sus?

 27. Nu vreau sa fiu nici pro si nici contra. Automat ca trebuie sa existe o limita in toate, dar daca vedem ca cei din conducerea Peniel si-au cerut iertare si au luat masuri in legatura cu acest incident, noi oare de ce nu putem face la fel? Cu ce ne ajuta pe noi (mai ales pe cei care nu sunt crestini si citesc astfel de comentari) daca aruncam cu pietre unul in altul?
  Asa cum a mai scris cineva mai sus spun si eu ‘daca Domnul i-a iertat, noi de ce nu putem fii la fel?’ Nu cred nici o secunda ca ceea ce s-a intamplat la Oradea a fost ceva ‘pus la cale’, nicidecum.
  Fiecare gresim, mai mult sau mai putin, important e ca la El toate ajung la fel. Pacate.
  Haideti sa nu mai fim judecatori, sa aruncam cu pietre, sa ne jignim unul pe altul cu subinteles.
  Haideti sa fim crestini,

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: