ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Puterea Cuvantului

Invierea Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu si Tatal nostru ceresc, sa va umple inimile de BUCURIE, vietile de LUMINA si casele de BINECUVANTARI  ceresti si pamantesti; Cu ocazia sarbatorilor de Pasti cand ma uitam la filmul viata lui Isus, mi-a atras atentia intr-un mod deosebit partea cu “vindecarea robului unui sutas”, si anume credinta sutasului care a scos in evidenta Puterea Divina a Domnului Isus. Va dati seama ce Mare Dumnezeu avem sa spuna numai un cuvat si cel bolnav sa se insanatoseasca exact in clipa aceea. De aici am inteles cat de mare putere are cuvantul nostru. Cand spun lucrul acesta ma gandesc si ma bazez pe Sfanta Scriptura, unde Domnul Isus spune ca noi vom face minuni chiar mai mari decat a facut El; de aceea zic ca Domnu sa ne calauzeasca si sa ne ajute sa ne lasam condusi de El, ca diavolul este asa de siret incat ne amageste cand nu ne dam seama. Pe langa faptul ca omul poate sa pacatuiasca foarte usor cu gandul, exista inca un mod prin care pacatuim extraordinar de mult si la fel de usor si anume.”cuvantul”, iar uneori chiar fara sa ne dam seama.

Intr-o zi am fost la sediul postului de radio ALTFM din judetul nostru, unde m-a vazut un frate cu mana legata si m-a intrebat ce am patit, la care eu i-am spus ca mi-am rupt-o “din prostie”. Fratele s-a uitat la mine si a zis:
-mai bine spus din neveghere
-de ce? am intrebat eu mirat
-ca sa nu cadem sub pedeapsa soborului.

Am ramas fara cuvinte; nu realizam ca e acelasi lucru ca si cand as spune ca sunt prost. Domnul sa puna straja gurii noastre, dar astazi nu vreau sa vorbesc despre cat de usor pacatuim cu cuvantul, ci despre “PUTEREA CUVANTULUI” si as vrea sa luam ca text evanghelia dupa Matei 8:5-13 si Ioan 21:1-6

Pentru a vedea PUTEREA CUVANTULUI, as vrea sa scoatem in evidenta trei situatii in care suntem adusi prin cuvantul nostru si anume:

I. CUVANTUL CARE ADUCE BINECUVANTARE si vedem lucrul acesta in Ioan 21:6, unde la Cuvantul Domnului Isus  ucenicii au fost binecuvantati cu o multime de pesti, ceea ce ma face sa inteleg ca ce binecuvinteaza Dumnezeu ramane binecuvantat in veci asa cum gasim sris in 1 Cronici 17:27

II. CUVANTUL CARE DEMONSTREAZA CINE ESTI. Daca in prima situatie am vazut BINECUVANTAREA in urma cuvantului Domnului Isus in a doua situatie vedem ca trebuie sa scoatem in evidenta ca suntem copii lui Dumnezeu prin cuvantul nostru si sa nu tagaduim  acest lucru nici o clipa asa cum a facut-o Petru lucru relatat in Matei 26:73

III. CUVANTUL CARE ADUCE MOARTE sau VIATA. Aceasta a treia situatie  este extraordinara; DE CE? uitati ce scrie in versetul 21 din proverbe 18: „MOARTEA SI VIATA SUNT IN PUTEREA LIMBII”. Daca va uitati in scriptura veti gasi aceasta afirmatie in mai multe randuri; si anume moartea Rahelei. In Geneza 31:30-32  are loc blestemul prin cuvant, iar in Geneza 35:16-20 are loc moartea Rahelei; mai este blestemul lui Iosua asupra Ierihonului unde totul se intampla  cu punct si virgula- Iosua 6:26 – 1 Imparati 16:34, iar cel mai maret lucru este cand in urma cuvantului Domnului Isus  are loc invierea lui lazar-Ioan-11:43 si in Marcu 5:41 invierea fiicei lui Iair

Fie ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa folosim cuvintele in asa fel incat sa nu fim acuzati sau sa ni se ceara socoteala asa cum gasim scris in Matei 12:3 iar in Isaia 28:23 vedem ca nu e de ajuns doar sa vorbim ci cuvintele noastre trebuie sa aduca si rod la fel si in 1 Tesaloniceni 1:5 unde gasim ca nu putem sa vorbim cu usurinta trebuie sa vorbim cu indrazneala.

AMIN!

Editorial scris de Alin Ivasco© www.crestintotal.ro

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

Related Articles

2 Comments

 1. Amin.
  Domnul sa te binecuvanteze.
  Asa-i ,caci este scris si asa vorbeste Domnul nostru Isus Hristos :
  Ioan 7:7Pe voi lumea nu va poate uri; pe Mine Ma uraste, pentru ca marturisesc despre ea ca lucrarile ei sunt rele. Amin

  Si asa se intampla cu uni din noi ,care spunem lucrurile pe fata, ne urasc sau ne sterg comenturile,DE CE? pentru ca unii” crestini „doar cu numele nu suporta adevarul impotriva lucrurilor rele .Dar Dumnezeu care este mereu in mijlocul nostru , v-a face dreptate la judecata.
  Vorbiti cuvintele Lui Dumnezeu, impotriva lucrurilor rele,si binecuvantati lucrurile bune facute in Hristos zidire,caci Dumnezeu ne v-a judeca pentru fiecare cuvant pe care il spunem sau nu il spunem si apoi lasatii sa ne urasca sau se ne ignore,caci asa a fost si Domnul Isus Hristos caci nu pe noi ne urasc ,ci pe Isus care ne da indrazneala si cuvant sa vorbim adevarul din Biblie.
  Daca Isus a strigat si noi trebuie sa strigam impotriva pacatului si celor ce pacatuiesc.Isus Hristos nu a acceptat pacatul in biserici si nici la oameni ,ci l-a condamnat si apoi l-a iertat.Dumnezeu intai te condamna ,apoi te judeca prin Duhul Sfant si cuvant si daca te pocaiesti te iarta .
  Isus nu ne iarta si apoi noi sa facem ce vrem ,ca El ii bun si ne iarta.Daca nu ai fost condamnat , (adica nu ai avut mustrare de constinta pentru pacat)si apoi daca nu te-ai pocait cu adevarat, nu poti fi nici iertat.
  Iertarea este numai prin pocainta si pazirea cuvantului Lui Dumnezeu.
  NU EXISTA IERTARE FARA O POCAINTA VERITABILA ,ORI ESTI CU LUMEA SI ESTI MORT ,ORI ESTI DOAR CU DUMNEZEU 100% SI AI VIATA VESNICA.Ne poti sa slujesti la doi stapani.
  Ioan 12:43.-50 Caci au iubit mai mult slava oamenilor decat slava lui Dumnezeu.
  44. Iar Isus a strigat: „Cine crede in Mine nu crede in Mine, ci in Cel ce M-a trimis pe Mine…….Amin

 2. Sora Monica,atat cat pot sa vorbesc si sa scriu nu ma poate opri nimeni sa marturisesc Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este scris,pt.ca sunt convins ca nu voi fi tras la raspundere de Dumnezeu,darstau si ma gandesc la cei care vb.fara sa cunoască Cuvantul Sfant sau care il rastalmacesc dupa bunul lor plac.Imi aduc aminte de cuvintele Domnului Isus adresate celor doi ucenici in drumul spre Emaus:”CE CUVINTE SUNT ACESTEA PE CARE LE SCHIMBATI INTRE VOI?”Daca ne amintim de conditiile in csre s-au intamplat acestea,am putea spune ca au avut o scuza;deoarece nu stiau ca Isus a inviat,DAR eu si tu draga frate si sora ce scuza vom avea cand vom fi intrebati la judecata”ce cuvintea au fost acelea pe care le-ti schimbat intre voi”?

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: