ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De ce crestinii nu mai sunt crestini?

Am ajuns sa vadem tot mai mult fata crestinatatii, sa vedem adevarata valoare a unui crestin. Astazi, desi multi se numesc crestini, constatam si reconstatam ca una e vorba si alta fapta. Oamenii sunt tot mai rai, plini de invidie, iar dragostea lor pentru bani, minciuna si curvie ii face sa spuna ca nu e nimic rau in asta. Am ajuns sa vedem cum unii crestini sunt invatati sa minta, sa insele si sa fie cat mai egoisti, ca nah Domnul ne-a dat intelepciune. Si astfel acesti intelepti sunt gata sa faca orice pentru o viata mai buna. Acum curvia se numeste dragoste, iubirea de bani se numeste afacere, iar egoismul intelepciune. Astazi cei care mai vor sa faca bine sunt fraieri si fara minte. Astazi crestinul ideal este acel crestin plafonat si fara vlaga, acel care habar nu are de ce merge la Casa lui Dumnezeu, acel ce primeste tot si nu pune intrebari. Astazi nu e bine sa se citeasca Biblia ca ….. se formeaza prea multe pareri in biserica. In astfel de situatii si multe altele nu putem sa nu ne intrebam ,,de ce crestinii nu mai sunt crestini?’’

Insa toate acestea se intampla dintr-un real motiv, din pricina inmultirii faradelegii. Acum nimic nu mai conteaza, poti sa te imbraci cum vrei, poti sa porti podoabe cat mai intepatoare ca un brad de Craciun, iar daca dragostea e mare, nici chiar sexul nu mai conteaza. Cresterea copiilor a devenit o povara, insa avem timp suficient sa ne alintam animalele. Si nu care cumva, cineva, sa nu fie de accord cu parerea noastra, ca suntem in stare ,,sa le aratam noi’’. Acum pacatul se numeste normalitate, insa Cuvantul lui Dumnezeu ramane acelasi. Orice faradelege este pacat si tot ce este opus Bibliei are acelasi nume. Insa tot ceea ce se intampla, a fost prevazut cu multi ani in urma. Traim vremurile de pe urma si in loc sa ne trezim la o pocainta adevarata, parca tot mai multi dormim. Cei slabi sunt judecati si in loc sa-I tragem in sus, tot mai mult ii bagam in morcila. Multi lideri au impresia ca ei detin adevarul absolut si ca ei hotarasc cine sa fie mantuit si cine nu, cine sa se sfinteasca si cine sa se plafoneze. In loc sa ne calauzeasca spre lumina adevarului ne manipuleaza si ne mint cu nerusinare. Mai important decat dreptatea si smerenia au devenit relatiile si politica, imaginea inaintea oamenilor care ne impovareaza si ne dispretuiesc. Insa se apropia ziua cand lacrimi nu vor mai fi, cand cel rau isi va primi rasplata, se apropie timpul sa mergem Acasa. A venit vremea intalnirii cu Mirele, iar toate aceasta imagine a crestinului de fatada, va disparea Iata Eu vin curand si rasplata mea este cu Mine. Astazi,orisicum as fi privit, aleg sa raman un crestin ,,fraier’’,un crestin care inca crede in bunatate, in dragoste, familie si in smerenie. Astazi aleg sa fiu un crestin care traieste ca si un crestin.

scris de Marin Somai,  CrestinTotal.ro

CITESTE MAI MULTE ARTICOLE DE MARIN SOMAI(CLICK AICI)

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. Dummezeu sa va binecuvanteze!
  Si pentru alegerea facuta sa va tina treaz ,pana la momentul intalnirii cu ISUS .Este foarte adevarat ce ati scris si ma bucur ca mai sunt ochi care vad si urechi care sa asculte de cuvantul Domnului si sa il priceapa ,caci multi sunt ca in :Isaia6 .1:13 chiar si eu sunt vai de mine ,ca sunt o femeie cu buze necurate, caci locuiesc in mijlocul unui popor tot cu buze necurate ,dar diferenta este ca eu recunosc tot timpul si vad ce se intampla in poporul meu ,dar n-am nici o putere sa-i fac sa vada sau sa auda adevarul din cuvant,doar Dumnezeu ne poate salva si ne v-a asculta intr-o zi strigatele mele si ale voastre ale tuturor celor care vedeti si auziti adevarul din mijlocul vostru le spuneti si nu va asculta,daca nu asculta de cuvintele Lui Dumnezeu ,cum sa asculte de noi ?!!.
  Doamne indurate si ai mila de noi toti.

  Isaia 6:5. Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, caci sunt un om cu buze necurate, locuiesc in mijlocul unui popor tot cu buze necurate, si am vazut cu ochii mei pe Imparatul, Domnul ostirilor!”
  6. Dar unul din serafimi a zburat spre mine cu un carbune aprins in mana, pe care-l luase cu clestele de pe altar.
  7. Mi-a atins gura cu el si a zis: „Iata, atingandu-se carbunele acesta de buzele tale, nelegiuirea ta este indepartata si pacatul tau este ispasit!”
  8. Am auzit glasul Domnului, intreband: „Pe cine sa trimit si cine va merge pentru Noi?” Eu am raspuns: „Iata-ma, trimite-ma!”
  9. El a zis atunci: „Du-te si spune poporului acestuia: „Intruna veti auzi, si nu veti intelege; intruna veti vedea, si nu veti pricepe!”
  10. Impietreste inima acestui popor, fa-l tare de urechi si astupa-i ochii, ca sa nu vada cu ochii, sa n-auda cu urechile, sa nu inteleaga cu inima, sa nu se intoarca la Mine, si sa nu fie tamaduit.”
  11. Si eu am intrebat: „Pana cand, Doamne?” El a raspuns: „Pana cand vor ramane cetatile pustii si lipsite de locuitori; pana cand nu va mai fi nimeni in case, si tara va fi pustiita de tot;
  12. pana va indeparta Domnul pe oameni, si tara va ajunge un mare pustiu.Amin

 2. CRESTIN TE POTI NUMI CAND ESTI TRECUT PRIN FAPTELE APOSTOLILOR CAPITOLUL 2 VER 38,39 ,,,,POCAITIVA A ZIS PETRU ,,,,,,,,,,SI FIECARE DIN VOI SA FIE BOTEZAT IN NUMELE LUI ISUS HRISTOS ,SPRE IERTAREA PACATELOR VOASTRE ,APOI VETI PRIMI DARUL ,,,,SFINTULUI DUH ,,,CACI FAGADUINTA ACEASTA ESTE PENTRU VOI,,,PENTRU COPII VOSTRI SI PENTRU TOTI CEI CE SANT DEPARTE ACUM ,IN ORICAT DE MARE NUMAR II VA CHEMA DOMNUL DUMNEZEU,,,, DACA NU AI ACEASTA EXPERIENTA TU NU AI FOST CRESTIN NICIODATA ,,,,,,,,AI FOST POATE UN MEMRU DE CULT ,,,SAU DE VREO ORGANIZATIE ,,,INSELAT IN DOCTRINE FALSE,,,,

 3. Sunt multi care se numesc crestini,dar faptele lor dovedesc altceva.Din pacate multi au doar o forma de evlavie.Faptele noaste vor striga mai tare decat cuvintele noastre.Trebuie sa traim ca adevarati copii ai lui Dumnezeu.Sa aducem roada Duhului Sfant in viata noastra.Prin aceasta Tatal va fi proslavit.Nu cine zice :,,Doamne,Doamne,, va intra in Imparatia lui Dumnezeu ,ci cel ce face voia Tatalui.

 4. fii binecuvintat de Domnul frate Marin ,tot asa inainte asta-i situatia reala in biserici(biserica )cel putin pe unde am umblat(USA),(baptista)

 5. purtam DOAR numele de crestin,dar inima este exact cum a comentat mai sus fr. Marin,si in continuare SR. EMA,sintem asa cum sune Cuvintul ca niste Morminte(frumos pe din afara )

 6. indiferent carea ar fi starea crestinilor,acesta nu esteun motiv sa nu fim si noi.Lumea nu poate fi schimbata ,dar noi putem sa ne schimbam.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: