Intrebari & Raspunsuri

Cine va locui pământul nou?

Întrebare:

În  următoarele versete, se observă o expresie comuna: ” pământ nou ” :
” Eu pun cuvintele Mele în gura ta, şi te acopăr cu umbra mânii Mele, ca să întind ceruri noi şi să întemeiez un pământ nou, şi să zic Sionului: „Tu eşti poporul Meu!” (Isaia 51:16)   „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute, şi nimănui nu-i vor mai veni în minte. (Isaia 65:17)  Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. (2 Petru 3:13) “ Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.” (Apocalipsa 21:1)

Este firesc sa mă întreb: cine va locui acel pământ nou, dacă poporul lui Dumnezeu va fi răpit in Ceruri.?

Dacă vorbim despre Biserică (cred că la biserică s-a referit persoana care a pus această întrebare), la Apocalipsa 5:9-10 se spune că creştinii (adică Biserica) vor împărăţi pe pământ:

Şi cîntau o cîntare nouă, şi ziceau: „Vrednic eşti tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile: căci ai fost junghiat, şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sîngele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam. Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru, şi ei vor împărăţi pe pămînt!” (Apocalipsa 5:9-10)

--

Ca să înţelegem cum va ajunge biserica să împărăţească pe pământ, după ce a fost răpită la cer, să urmărim referinţele la biserică din cartea Apocalipsa. Ele nu sunt multe. … continuare>>(click aici)

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

7 Comments

  1. Cine va locui pe pamantul cel nou ??? Copiii lui Dumnezeu , bineinteles. Dupa cite se vede , se pare ca ai ceva probleme in intelegerea Scripturii in acest subiect. Ia citeste Apoc. 21:1-3 si Apoc.21:10-11 . Apoi cat despre Biserica, bineinteles ca ea odata rapita nu se va mai intoarce niciodata pe pamantul pe care a locuit. Venirea pe norii cerului a Domnului Isus ( vezi Matei 25:31 ) va fi insotita de ingeri si nu de Biserica.
    Apoi cat despre cuvintele de la Apoc. 5:9-10, aici este vorba ca ei vor imparati pe pamantul cel nou. Subiectul este limpede ca ” apa cristalina „.

  2. Mai crestine ! Ar fi bine sa citesti ce a scris Remus in mesajul sau si sa nu mai pui intrebari prostesti ! Sau poate ca esti vreun „martor” care considera ca el va locui pe pamantul acesta asa cum este acum ? CITESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU si roaga-te sa Te lumineze ,ca se vede ca esti foarte ratacit de la ADEVAR . Domnul sa aiba mila de sufletul tau ! Amin !

  3. Fratilor puneti mana si cititi Biblia . Unde vor fi dusi cei rapiti? In cer pana vor trece cei o mie de ani apoi Apocalipsa ne reda asa: „Si am vazut coborându-se din cer, de la Dumnezeu cetatea sfanta Noul Ierusalim……Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: Iată cortul lui Dumnezeu cu oameni ” decu cine va locui noul pamant? oameni mantuiti. Înca ceva Noul Pamant nu va fi ca acesta.

  4. IN ISAIA 65 PAMINTUL VA FI LOCUIT DE OAMENI CHIAR UNII DIN EI CARE VOR TRAI O SUTA DE ANI VOR FI NUMITI BLESTEMATI CA PACATOSI ,,, DECI EI NU SANT MIREASA ,,, VA FI UN PAMINT NOU REGENERAT ,,,PRIN FOC ,,,CA SI IN TIMPUL LUI NOE REGENERAT PRIN APA ,,,,, DECI ACESTIA CARE SANT IN ISAIA 65 VOR LOCUI PAMINTUL INAINTE DE JUDECATA ADICA TRONUL ALB ,,,,,IAR MIREASA VA LOCUI CU MIRELE PE TRONUL LUI DAVID LUCA 1 CU 32 , 33 SI APOI CITITI ZAHARIA 14 CU 16 LA 21 ,,,ZAHARIA 13 CU 8 SI 9, SI DUPA MILENIU ,, VA FI JUDECATA ,,SI DE ATUNCI VA FI O ALTA SCHIMBARE ,,,CARE VA FI DIFERIT ,,

  5. cine va locui pe pamantul cel nou bineinteles caci copii domnului ! domnu sa ne ajute sa locuim pe pamantul cel nou AMIN!!

  6. eu nu inteleg nimic…., copii lui Dumnezeu vor locui in cer sau pe pamant ? toti care au comentat mai sus sustin ca copii lui Dumnezeu vor locui pe pamantul cel nou….
    Atunci cum ramane cu promisiunea cerului facuta de Isus:

    ,,În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.

    Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi”. -Ioan 14.

    sau talharului de pe cruce ,,Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.” -Luca 23, si nu pamantul nou…

    este evident ca pamantul nou nu este una si aceiasi cu cerul.

    vreau sa inteleg aceasta nelamurire, o explicatie, va rog.

  7. in original scrie: „Adevarat iti spun Eu tie azi: vei fi cu Mine in Paradis” .Deci la inviere, crestinii reali vor fi cu EL, apoi ca e pe Jupiter, ca e in al treilea Cer, ca e pe un Pamant Nou, e important ca vom fi cu EL, si unde e EL e cel mai bine, decat sa fiu in Cer fara ISUS, mai bine sa nu exist, decat sa fiu pe Pamant Nou fara ISUS , mai bine sa nu exist.. eu vreau ca acolo unde e El sa fiu si eu cum mi-a promis. Cred ca in loc sa cautam unde vom fi, sa cautam cu cine vom fi: cu EL , Viata sau cu moartea eterna>

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura