ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Nu judeca ci mustră cu blândeţe

De atâtea ori nu se face diferenţa între a judeca şi a mustra, şi mulţi sunt cei care nu ştiu să mustre cu blândeţe şi de aici apar fel şi fel de conflicte. Biblia ne învaţă să nu judecăm, căci cu ce măsură vom judeca vom fi judecaţi. Scriptura ne sfătueşte să primim învăţătura sănătoasă şi să mustrăm cu blândeţe, să nu tolerăm păcatul ( dacă un frate a greşit şi tu ai aflat, du-te la el, roagă-te cu el, ajută-l spune-i că nu e bine şi întoarce-l cu faţa la Isus), dar nu-l judeca, nu-l bârfi, ca să nu cazi sub pedeapsa judecăţii.

Astăzi mulţi (chiar dintre pastori) când cineva a greşit îi spune : „pentru tine nu mai e cale de scăpare” şi aceştea se pierd, dar se pierd şi cei care i-au spus aceste cuvinte şi aspru vor fi judecaţi. Oare a spus Isus cuiva că nu mai are vreo şansă? A spus El femeii prinsă în curvie că nu mai poate fi mântuită? Nici decum, ci i-a spus du-te şi să nu mai păcătuieşti, păcatele îţi sunt iertate. Putem noi oare să ne punem în locul lui Dumnezeu şi să spunem cine este iertat şi cine nu? Sau se potriveşte şi la noi zicala ( până ajungi la Dumnezeu te omoară aşa zişii sfinţi).

Astăzi pe cei  de sus ( pastori) nu îi mai mustră nimeni ( „că doar ei sunt sfinţi”) şi sunt mulţi care zic: „ păi cum să îl mustru când greşeşte că are relaţii şi poate am nevoie să pună o pilă pentru fiica mea, pentru băiatul meu” oare ei nu greşesc, oare nu sunt oameni? Sunt şi fac greşeli colosale.

Amicul meu nu tolera păcatul ori cine l-ar face ci spune nu păcatului şi vei scăpa de judecată.

Editorial scris de Margea  Florin© www.crestintotal.ro
Citeste mai multe editoriale de Florin, Te astept in fiecare Miercuri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: