ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Arată-i dragostea ta

În primul rând aş vrea să vă spun că voi trata relaţia înainte de căsătorie, adică relaţia iubit-iubită. Este foarte bine să il lăsăm pe Dumnezeu să ne aleagă El partenerul, partenera de viaţă (soţul, soţia), deoarece El cunoaşte inimile şi ştie ce e mai bun pentru noi şi nu vom fi dezamăgiţi niciodată. Odată problema asta rezolvată nu ai să poţi să te căsătoreşti în prima săptămană (cum au unii concepţia „hop, ţop şi gata că dragostea vine pe urmă”), nu mai trăim în „epoca” comunistă. Problema pentru care nu te poţi căsători în prima lună sau chiar 3, 4 luni este că trebuie să treci prin fenomenul de asemanare dintre tine şi ea, sau mai bine zis fenomenul de organizm dinamic care nu se clatină şi chiar dacă se clatină şi trece un prag revine la starea lui iniţială. Ce înseamnă aceasta: aceasta înseamnă că trebue să vă rezolvaţi toate problemele (idei, comportamente, atitudini, mod de gândire, sentimente) înainte de căsătorie şi să deveniţi un întreg (să nu mă înţelegeţi greşit nu vorbesc de sex). Ca un exemplu: atunci când apare o problemă (şi vor veni multe), fiind un întreg nu vă va putea clinti nimeni. Găndiţivă dacă veţi trăi acest fenomen după căsătorie unde s-ar ajunge? Să nu uitaţi că satan se luptă să despartă ceia ce Dumnezeu a unit.

Iar cel mai important lucru este dragostea, pe care nu ţi-o dă nineni (să nu credeţi că o să cadă aşa) ci  dragostea trebue căştigată, atăt de el cât şi de ea, iar problema asta trebuie rezolvată inainte de căsătorie. Nu uitaţi de ce scrie in 1 Corinteni 13:4,8 referitor la dragoste, dragostea crede totul, în primul rând dacă nu crezi în cel de lăngă tine o astfel de relaţie nu poate funcţiona, însă credinţa trebue câştigată şi ea, şi după ce lucrurile acestea sunt rezolvate te poţi căsători dacă vrei să ai o căsnicie fericită şi aceasta nu se poate face în 2,3 luni.

Mulţi pastori încearcă să grăbească căsătoria, dar apostolul Pavel ne îndeamnă să nu facem nimic cu grabă şi cred că era inspirat de Duhul lui Dumnezeu. Pastorii noştri nau nici un interes doar să te căsătorească şi gata am scăpat şi de aştea şi nu-i interesează ce va fi după. Totul se face cu repezeală şi sunt atatea familii care nu se despart doar că le e frica de Dumnezeu, dar între ei nu mai e nimic dragoste zero, şi ce am rezolvat ne-am scăpat de ei nu; i-am căsătorit şi gata. Să stiţi că se fac multe presiuni din partea pastorilor asupra căsătoriei deoarece cu părere de rău o spun că unii nici Biblia nu o mai stiu, da să mai cunoască relaţia ca întreg.

Dragi tineri care sunteţi şi care veţi fi într-o relaţie nu vă lăsaţi influenţaţi de nimeni, obişnuiţivă unul cu celălalt şi când simţiţi că e momentul să vă căsătoriţi atunci să o faceţi (binenţeles nici asta nu trebue să depăşească ani, că devine o altă problemă).

Mulţi zic: dar vai nu cumva să păcătuesc cu ea, vă spun că dacă eşti un om adevărat ori trei luni ori un an sau mai mult nu ai să greşeşti, dar dacă priveşti lucrurile numai din punct de vedete al sexului  negreşit vei greşi, deci priveşte lucrurile altfel şi găndeştete că aveţi o viaţă întreagă să trăiţi o dragoste de Paradis.

Editorial scris de Margea  Florin© www.crestintotal.ro
Citeste mai multe editoriale de Florin, Te astept in fiecare Miercuri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

Related Articles

5 Comments

  1. Amin Florin dragul meu! Tu esti raspunsul la rugacinea mea, tu esti binecuvantarea din partea Domnului. Si pentru cei care nu stiu, in 7 August ne vom casatori si sunt sigura ca vom avea parte numai de bucurii. O casnicie care are ca temelia Biblia si relatia cu Dumnezeu, niciodata nu se va prabusi. Dumnezeu e stanca noastra din vesnicie in vesnicie!

    Dumnezeu sa te binecuvanteze dragul meu. Te iubesc mult, cu o dragoste pe care numai Dumnezeu a pus-o in inima mea, o dragoste cereasca! Fii plin de pace!

  2. am nevoie de un ajutor conduc familiile tinere din melbourne si as avea nevoie de ajutor ce program as putea sa fac cu ei?

  3. Maria, te rog sa trimiti un E-mail la crestintotal@yahoo.com, cu adresa ta de mess sau mail si eu cu Florin te vom contacta si te vom ajuta! Dumnezeu sa te binecuvanteze!!!

  4. Pai stai ca te contrazici singur!!!! Pai daca l am lasat pe Dumnezeu sa aleaga pt noi, atunci de ce trebuie sa mai astept 2-3 – 10 ani ca sa ma „obisnuiesc ” cu el ( ea), pai ori cred k i de la Dumnezeu ori punem sub semnul intrebarii ????? Daca esti incredintat(a) ca Dumnezeu la (a) randuit(o) pt tine, atunci te poti casatori cau cat mai curand, cu atat mai bine.. mergi prin credinta 😉 apropo… sunt tineri care au vorbit ani intregi pana s au casatorit si tot nu s au cunoscut, dupa nunta ar fi divortat mai repede decat s au casatorit dar religia asta uneori ii impidica pe multi 🙂 unii zic nepotrivire de caracter, dar de fapt e lipsa totala de caracter ;(

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: