ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Tinerii neoprotestanti si stimularea sexuala pretimpurie

Trebuie implicat Dumnezeu in alegera partenerului de viata?

Chiar dacă gramatical nu se potriveste, în concepţia lui Dumnezeu  om= bărbat + femeie. Probabil de aceea se spune după ce te-ai însurat că “om te-ai făcut”. Când te-ai căsătorit insemnă că ţi-ai găsit costa potrivită: lungime, lăţime,grosime.  Nepotrivirea creează o grămadă de neplăceri.  Gândeşte-te cum ar fi să mergi la dentist şi să îţi pună o pereche de dinţi: unul mare, unul mic; unul mare,  unul mic…. Cum ar fi să te strângă pantofii o viaţă întregă ? Gândeşte-te cât de dureros ar fi să ai o coastă mai mare cu vreo trei centimetri,  care să te împungă în inimă vreo şase zeci de ani… De ce trebuie Dumnezeu implicat în problema alegerii partenerului ? Parafrazând  1 Corinteni 7:39, sfârşitul versetului ar putea suna cam aşa: “…să se mărite cu cine vrea;  numai măsura este la Domnul”. El măsoară coasta si locul unde trebuie să intre ea.

Placeri ce aduc neplaceri.

Ce poate fi rău în lucrurile ce ne-aduc  plăcere ? “Nu-i  fac nici un rău frate dacă mă culc cu ea. N-o  bat, n-o torturez….”. Asta a fost gândirea ce mi-a mărturisit-o un tânăr zilele trecute. Când îi faci aşa ceva unei  fete,  îţi baţi joc de ea, o necinsteşti, o înjoseşti. Îi ceri să renunţe la Dumnezeu pentru tine. Dar când şi-o caută ea cu lumânarea, cum e ? La fel de rău pentru tine. Iosif a fost rugat de soţia lui Faraon să-şi bată joc de ea şi a refuzat. Nu-ţi poţi bate joc de cineva fără să iţi baţi joc de tine şi de Dumnezeu. Rostul căsătoriei  religioase este că Dumnezeu a spus “DA”. Doar după ce a spus Dumnezeu “DA” îţi poţi permite să începi a consuma căsătoria.

Atingeri rusinoase.

Este lesne de înţeles că nimeni nu ajunge  direct la contactul sexual. Alunecarea  în păcat este graduată. La început doi tineri indrăgostiţi se ţin de mână. Care tânăr ce-şi ţine iubita de mână nu se gândeşte la cât de plăcut ar fi să o sărute ? Niciunul. Nu găseşti aceeaşi sinceritate în cazul celor ce obişnuiesc să-şi sărute iubita; nimeni nu recunoaşte că şi-ar dorii să-şi “mângâie” iubita, iar cei care-şi mângâie iubita nu simt nimic mai mult decât ai simţi când mângâi un pisoi sau un porcuşor de Guineea. Dar de ce-ar fi păcat să simţi şi altceva ? Să presupunem că în timp ce-ţi mângâi prietena dă peste tine păstorul. Cui ar trebui sa-i  fie ruşine ? Pastorului sau vouă ? Doar vouă deoarece e ceva păcătos . Nu? Dar dacă păstorul intră undeva,  unde doi tineri  căsătoriţi sunt în situaţia de mai sus, îi va fi ruşine şi păstorului şi-şi va cere scuze îi viteză mare, deoarece nu e ceva păcătos si are şi el o mică vină că nu a fost mai atent.

ATENŢIE:  Ceea ce nu este permis în public este interzis în particular, te vede Dumnezeu.  Am încadrat în ghilimele cuvântul “mângâiere” tocmai pentru momentul acesta, deoarece el nu are un efect atât de nevinovat pe cât pare. Echivalentul lui absolute este: “ stimulare sexuală”. Amintesc încă odată afirmaţia că: “ tot ce pare mai bun în lumea asta: ori e illegal, ori e immoral, ori…îngraşă”. Dacă vrei să nu rabzi mai târziu trebuie să ai răbdare acum.
Lyman Abbott spunea: “ Răbdarea este pasiunea îmblânzită”.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

Related Articles

2 Comments

  1. Iosif trebuie sa fie un exemplu pentru fiecare tinar crestin (mai ales pentru cei nascuti in familii crestine) simbol al credintei in frica de DUMNEZEU, in traire dupa cuvintul si legea LUI. A ales sa se poarte neintinat decit sa pacatuiasca cu sotia lui Potifar, chiar cu riscul vieti lui. –Rasplata data de DUMNEZEU o stim cu totii. Atentie tinerilor care cred ca se joaca cu omniprezentul si omnipotentul DUMNEZEU.

  2. Da, frate Popelea , te-ai exprimat bine si pe intelesul tuturor, numai ca
    referitor la tinutul de mana…mangaiere.., gasesc putin exagerat sa spui ca astea ar fi ,cum spui ” atingeri rusinoase” !!
    am mai spus o data si repet; si eu la randul meu atunci demult, ca sunt vreo 30 de ani trecuti de cand eram si eu un tinerel…tineam iubita de mana, ne mai si mangaiam si ne pupam,,,insa nici mcar o secunda nu ne-am gandit la „ceva mai mult” eram amandoi constienti ca sexul de exemplu, ar fi fost catastrofal si relatia noastra se distrugea inainte de a incepe…<bine, unii ar spune poate, asa ceva a fost atunci candva si astazi este altfel…
    eu pot spune doar ca pentru cei care au teama si respect fata de Dumnezeu nu pot face o asa de mare greseala, fatala pentru tot restul vietii..De aceea am gasit putin exagerat faptul ca te-ai limitat asa de riguros in ceea ce priveste mangaiere , tinut de mana …, considereandu-le a fi atingeri rusinoase…!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: