ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Sarutul anticipat la tinerii neoprotestanti

Oare este păcat ? Biserica aprobă sau dezaprobă ? Biblia are vreun răspuns în privinţa aceasta ? Dragi mei, şi noi suntem oameni. Şi pocăiţii se sărută; este ceva frumos, dulce şi permis de Dumnezeu. Toată chestiunea este ca acel sărut să fie după cum l-a lăsat Dumnezeu, ceva sfânt. Ce depăşeşte acestă limită ESTE PĂCAT ! De ce nu am recunoaşte că în momentul acela uiţi de toate durerile. Dar asta nu însemnă că uiţi de toate responsbilităţile. Iresponsabilitatea te face să te săruţi ore în şir în faţa primăriei din Arad nepăsându-ţi de nimic; poate să cadă turnul Siloamului sau turnurile gemene, poate să se deprecieze moneda europeană în faţa dolarului, să crească lira sterlină sau să se scumpească pasta de dinţi; tu esti în transă.

Când plăcerea este mai mare decât ruşinea e ceva păcătos. Drumul de la ruşine (de după păcatul lui Adam) la neruşinare diavolul îl numeşte cu nesimţire „evoluţie”. Nesimţirea nu este dumnezeiască, este drăcească.

Când observ că doi tineri au o relaţie de prietenie aprinsă la o vârstă necorespunzătoare, îi întreb dacă vor să se căsătorească ca să-mi programez în agendă. „Frate” imi zic ei „noi nu ne gândim să ne căsătorim, este doar aşa…” . Observaţi este doar aşa „degeaba”. Acum, de când face Dumnezeu lucruri degeaba ?  Nimeni nu o face degeaba, cel puţin curiozitatea te împinge la sărutul anticipat.

Până la urmă nu e păcatos sărutul în sine, ci ceea ce simţi în timpul sărutului. „Eu nu simt nimic frate”,va zice cineva. Auzi, numai nevasta lui Lot când fugea din Sodoma n-a mai simţit nimic. De ce nu te săruţi cu un manechin într-un magazin dacă tot nu e vorba de ce simţi ? Aici este problema sărutului anticipat.

O ţi numai în săruturi până la căsătorie, vei ajunge pervers deoarece te gândeşti tot mai des la ceea ce simţi când te săruţi, şi asta mai ales ştiind că sărutul presupune apropiere, etc.;  că doar nu te săruţi ca şi cum ai conecta două cabluri electrice: jack mic cu jack mare. Sărutul ori vrei să reunoşti ori nu,  face parte din preludiul unui act sexual. Când doi căsătoriţi se sărută în public, dezvelesc o parte din secretul actului sexual…..Dar despre aceasta vom discuta în serialul următor. Va urma !

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

Related Articles

13 Comments

 1. foarte adevarat tata Popelea,
  exemplu cu primaria Arad si turnu Siloamului mia placut,si cu turnurile gemene la fel…
  D-l sa va dea intelepciune venita de sus,sa ne mai dati asfel de invataturi bune si sanatoase,e nevoie de ele,poate uni chiar nu stiu ca e pacat….
  har si pace…

 2. deci io nu am inteles…………ii bine sa se sarute doi tineri crestini inainte de casatorie sau nu?

 3. da, frate Andrei, nu e deloc rau asta ,si eu mi-am sarutat iubita nu odata… deja inainte sa ne gandim la casatorie si nu a fost nimic grav in asta ..
  mentionez ca ne gandeam la sex pentru ca eram constienti ca asta ar fi produs un dezastru in viata noastra
  nici nu are rost sa vorbim de asta.
  sarutul insa e ceva placut si prin intermediul lui i-ti arati sau, i-ti exteriorizezi sentimentele..
  sigur nu trebuie exagerat in asa fel ca te saruti toata ziua pana-ti creste tensiunea asa tare ca pana la urma daca e posibil sigur ca ajungi si la relatie sexuala…
  aici cred eu ca voia sa ajunga si fratele popelea cu explicatiile lui.
  dar ce sa zic, asta e de la sine inteles si asa ceva poate fi simplu de evitat asa cum am facut-o si eu si prietena mea…atunci..
  de aceea nu gasesc necesar sa fac o asa analiza complexa pentru un subiect atat de mic..

 4. a, ce am scris mai sus…am uitat sa adaug ca unde am scris :
  mentionez ca ….lipseste un „NU”, scuze…!
  era, mentionez ( ca NU ne gandeam la…)
  specific asta sa nu fiu interpretat gresit

 5. Costele frate,se pare ca nu ai citit cu atentie mesajul pastorului . D-l sa te ierte..
  zicea fr pastor ca sarutu face parte din relatia intima si preludiula . si pregatirea pt relatia intima, daca nu ai simtit nimik ori minti ori ai probleme .
  te rog daca u ai facuto nu incuraja tinerii sa o faca .

 6. Pai fratilor, am scris un comentariu la acest post. Cand o sa-i dati drumul ???

 7. Domnul sa va binecuvinteze tata Popelea.Ma bucur ca m-ai exista cineva care publica astfel de editoriale.Este nevoie de asa ceva pentru vremurile actuale, un stop pentru cei care merg pe acest drum si un panou de avertizare pentru cei care inca nu au pornit pe aceasta cale.Domnul sa va binecuvinteze si sa va de-a putere si intelepciune entru a publica in continuare.

 8. de ce ar fi pacatoos sarutul???si raspund tot eu sarutul este premergator atingeri, si atingerea este premergatoare actului sexual…atentiee!!!!!

 9. foarte tare subiectul de discutie, iar eu nu pot zice decat Domnul sa ne ajute sa facem totul dupa voia Lui si sa nu comitem acest pacat inainte de actul casatoriei! Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti cu intelepciune si multa pace!

 10. Andrei esti un crestin total …articolul e foarte clar si la subiect.

 11. Da intr-adevar srutul e un lucru frumos si placut Domnului, dar consider ca daca nu esti sigur ca te vei casatori cu acea persoana cu care te saruti, devine un pacat! Domnul ne-a lasat tineretea sa i-o dedicam lui si apoi el ne va purta de grija cu privire la persoana care ne va sta alaturi pentru restul vietii. Eu cred ca sarutul aparent neinsemnat, este un lucru responsabil care trebuie diriat cu atentie!!! Domnul sa va Binecuvinteze!!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: