ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Stiti ca atragem lucruri rele prin vorbele noastre?

Fiind intr-un liceu crestin majoritatea profesorilor sunt crestini. Avem o profesoara de istorie care deseori ne spune la scoala, in ora ei despre tot felul de lucruri care sunt importante despre viata de crestin. Acum recent mi-a atras atentia aceasta vorba a ei: ,, Noi atragem dupa noi multe blesteme.” Timp de multe zile m-am tot gandit ce vroia sa zica si in cele din urma am gasit raspunsul si vreau sa vi-l impartasesc si voua. Stiti, desi vi se pare un articol fara sens, eu prin aceasta afirmatie am invatat multe. Va dau un exemplu prin care atragem blestem: cand spui rugaciunea Tatal Nostru, oare chiar asa e? Iertam noi gresitilor nostri? De ce daca nu iertam pe cei ce ne gresesc ne rugam si ,, ne iarta noua greselile noastre”? Noi nu atragem iertare dupa noi in felul aceasta, deoarece ducem o viata dubla, in care astepti iertarea dar tu nu ierti. E ca si cum tu ai cere cuiva da-mi cativa bani imprumut si tie iti mai cere cineva in imprumut si ii dai, dar persoana de la care ai luat iti zice ca numai trebe sa ii dai inapoi, dart u ii ceri celui ce-a luat de la tine. Cred ca, credinciosi din ziua de azi au ajuns la o rautate mare, pentru ca nu mai suntem gata sa iertam si sa aratam dragoste pentru frati nostri sau ii privim de sus pe cei care sunt mai jos decat noi. Nu e o rusine pentru nimeni sa fie ceea ce e randuit de DUmnezeu. Degeaba facem adeseori comentari rautacioase despre X, Y si Z de faptul cum e imbracat sau cum arata, mai bine te duci si ii dai niste bani pentru ca sa poata sa isi cumpere haine ca sa arate mai frumos. Mi se pare ca dragostea frateasca se duce incet incet, numai e ca altadata cand isi vindeau averile si imparteau cu saraci, nu multa lume in ziua de azi se preocupa de cei nevoiasi.

Un alt exemplu este tot din rugaciunea Tatal nostru, cand spunem: ,, Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.” Stiti, cand ma gandesc la asta ma ia si rasul, dar si parerea de rau. Ma ia rasul deoarece in gandul nostru e ceva de genu: ,, Doamne, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant, dar totusi Doamne hai fa dupa cum vreau eu, sti Tu, eu vreau aia si na atunci vei vrea si Tu pentru ca ma vei vedea fericit.” Dar de ce facem toate astea? Daca spunem voia Ta sa se faca Doamne, de ce totusi speram ca Dumnezeu va face ca noi, desi stim ca nu e un lucru ce avem reala nevoie, ci deseori e un simplu moft. Cand spui in cantarea : ,, Doamne iti dau inima, iti dau sufletul, pentru Tine vreau sa traiesc, Domnul te iubesc, Zi de zi vreau sa implinesc doar sfanta voia Ta.” Chiar asa e? Ii dai tu cu adevarat inima Domnului? Traiesti pentru El de dimineata in zori si pana seara tarziu? Incepi tu ziua cu El? Sfarsesti ziua cu El?

Vreau sa va las cu gandul acesta faceti cuvintele voastre sa aiba o reala semnificatie si ceea ce ziceti asa sa fie, sa fie adevarul, nu se fim impocriti cu doua fete. Va provoc sa meditate la cuvintele cantarilor atunci cand cantati nu cantati numai sa fie cantat, ci ganditi-va daca chiar traiti cantarea sau rugaciunea. Stiti, e usor de zis o rugaciune, dar e mai greu sa o faci un real mod de traire si sa fie mai mult decat obisnuinta, ci sa fie o comunicare zilnica cu Dumnezeu in care sa nu fie monolog, ci sa vorbesti cu El, nu pleca din prezenta Lui si din rugaciune inainte sa asculti si sfatul sau raspunsul Lui pentru tine. Nu fa asta, iti va parea rau si inca o chestie…Timpul acesta nu il vei recupera niciodata, niciodata, oricat ai vrea! Domnul sa ne ajute pe fiecare in parte.

Editorial scris de Claudia Mihaiescu© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Claudia, Te astept in fiecare Marti

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

Related Articles

One Comment

  1. Mi se pare corect si biblic acest articol. Multe le spunem fara sa gandim profund la implicatiile ce le au cuvintele noastre. Domnul nostru Isus spunea: „Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit. (Mat.12:36) ; Solomon spunea: Moartea si viata sunt in puterea limbii; oricine o iubeste, ii va manca roadele. – (Prov.18:21) Iacov completeaza: :Limba este si ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre madularele noastre care intineaza tot trupul si aprinde roata vietii, cand este aprinsa de focul gheenei. Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa, fratii mei!”
    Ganditi-va putin la multi care poate in situatii grele in viata (create de diavol si ingaduite de Dumnezeu) spun ceva de genul: „de aici nu mai scap”, „o sa mor cu siguranta” „sunt un ratat” „sunt distrus: etc etc.
    Scumpii mei este ca si cum ai da un cec in alb diavolului sa lucreze in viata ta. Domnul Isus ne face atenti clar la cuvintele pe care le rostim. Nu uitati mantuirea se capata prin credinta din inima si marturisirea cu GURA. Deci este esential ce marturisiri facem cu privire la noi sau la altii. Duhul Sfant sa aduca lumina si sa „imblanzesca” limba noastra.
    Binecuvantare

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: