ULTIMELE STIRI

Trairea fara Hristos – cea mai mare prostie

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Nu ştiu cum văd unii viaţa !? Mă uit la importanţa problemelor noastre ce par a avea mărimimi de macrocosmos, iar însemnătatea noastră pe pământ pare a fi ceva de mărimea microcosmosului. Nu-mi plac poeziile de genul poeziei “Plumb” de G. Bacovia. Nu-s  “emo”. Trebuie însă să recunoaştem că după zbatere multă: nici salariu, nici diplomele, nici maşina, nici jacuzzi nu-mi pot prelungii bucuria. Am numerele de maşină proaspăt scoase “JOY” şi brelog la chei inscripţionat: “prea binecuvântat ca să fiu stresat”


, însă de multe ori sunt “prea stresat ca pot fi binecuvântat”.

Peşte nu mi-am pus la maşină că şi aşa viaţa fără Hristos pare un acvariu. Priveliştea cu străzi pusti, cu oameni care sunt ori la serviciu, ori în casă miroase a moarte, a planetă pustie. Pământul a devenit un loc unde oamenii îşi trăiesc singurătatea în comun. Gândul că, dacă vei devenii o persoană mediatizată vei rupe rutina vietii, este o eronată concepţie nesesizată până în momentul în care incepi să înţelegi că : “ cine vrea să trăiască mult să nu caute să fie prea cunoscut”. Astăzi cânii comunitari par mai bucuroşi decât multe persoane. Îi văd umblând dolofani pe stardă, parcă strigând la mine: “Mincinosule, nu există criză.Uita-te la noi ce bine ne merge”.

Câinii n-au atâta minte cât noi, deaceea pot fi bucuroşi. Şi ajungem în punctul culminant al neînţelegerii noastre întrebând : “ De ce ne-a dat Dumnezeu atâta minte? Poate eram mai fericiţi dacă aveam mai puţină.” Dragii mei , noi n-am fost concepuţi pentru a trăi dincolo de poarta Edenului, în pustiu. La atâta minte cât a pus Dumnezeu în noi, numai în Eden putem avea bucurie de lungă durată. M-am pus astăzi în papucii omului cuminte, echilibrat, auster. Am încercat să stau în pielea omului ce nu înjură, ce nu fumează, ce nu comite adulter; dar fără Hristos. Cum mă simt ? Ca-n gară. Ca într-o sală de aşteptare îngheţată. Viaţa fără Hristos nu-i nimic mai mult decât drumul de la enunţul pedepsei cu moartea la groapă. De la poarta Edenului la cimitir. Cum ai putea să te bucuri ?

Pentru bucurie nu-ţi trebuie şcoală. Nu cred în lozinci de genul:”Învaţă să te bucuri de orice lucru”. Pentru o bucurie de durată ai nevoie de Isus.

Filipeni 4:4 “ Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăş zic: Bucuraţi-vă!”

-Frate Pavel, de ce-mi repeţi asa de repede cuvântul “bucuraţi-vă” , crezi că uit imediat după semnul exclamării ? Ştie Pave de ce..

Nu-i aşa că n-ai cum să nu-i pui melodie acestui verset ? Haideţi să începem să cântăm la nesfârşit cântarea omului care nu face prostia de a trăi fară Hristos.

Bucuria ca şi bunătate nu trebuie percepute ca nişte magazi, ci ca nişte izvoare.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

2 comentarii la Trairea fara Hristos – cea mai mare prostie

  1. Frumosa scris, multe binecuvantari

  2. Emanuela // 5 februarie 2011 la 14:17 //

    Sursa binecuvantarilor,si a bucuriei este Isus.Fericirea noastra nu ar trebui sa fie dependenta de imprejurari,ci de Isus.Daca relatia noastra cu Dumnezeu este corecta,chiar in incercare noi avem pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere.Daca traim prin credinta stim ca tot ce hotaraste Dumnezeu, este spre binele nostru etern.Sa pasim dar plini de incredere lasandu-L pe El la carma vietii noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: