Intrebari & Raspunsuri

Relatia lunga despartire sigura?

Intrebare:

Relatia lunga despartire sigura?… ianinte de casatorie intre doi copiii ai lui Dumnezeu ?

Raspuns:

Prieteniei prea lunga inseamna despartire sigură?
DA. Despartire sigură de Dumnezeu.
De ce? Fiindcă Dumnezeu se împotriveșete expunerii prilejului de păcătuire.
Ce înseamnă acesta? Să ți alcool în gură dar să nu inghiți.Să fumezi dar să nu tragi fumul în piept. Să mergi la discotecă dar să nu dansezi..
Unde-s dealurile,unde-s munții care despart tinerii in timpul „prieteniei”? Cânt.Câtărilor 2:8 ” Aud glasul prea iubitului meu! Iată -l că vine, sărind peste munţi, săltînd pe dealuri”.
Să fie limpede; prietenie lungă înseamnă 99% risc de promiscuitate. După aceea nimic nu ar trebui să ne surprindă,inclusiv divorțul.
ASTEPT PARERILE VOASTRE!
La aceasta intrebare a raspuns  Nelu Popelea
Vezi mai multe intrebari si raspunsuri(CLICK AICI)

33Daca ai intrebari la care nu le stii raspunsul scrie un email cu intrabarea ta si trimite la mail: crestintotal@yahoo.com cu subiectul ” intrebare”, si in cel mai scurt timp vei avea raspuns la intrebarilor tale.

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

26 Comments

  1. Am intalnit relatii care au durat 8 sau 11 ani pana sa se casatoreasca si au fam fericita. Trebuie un timp in care sa cunosc persoana cu care vb.

  2. sunt d aceeasi parere cu tine…nu poti vorbi o luna cu o persoana si dupa sa te casatoresti cu ea … k exista un risc si mai mare sa divortezi…pt k poate ajungi sa crezi k nu ai cunoscut’o destul d bine…o relatie are nevoie d mai mult timp inainte d casatorie….

  3. Da e despartire sigura pentru ca am patit-o Am vorbit cu un baiat cresti 4 ani si urma sa ne casatorim in cateva luni si si-a gasit o fata din lume si m-a lasat. Am suferit enorm pentru ca nu intelegeam de ce Domnul a ingaduit asta dar ii dau slava acum ca mi-a dat in cale un baiat cu care anul trecut m-am si casatorit si cu care am vorbit doar 7 luni pana la casatorie. Sunt o fericita acum si ii multumesc Domnului pentru asta…Cel care m-a chinuit se chinuie si el acum alaturi de fata din lume cu care a crezut ca va avea o viata de vis….Domnul sa aiba mila de ei…

  4. Nu cred ca este indicat ca perioada de curtare sa dureze prea mult.
    Nu intru mai in amanunte, pentru ca nu se cade ca anumite invataturi sa fie afisate, dar daca scopul este casatoria nu vad de ce sa se amane acest act fiind inlocuit cu o prietenie. Am putea crede ca nu este credinta? Incredere intre cei doi? Si nici intr-un caz nu duce la o mai buna relatie in casnicie.

  5. Parerea mea e ca trebuie sa fie o balanta… Prea repede nu e bine dar nici prea mult sa astepti nu e bine. Cel mai important e ca amandoi , si fata si baiatul sa se roage si sa se apropie de Domnul cu seriozitate si desigur trebuie caracterele amandoura sa se potriveasca!

  6. Relatie lunga ,curvie sigura si despartiti de Dumnezeu pentru totdeauna.
    Dumnezeu uraste lungirea prieteniilor din pricina poftelor care vor aparea in timpul relatiei ,nu lungiti prieteniile caci oricum daca relatia nu este bazata pe stapanirea poftelor si simturilor sexuale este o curvie inaintea lui Dumnezeu.Crestinii trebuie sa casatoreasca cat mai repede posibil sa nu pacatuiasca cu saruturi ,intalniri intime care starnesc pofte.Barbatul e barbat ori pocait ori nepocait glandele sexuale in prezenta femeii lucreaza ,asa ca grija ce va doriti si nu lungiti prea mult ,ori vrei sa te casatoresti ,ori o lasi balta.Asa ca fetelor spuneti-va punctul de vedere, ori casatoriti ori nimic… va dau un sfat casatoriti-va urgent ca Rebeca ,fiti hotarate nu mai lungiti-o cu pacatul si ispita caci ,vai de femeia care ispiteste barbatul si ii trezeste poftele si il imping la pacate si ispite.
    Isus a zis ucenicilor Sai: „Este cu neputinta sa nu vina prilejuri de pacatuire; dar vai de acela prin care vin! (Luc.17:1)
    Genesa 24:55. Fratele si mama fetei au zis: „Fata sa mai ramana catva timp cu noi, macar vreo zece zile: pe urma, poate sa plece.”
    56. El le-a raspuns: „Nu ma opriti, fiindca Domnul mi-a dat izbanda in calatoria mea; lasati-ma sa plec si sa ma duc la stapanul meu.”
    57. Atunci ei au raspuns: „Sa chemam pe fata si s-o intrebam.”
    58. Au chemat, dar, pe Rebeca si i-au zis: „Vrei sa te duci cu omul acesta?” „Da, vreau”, a raspuns ea.
    59. Si au lasat pe sora lor, Rebeca, sa plece cu doica ei, cu robul lui Avraam si cu oamenii lui.Amin
    Fiti hotarati si fericiti ,nu lungiti prieteniile si apoi sa va despartiti ca doi mofturosi , doi nehotarati si lasi,numai lasii o lungesc, si nehotaratii. Asa ca…barbati pe camile ca se filmeaza din cer si umblati la petit si apoi casatoriti-va in scurt timp, nu in lungire de prietenii,care sunteti fii Dumnezeului , lui Avraam ,Isaac si Iacov si care nu sunteti ,lungiti-o pana va amarati .
    Domnul sa aiba mila de noi toti.

  7. ati dat niste raspunsuri fara sa le ganditi sau daca le-ati gandit ati dat drumu la ele din cauza experientelor voastre.. cel mai bun si cel mai intelept raspuns a dat Sergiu mai sus, va invit sa cititi raspunsul lui :

    „Parerea mea e ca trebuie sa fie o balanta… Prea repede nu e bine dar nici prea mult sa astepti nu e bine. Cel mai important e ca amandoi , si fata si baiatul sa se roage si sa se apropie de Domnul cu seriozitate si desigur trebuie caracterele amandoura sa se potriveasca!”

  8. ganditi-va k poate cei doi fac scoala…poate nu au situatia materiala atat d buna incat sa se casatoreasca cand au ajuns sa se cunoasca atat d bine pt aceasta…parerile oricum sunt impartite….nu toti au caracter la fel….sora selena daca tu chiar ai patit asta….nu poti fi sigura ca toti baietii sunt ca cel la care ai tinut tu…dak nu te deranjeza..la ce varsta ai inceput relatia care a tinut 4 ani ?

  9. exact…ce spuneam si eu … nu cred k Dumnezeu intrerupe o relatie intre doi copii ai Sai nascuti din nou….

  10. parerea mea e ca a avea intimitate k prietenul inainte de casatorie.. inainte de a cere binecuvantarea Domnului e o uraciune…..k toti suntem oameni si e imposibil sa nu gresim..si mai ales atunci cand noi insine ne aruncam in mana ispitei lungind o relatie care nu va duce nicaieri …si dc va duce la o casatorie dc sa o lungesti cand poti sa pui in fata Domnului cu credinta si Domnul iti va purta de grija si vei putea avea o casnicie binecuvantata…eu zic ca fetele sa fie k luare aminte si sa nu se lase amagite…sa spuna din start ce vor si atunci knd incep o relatie cu un baiat sa fie kat mai aproape de Dumnezeu caci doar asa va putea birui in toate!!
    Domnu cu voi!

  11. Casatoria nu este un lucru de apucat.Trebuie sa tii cont ca o faci pe viata.
    Trebuie sa cunosti bine persoana cu care vrei sa-ti unesti destinul.
    Sa-i cunosti ordinea prioritatilor,relatia lui personala cu Domnul,temperamentul.Si pentru a cunoaste mai bine pe cineva iti trebuie ceva timp.Cunosc o sora tanara care in cateva luni s-a si casatorit si casatoria lor a fost un esec total.El a parasit-o pentru una din lume ,si ea sufera enorm de mult.Eu cred ca mai exista si tineri care nu fac compromisuri,care il iubesc pe Dumnezeu cu toata inima si cu tot cugetul lor.Mai sunt tineri care se pastreaza curati.

  12. Levi sti ce ne spune Dumnezeu in Scriptura??…ne indeamna sa cautam intai imparatia Lui si toate celelalte ni se vor adauga pe deasupra…..El stie de ce avem noi trebuinta si are toata puterea sa ne ajute ji sunt atatea exemple: Ilie in pustiu,chhiar si poporul Istrael….gandeste.te k la fel e si in situatia asta ..knd ejti in mana Domnului el iti da ji o nevasta(sot) kum iti doresti si o nunta cum iti doresti ji mult mai mult binecuvantari peste binecuvantari…ji fara un efort prea mare….Slujeste-i LUI si te vei convinge…Da Slujeste-i cu toata inima ca El e un Dumnezeu gelos…ji vei fi binecuvantat…..Amin!!

  13. si inca ceva….Dumnezeu are un plan…..planul SAU care nu intodeauna e in conformitate cu planurile noastre…..noi trebe sa IL ascultam caci El ne vorbeste inca ne vorbeste(prin Cuvant prin prorocii prin vedeni) si ne de posibilitatea sa aflam ceea ce are El pt noi…asa k nu trb sa ne miram knd un cuplu se destrama caci nimic nu se intampla la voia intamplarii ci toate sunt facute de Dumnezeu…insa sti ce e impt …ca noua ne da ocazia sa alegem…asa ca trebe sa avem mare grija si multa intelepciune ce si cum alegem!!

  14. din moment ce incepi o relatie d prietenie…si inainte sa’ti fi facut acel prieten(a) ai pus totul inaintea Domnului … si El a ingaduit….sa fiti impreuna….si inainte sa se fi intamplat te’ai fi rugat sa faca El voia Lui…dak este dupa voia Sa sa inceapa o relatie…dar sa duca la bun sfarsit…nu sa se destrame…cum poate ai fi dorit sa nu se intample inainte fostele relatii, dar pe care ti le’ai facut singur(a) fara sa ceri ajutorul Lui si te’ai aratat dezamagit(a)…cand te’ai rugat…si Domnul a ingaduit sa se uneasca o relatie….nu cred k ar vrea sa o destrame dak este dupa voia Lui…

  15. Levi am inceput prietenia cu acest baiat la 22 de ani, iar pana la aceasta varsta nu am mai avut niciun prieten, la fel si el nu a avut nicio prietena….poate va intrebati de ce ne-am lungit atata?…pentru ca parintii lui nu acceptau sa ne casatorim pentru ca eu eram dintr-o familie mai stabila financiar decat el si…cred ca si ei l-au influentat negativ dar si poftele lumii…GBY <

  16. inteleg k preaiubitilor Lui … El le da painea ca in somn…..da nu poti sta asteptand sa cada din cer…p pamant nu e totul de-a gata….noi avem d dus o lupta…bineinteles k Domnul ne poarta de grija…si nu trebuie sa ne ingrijoram d nimic ci sa aducem toate lucrurile la cunostinta Lui….am spus’o si o mai zic….din moment ce te’ai rugat….si Domnul a ingaduit sa se uneasca o relatie…..dc ar destrama’o ?

  17. asta chiar nu o inteleg…probabil el nici nu te’a iubit…poate tinea la tine pt k erai p o treapta mai sus din punct d vedere financiar….poate chiar parintii lui doreau sa vorbeasca cu tine….si el eera contra….nu vreau sa te supar sau sa deschid alt subiect….doar mi’am zis parerea…..majoritatea cred k au avut d suferit din urma unei relatii sau mai multor………gandeste’te k asta a fost voia LUI …. dak El a ingaduit asta in viata ta…nu inseeamna k o sa li se intample la toti la fel….gandeste’te k poate ai gresit undeva…sau ati gresit….sunt o multime d motive cred….nu vreau sa ma implic in asta….am avut si eu d suferit … dar nu am fost niciodata mai sigur k acum…k Domnul e de partea noastra….si k el ne ajuta si ne tine in palma Sa in ce priveste relatia mea…

  18. 4 ani…e enorm….nu cred k era nascut din nou…..eu consider k si’a batut joc..si un copil al lui Dumnezeu nu poate face asta….ma mira faptul k nu ai putut tu sa’l cunosti in anii acestia…..sa stii „ce’i poate capul”…..dak as fi cunoscut relatia voastra m’as fi pronuntat corect poaate in parerea mea…dar asa … nu pot sa zic ceva…nu’mi doresc sa te supar……Dumnezeu are planul Sau cu fiecare 🙂

  19. citind comentariile de mai sus ma gândeam : „poate un om sa creadă ca fiind implicat într-o relație de prietenie înainte de căsătorie, mai are vreo legătura cu Dumnezeu??”
    dacă ne încredem în Dumnezeu în lucrurile mărunte, oare nu ar fi normal sa ne încredem ca El ne poate da persoana potrivita pe alta cale decât cea a prieteniei înainte de căsătorie??
    în primul rând, când alegi sa te implici într-o relație înainte de căsătorie tu iți alegi persoana, deci automat Dumnezeu e scos din ecuație. și mai îndrăznim sa venim după câteva luni-ani de relație și sa-I spunem : „na, Dumnezeule, binecuvintează ce am ales eu, ca ne potrivim”. și dacă nu merge cine e vinovat?? cui ii reproșezi??
    „Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră.1 Petru 1:15”

  20. si totusi ma intreb mereu, am avut o relatie cu un baiat 9 luni, consider ca m’a invatat multe despre Dumnezeu (eu inainte nu prea credeam in El), am considerat ca El a facut ca acest baiat sa vina sa ma invete multe si sa imi arata ce inseamna dragostea, consider ca e un dar .
    dar vezi tu se intampla sa ne despartim . si mereu ajungem sa ne vedem si sa mai continuam. intrebarea mea e poate asta e voia Lui? de nu reusim sa ramanem despartiti? Consider ca e omul cu care vreau sa ma casatoresc.

  21. Oameni buni..am citit raspunsurile voastre..Nimeni nu cunoaste voia Lui cu adevarat…si bineinteles ca daca ceri voia Lui sa fi cum ceri…si dupa incepi sa te departezi numai putin de calea Lui..s-ar putea sa fie un esec, si a cui vina….
    Si inca ceva…nimeni nu o zis despre Genesa 29..18-19-20
    Si acesti 7 ani i s-au parut ca vreo cateva zile pt ca o [iubea]..deci cand iubire ii in echilibru..nu situ ce poate sa mearga rau../

  22. Am o intr kre ma framanta…am vb cu un baiat kre nu l cunostea p dl am vb cu el un an si cv dupa kre ne am despartit am suferit f mult si in monentul d fata mai tin la iel si ma rog domnului pt iel k sa l fak un copil al sau credeti k e posibil k domnul sa il fak un copil al sau? Vreau rasp Dl cu voi…

  23. draga Dana.
    o sa-ti spun care e pozitia mea fata de prietenia inainte de casatorie si care e parerea mea in legatura cu situatia ta.
    pentru inceput vreau sa-ti spun ca sunt crestina, am 22 de ani, am terminat facultatea, sunt invatatoare si nu am avut prieten niciodata. cand am fost mai mica m-am lasat condusa de simtiri si de pofte si imi lasam imaginatia sa isi faca de cap in ceea ce priveste segmentul „baieti”. slujeam in biserica in fiecare duminica, dar in mintea mea era plin de baieti, plin de ganduri necurate fata de baieti, ba chiar am ajuns sa scriu scrisori de dragoste anonime unui baiat de care imi placea cel mai mult… si sa nu uiti ca slujeam Dlui in biserica..
    cand ma uit in urma, astazi inca imi pare rau pentru viata mea si pentru felul in care am trait.
    pe la 18 Dumnezeu mi-a vorbit adanc; am ascultat o predica care m-a trezit la realitate si mi-a schimbat total felul de gandire. mi-am dat seama atunci ca de fapt toata viata mea a fost un circ si un teatru… toata slujirea mea in biserica a fost un facuta cu o inima murdara si cu maini manjite inaintea lui Dumnezeu…
    m-am pocait din toata inima si mi-am marturisit toate pacatele, inclusiv gandurile, unui om al lui Dumnezeu care s-a rugat cu mine ca sa primesc eliberare.
    de atunci L-am pus pe Domnul pe primul loc in viata mea. daca mai inainte baietii imi ocupau gandurile, acum nu mai e asa. sunt fericita, libera si Il urmez din toata inima pe Dl. nu-mi lipseste nimic, iar daca uneori diavolul incearca sa ma faca sa dau voie in mintea mea unui gand necurat, Il rog pe Domnul sa intervina.
    cat despre relatia baieti – fete, consider ca e bine ca fiecare fata/baiat sa se pastreze curat/a pana la casatorie. si cand spun asta nu ma refer sa nu aiba relatii sexuale, ci incepand de la ganduri, toate domeniile sa fie curate.
    sunt deplin convinsa ca daca Il ai pe Domnul pe primul loc, El se va ingriji de viitorul tau, de viitoarea ta familie. cunosc o multime de familii care s-au casatorit in curatie si sunt exemple pentru mine, oameni care slujesc Domnului cu adevarat. in asemenea familii nu vezi cearta, nesupunere din partea sotiilor, comportament public necuviincios care ar putea slabi un tanar necasatorit si toate lucrurile care de obicei, cu durere in suflet iti spun ca intr-o familie de crestini pocaiti le intalnesti.

    cat despre intrebarea ta, cred ca ar fi bine sa vorbesti cu un om al Dlui sa se roage cu tine ca Dl sa-ti elibereze gandurile de acest baiat.
    pune-L pe Domnul pe primul loc si nu lasa sentimentele sa-ti fure mintea. n-o sa-ti para rau niciodata. o sa ai o viata libera, fericita si o sa te poti bucura din plin de o tinerete curata si pretioasa.
    ce as face eu in situatia ta: as merge si mi-as cere iertare de la acest baiat pentru relatia pe care am avut-o impreuna cu el. stii, eu consider ca o fata crestina trebuie sa fie altfel decat cele din lume, pentru ca baietii necrestini sa le poata privi cu respect. daca un baiat din lume indrazneste sa „se lege” de tine, inseamna ca ceva nu e in ordine: imbracamintea, comportamentul etc pentru ca suntem chemati la o viata mai inalta decat mediocritatea din zilele noastre.
    nu stiu de ce, dar sunt convinsa ca Domnul nu o sa-l faca pe baiatul asta un copil al Sau ascultand de rugaciunile tale. sau poate o sa se boteze de dragul tau, dar nu va fi niciodata infocat pentru Domnul.

    cred ca te-am zapacit:D
    e parerea mea, e ceea ce eu cred si ce am ales pentru viata mea. stiu ca multi ma judeca pentru asta, dar, prin harul Dlui, nu vreau sa ma opresc aici.
    stii de ce? pentru ca am pace in inima si pot sa Il urmez pe Domnul din toata inima.

    Domnul sa te lumineze in alegerea pe care trebuie sa o faci, si nu uita: Domnul ne vrea sfinti pentru El.

    cu drag in El, Debb`

  24. Vreau sa va cer si eu o parere in legatura cu ce mi s-a intamplat…Am avut o relatie de un an de zile cu un baiat care este penticostal…precizez eu sunt baptista..din punctul meu de vedere nu conteaza religia ci conteaza viata ta si dumnezeul la care te inchini.Ma-m rugat Domnului pentru ca El sa imi dea baiatul potrivit pt mine…… i-am spus de la inceput ca daca isi doreste o prietenie neserioasa nu voi vorbi cu el pt ca eu imi doream sa am o relatie serioasa sa aiba ca si scop casatoria.A zis ca si el isi doreste asta doar ca trebuie sa ne cunoastem mai intai…asa era si normal…de atunci a trecut un an,timp in care el a venit la mine acasa i-a cunoscut pe parintii mei,eu am fost la el acasa i-am cunoscut pe ai lui…mi s-a parut totul bine . Singura chestie care mi se parea mai dubioasa era faptul ca parintii lui nu au venit sa cunoasca parintii mei..dar am zis ca sa nu ne grabim,toate la timpul lor.Apoi mi s-a spus ca el vrea sa mearga la o sora proroc sa vada daca Domnul vrea ca noi sa continuam….eu am zis ”da” si din nestiinta pt ca la noi la baptisti nu se procedeaza asa….prin proroci am raspuns cu da.A mers la acea sora si ma sunat si mi-a spus ca Domnul a vb si a spus ca el sa se desparta de mine…a fost ceva wow…dar am acceptat.A doua zi a venit la mine si a zis ca a ascultat din nou lucrarea prin sora respectiva si a inteles ca Domnul vorbise ca era vorba despre lucruri firesti si de acele lucruri sa se desparta,nu ca noi sa ne despartim…Am zis bine cu conditia ca noi prin relatia pe care o vom avea de acum in colo sa fim un exemplu!A durat o luna si apoi mi-a zis ca vrea sa mearga la umplerea cu Duhul Sfant…am fost si eu acolo si pot spune ca am ramas umpic surprinsa dar apoi mi s-a explicat si acum stiu despre toate acele lucruri.a fost in 2 seri la rand si nu a primit Duh Sfant …in urmatoare seara mi-a zis ca trebuie sa luam o pauza pt ca vrea sa se dezice intr-u totul Domnului si ca sora respectiva a avut dreptate cand a spus ca trebuie sa ne despartim dar ii pare rau ca nu a ascultat.Asa am facut dar ca si continuare la ceea ce a zis el am spus ca numai vreau sa vorbesc cu el niciodata si ca vreau sa ma uite.Nu stiu daca am facut bine ce am facut dar va marturisesc ca am fost foarte suparata si am suferit mult si mai apoi sa aflu ca mama lui si-a dorit ca noi sa ne despartim.Ma surprins umpic faptul ca parintii lui nu au venit sa ii cunoasca pe ai mei..dar nu ma-m gandit nici o clipa la asa ceva…si mai ales intre copii Domnului ca asa ne numim…Oare se mai intampla si lucruri din astea intre pocaiti???Of mi-e atat de greu si va rog daca binevoiti sa imi raspundeti….nu stiu daca am facut bine ca iam spus ca numai vreau sa vorbesc niciodata desi el ma mai cauta si acum dar am cautat sa nu-i mai raspund la niciun mijloc de comunicare…oare Domnul a vrut asta…??este oare o incercare??ne facem noi cu mana noastra rau..??.Pt ca el mi-a spus ca daca e dat de la Domnul sa fim impreuna,vom fi….ce sa mai cred….??sunt foarte confuza…Domnul sa va binecuvinteze

  25. Ce sa spun Daniela. Povestile astea de dragoste sunt foarte confuze. Insa totusi, cati ani ai?

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura