ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cand va inceta razbunarea Religiilor???

Iacov 1:26-27 „Dacă crede cineva că este religios, şi nu-şi înfrînează limba, ci îşi înşeală inima, religiunea unui astfel de om este zădarnică. Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume”.

Am fost întrebată de mulţi oameni din jurul meu: „Şi totuşi care este religia adevărată?” Iar eu am răspuns: „Religia adevărată este să-L iubeşti pe Dumnezeu din tot sufletul tău şi să te îngrijeşti de aproapele tău”. Sunt mulţi în ziua de azi care vor să te atragă spre anumite culte, pentru a se putea lăuda cu un număr de membrii remarcabil. Din păcate, majoritatea conducătorilor diverselor confesiuni fac din lucrul acesta doar o afacere, un business bine plătit şi relaxant. Sunt puţini aceea care Îl mai predică pe Hristos cu adevărat şi trăiesc pentru EL şi sunt sprijin pentru semenii lor.

Vă întreb pe voi fraţilor, care citiţi aceste rânduri, cum vă consideraţi înaintea lui Hristos? Religioşi sau credincioşi? Sunteţi religioşi doar că aparţineţi unui cult sau pentru că aveţi o inimă deschisă pentru a-i ajuta pe cei de lângă tine? Dacă spui că ai o religie adevărată, te întreb: Când ai vizitat ultima oară un bolnav, când ai stat lângă un orfan să-i fii aproape ca un părinte iubitor? Când ai stat ultima oară lângă o vâduvă să-i fii sprijin şi bucurie? Dacă aceste lucruri le practici în viaţa ta, îţi spun cu tărie că eşti cel mai religios om!

Un alt aspect dureros pe care îl întâlnesc, este cuprins în întrebarea: „Dar de ce te duci tu la ăia la biserică? Nu ai tu biserica ta?” Cu durere în suflet vă spun că am fost judecaă de multe ori că merg la fraţii ortodocsi. Şi cine le dă lor dreptul să judece? Atât timp cât vom fi limitaţi de barierele interconfesionale, nu îi vom putea iubi pe oameni şi nici nu vom avea parte de Împărăţia lui Dumnezeu! Toate aceste religii eu le numesc: Sabotajul Satanei! Ştiţi de ce? Pentru că ne distrage atenţia de la Hristos, spre o religie şi pune bariere în a trăi în pace cu toţi oamenii. Mulţi dintre noi am căzut în această capcană numită „religie”, şi nu mai putem vedea dincolo de zidurile bisericii. Ne mulţumim să participăm la serviciile „impecabile”, la predicile „lacrimogene” şi ieşim din biserică ca de la un spectacol. Mă doare tot acest falsicism religios. Dumnezeu caută oameni credincioşi Lui, în inima cărora El să domnească.

Haideţi să dăm mâna unii cu alţii, să nu mai ţinem cont de religii şi să ne iubim aşa cum Hristos ne-a iubit. Să nu ne mai judecăm unii pe alţii ci să căutam folosul aproapelui nostru şi să-l sprijinim, nu să-l ajutăm să cadă, cum de multe ori obişnuim să facem. Avem Biblia ca şi dreptat al vieţii noastre, să o citim, să o închidem şi să o trăim. AMIN!!

--

Romani 12:18 „Dacă este cu putinţă, întrucît atîrnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii”.

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

--

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

 1. “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti si pe Domnul Dumnezeul tau, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata inima ta”. Nu cred ca Iisus a vrut sa spuna sa-i iubim doar pe cei care au aceeasi religie cu noi. Sa nu uitam ca multe dintre religiile care sustin ca doar fiind parte din aceea religie ne putem mantui sunt religii nou aparute. Daca s-ar fi pus problema asa, inseamna ca Iisus nu putea vorbi despre acei oameni. Eu personal cred ca prin aproape trebuie sa intelegem orice persoana, indiferent daca-i crestina sau nu. La o privire mai atenta, inclusiv coranul este foarte asemanator cu Vechiul Testament. La fel cum in religiile crestine sunt extremisti si fatarnici la fel si in alte credinte ii la fel.
  “Iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit Eu”

 2. “Ce folos, fraţii mei, dacă cineva spune că are credinţă, dar nu are fapte; oare poate credinţa să-l mântuiască? La fel şi credinţa, dacă nu are fapte, este moartă în ea însăşi. Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte, iar eu îţi voi arăta credinţa cu faptele mele” Iac 2,14.17.18b

 3. Pace scumpa mea.
  Sti ce am observat eu ca se intampla?
  Vrasmasul a pus in Adunari niste scaune inalte pentru cei care vor sa fie singuri-intelepti; odata urcati pe acel scaun, bietul credincios, nu numai ca nu mai vede bine fratietatea ci crede ca este singurul care aude bine si cum nimeni nu-l poate zgaltai din cauza inaltimii, isi traieste viata dupa propriele principii, ce-i adevarat, luate din Cuvant, dar contorsionate. Numai ei au dreptate si spun mereu: “….. pe vremea noastra…” De ce nu spun: “Asa spune Cuvantul?” Pentru ca doar ei dreptate.
  Aceste scaune trebuie daramate sau cel putin sa nu mai ingaduim sa se ridice altele.
  Te pupicesc si Domnul sa te binecuvinteze.
  PV

 4. Draga sora Flory,

  Subiectul atacat de tine este de stricta actualitate, de mare gravitate si se vrea – din cate am inteles eu – un real strigat de alarma. O – daca vreti – “Vox clamans in deserto” – vocea celui care striga in pustie.
  In pustia spirituala care ne caracterizeaza intr-o rata suparator de mare trairile, slujirea, viata in cele din urma!
  Ne confruntam din ce in ce mai des, din nefericire, cu legalismul-daramator-de-credinta, cu fariseismul-tinator-de-fatada, cu suficienta-surogat-de-cultura-biblica, ce isi cere, cu voce tot mai acuta, dreptul de a fi in Cetatea lui Dumnezeu, care este Biserica.
  Frecventezi bisericile ortodoxe, sora? Fii binecuvantata! Poti sa treci peste xenofobia lor confesionala, care ne considera pe noi “sectari”? Fii indoit binecuvantata, pentru ca daca poti sa faci asta, simplu, cu smerenie si cu “adevarata credinta” (orthos doxos), esti cu muuult mai crestina decat multe femei care se afiseaza in adunari cu val pe cap si priviri maturand pamantul!
  Si – pe cale de consecinta – mai aproape de mesajul cristic, atat de simplu, dar atat de greu de dus la bun-sfarsit: “iubiţi-va uni pe alţii aşa cum v-am iubit Eu”!
  Pentru ca daca am intui măcar însemnătatea Poruncii de mai sus, am realiza ca singura care ne uneşte este CREDINŢA. Iar cea care ne desparte de Christos este RELIGIA.
  Iar in acest context, va invit pe toţi, ca la proxima ocazie când veţi fi întrebaţi ce religie aveţi, să răspundeţi curajos şi fără echivoc: niciuna. Eu cred in Christos cel rastignit si inviat.
  Iar El nu a fost nici ortodox, nici catolic, nici protestant.
  A fost si este Dumnezeu – Omul care s-a pogarât si a locuit printre noi, plin de har si adevar.
  Harul si Adevarul Său sa ne umple inimile!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: