Intrebari & Raspunsuri

Poate fi sărutul considerat adulter?

Întrebare:

Poate fi considerat sărutul un fapt de adulter ori o manifestaţie de iubire față de aproapele? Care este opinia dumneavoasta cu privire la acest gest?
Vă mulțumesc pentru răspuns!

Dacă vă referiţi la sărutul intim, extramarital, părerea mea este, DA, poate fi considerat adulter. Dar ca să înţelegem mai bine acest subiect, haideţi să vedem în Scripturi cînd sărutul este şi cînd el nu este păcat .

Sărutul extramarital poate fi considerat adulter

Sărutul ca o formă de salut nu e păcat

Mai multe cărţi din Biblie, se termină cu anumite urări din partea autorilor în care destinatarii sunt îndeamnaţi să-şi transmită sănătate (sănătate) unii altora, printr-o sărutare sfântă.

Toţi fraţii vă trimit sănătate. Spuneţi-vă sănătate unii altora cu o sărutare sfântă. (1 Corinteni 16:20)

Sărutarea sfîntă ca formă de salut, nu este păcat, ci mai degrabă o manifestare a dragostei lui Hristos şi a unei relaţii de unitate între credincioşi. Dar aceasta este doar o formă de salut şi nimic mai mult .

Sărutul marital

Atât timp cât sărutul este între soţ şi soţia lui cu care a încheiat legământ de căsătorie, nu este ceva imoral înaintea Lui Dumnezeu. Sărutul ţine de partea intimă a relaţiei între cei doi şi căsătoria este cadrul legal unde ei se pot bucura de această intimitate din plin şi fără restricţii din partea Lui Dumnezeu. Totuşi nu tot aşa este şi cu sărutul înafara căsătoriei.

Sărutul în afara căsătoriei este păcat

Va spune cineva că în Biblie nu găsim o poruncă directă care să spună: “Sărutul între un bărbat şi o femeie necăsătoriţi, este interzis”. Dacă mergem pe această poziţie, atunci nu avem o poruncă directă nici cu privire la droguri şi fumat. Aceasta însă, nu înseamnă că ele sunt acceptate de Creator. Dumnezeu a lăsat principii şi adevăruri după care ne putem conduce ca să înţelegem dacă sărutul extramarital este sau nu ceva păcătos.

Pavel a scris credincioşilor din Corint astfel:

Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. (1 Corinteni 7:1-2)

Atingerea despre care vorbeşte Pavel aici, nu are în vedere o atingere cînd dai mîna unei femei să coboare din maşină, cînd saluţi o femeie şi îi întinzi mîna sau o atingere întîmplătoare. Aici atingerea este pusă în contextul curviei. Adică merge vorba despre o atingere premeditată care are ca scop aprinderea unui foc interior cu o tentă sexuală. De aceea Biblia interzice bărbatului să se atingă de o femeie care nu este soţia sa (cu scopul de a aprinde un foc în ea). Şi în contextul acesta, sărutul face parte din categoria acestor atingeri. Am auzit pe unii tineri spunând: “Dar noi cînd ne sărutăm, nu avem gînduri rele, ci doar ne arătăm pasiunea unul faţă de altul”. Sau alţii spun “Poţi să te săruţi, numai să nu dai voie gîndului să meargă mai departe, adică spre o dorinţă sexuală.” Poate şi tu citeşti aceste afirmaţii şi dai din cap în semn că eşti de acord. Dar uite ce-ţi spune Dumnezeu:

Poate cineva să ia foc în sân, fără să i se aprindă hainele? Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinşi, fără să-i ardă picioarele? Tot aşa este şi cu cel ce se duce la nevasta aproapelui său: oricine se atinge de ea nu va rămâne nepedepsit. (Proverbe 6:27-29)

În concluzie la versetele de mai sus, înţelegem că nu te poţi juca cu focul imoralităţii fără să te arzi cu el. Deasemnea înţelegem că nu poţi săruta o persoană cu care nu eşti în legământ de căsătorie fără a păcătui. Dumnezeu nu ne-a creat roboţi. El ne-a creat fiinţe vii cu simţiri, reflexe şi atracţii. Dar ne putem bucura de ele numai în hotarele stabilite de El. De aceea, ca om, nu poţi fi programat ca un robot, spunînd : “Eu mă sărut, dar nu mă gîndesc la relaţiile sexuale”. Dumnezeu ştie de aceasta şi tocmai de aceea ne porunceşte:

Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată. (2 Timotei 2:22) continuare click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

10 Comments

 1. am avut ocazia sa iubesc o sora si de multe ori ma rusinam de ea si ea de mine nestiind cu ce sa incep mai repede ,,,,multumesc domnului ca inca nu am recurs la astfel de gesturi..parca aveam scris in minte sa nu cumva sa ma apropii de trupul ei,,fiind si predicator…slava domnului!am un cor de 10 frati tineri si tot am cate un frate pe zi ce tot ma intreaba cum si ce sa-faca sa cucereasca o sora…..lazar secret

 2. Expresia „sa nu se atinga de femeie” este un eufemism. (DEX Cuvânt sau expresie care, în vorbire sau în scris, înlocuiește un cuvânt sau o expresie neplăcută, jignitoare, necuviincioasă sau obscenă, respectând paralelismul de sens. ). El face referire la relatii sexuale. La fel cum in VT „a intrat la ea” inseamna acelasi lucru. Si cel mai probabil, corinteni foloseau acest slogan. (vezi Cu privire la lucrurile pe care mi le-ati scris :” este bine pentru un om sa nu se atinga de femeie”) Pavel corecteaza aceasta tendinta „ascetica”. Gasim de altfel in epistola catre corinteni indemnul apostolului Pavel care spune ca sotul si sotia sa nu se lipseasca de datoria de soti(relatii sexuale) pentru ca sa nu fie ispititi de diavol.

 3. Mă bucur că ați plasat link-ul la acest articol. Vă invit să citiți zilnic răspunsurile din Biblie pe care le dau la întrebările ce mi le adresează oamenii.

 4. Rabdati barbatilor si femeilor si mai puneti-va pofta in cui si nu dati curs ispitei diavolului, mai ales al femeilor usoare care umbla dupa voi barbatii sa cadeti in ispite prin purtarea si imbracamintea lor de curve,(magarite salbatice),o femeie care se lasa sarutata de barbat si invers este o cursa a diavolului si nu e semnul unei fecioare intelepte.
  Barbat si femeie inteleapta sunt aceia care se infraneaza ,nu acei care dau frau poftelor firii pamantesti.
  Ier.2:24Magarita salbatica deprinsa cu pustiul, care gafaie in aprinderea patimii ei, cine o va impiedica sa-si faca pofta? Toti cei ce o cauta n-au nevoie sa se osteneasca: o gasesc in luna ei.
  Mat.5:28 Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
  Mai nou am vazut in toate adunarile de pocaiti ca fustele se scurteaza tot mai mult LA FETE SI FEMEI si picioarele sunt tot mai goale, sunt tot mai provocatoare cu fuste tot mai stramte ,acesta este faptul ca diavolul a intrat in adunari cu putere ,pentru a provoca ispita cea mai mare „CURVIA”
  Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau. (1Cor.6:18)
  Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie; (1Tes.4:3)

  Daca privitul la o femeie sau barbat cu ganduri necurate” e pacat” cu cat mai mare este pacatul de a saruta femeia sau barbatul,care nu este sotia(ul) ta .
  Sarutul este o momeala a ispitei,fugiti de ea ” ISPITA”.
  Col.3:5 De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli.
  Iac.1:14 Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit.
  15.Apoi pofta, cand a zamislit, da nastere pacatului; si pacatul, odata faptuit, aduce moartea.

  2Pet.2:10 mai ales pe cei ce, in pofta lor necurata, umbla poftind trupul altuia si dispretuiesc stapanirea. Ca niste indrazneti si incapatanati ce sunt, ei nu se tem sa batjocoreasca dregatoriile,
  1Ioan.2:16Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.
  17.Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac. (parerea mea)
  Dar pentru toate acestea ,daca nu le implinim ,Dumnezeu ne va judeca aspru,vai,vai de femeile cu fuste scurte si provocatoare in pantolni si cu parul taiat scurt si machiate,cele cu priviri trufase,Domnul mi-a aratat intr-un vis de noapte ca nu vor scapa de sabia maniei Lui.

 5. un sarut este ceva frumos nuu sa te saruti cu toata lumeaa pe care o intalnesti
  saruti o pers pe care o iubesti asta e sarut

 6. nu prea mam lamurit asa bine……adica nu avem voie sa avem o prietena pana ne casatorim (20 -25 ani) ?…acum o sa ziceti ca prietena avem voie dar sa nu te saruti cu ea… poi si cum stati asa??? mai bn o lasi balta cu prietenia…

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: