ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Slujirea

Atunci când vorbim despre slujire, Christos este modelul nostru, viaţa lui a fost una de slujire: „Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească, şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!” (Marcu. 10:45).  Slujirea plina de dragoste nu este totuna cu a fi defavorizat. Un timp daruit,  sau bani cheltuiti, sau chiar propria energie consumata in folosul semenilor, nu reprezinta o pierdere, ci un mare castig.  Slujirea de bunavoie este motivata prin dorinta launtrica de a te pune la dispozitia celor de langa tine. Ea este un cadou, nu o obligatie; este facuta de bunavoie, nu din sila.
Cand vine vorba despre slujiore, gandul mi se duce la Pavel. Pavel a fost unul dintre oamenii care au suferit pentru Cristos si pentru Evanghelie si nu i-a fost rusine de aceasta. Este de admirat rivna pentru Hristos si desigur puterea de a spune fraza „Pentru mine a trai este Hristos si a muri este un cistig” sau „pot tutul in Hristos care ma intareste” si ar trebui si noi sa facem aceasta.

Cred ca slujirea implica foarte mult dragostea. Nu poti face ceva din sila sau sa fi vazut de cei din jurul tau, pentru ca oricum slujirea ta nu va fi primita de Dumnezeu si atunci te vei intreba unde ai gresit si nu vei gasi raspunsul.

Slujirea trebuie facuta spre slava lui Dumnezeu , cu gandul ca El sa fie proclamat, nu ca tu sa fi pus in evidenta. Pentru aceasta am sa va scriu o mica ilustratie: Richard Foster, pe cand era student la o universitate din SUA, a petrecut o vacanta de vara printre eschimosii din Alasca. El a mes în acea zona ca sa-i ajute pe crestinii de acolo sa construiasca prima scoala din cercul polar. Vacanta i-a fost o adevarata aventura.Dincolo de capriciile vremii , a trebit sa se obisnuiasca si cu mîncarea si traditiile bastinasilor.

Urmarindu-i pe crestinii din Alasca , Richard a observat ca acestia au o viata spirituala practica. Atitudinea lor nu difera daca lucreaza sau se închina. Într-o zi Richard a început sa sape un sant în care urma sa fie montata o conducta pentru canalizare. Nu era un lucru usor de realizat într-o tundra înghetata. Un eschimos ce purta pe mîni si pe fata urmele frigului din multele ierni geroase prin care trecuse, l-a urmarit pentru o vreme . Acesta voia sa vada cum reuseste un american neobisnuit cu munca, sa sape un sant într-un pamant înghetat.

Observîndu-i neîndemînarea, dupa cîteva minute batrînul eschimos l-a întrebat : „ sapi acest sunt pentru Slava lui Dumnezeu , nu-i asa” ?

Aceasta întrebare l-a socat pe Richard. El se gandea ca afara de acel batran eschimos, nimeni altcineva n-avea sa stie daca peretii acelui sunt au fost drepti sau au avut asperitati. Mai mult decat atat , dupa ce acea teava avea sa fie montata, santul oricum avea sa fie astupat si cu siguranta uitat. Din cauza întrebarii acelui eschimos însa Richard a sapat santul cu multa responsabilitate si cu mare grija, stiind ca desi nu va fi vazut niciodata de oameni, lucrarea lui era în atentia lui Dumnezeu.

În urma acestei experiente Richard a învatat ca tot ceea ce urmeaza sa faca, lucru mare sau neînsemnat , trebuie sa-l înfaptuiasca la cele mai înalte standarde, pentru Slava lui Dumnezeu !

Deci tot ceea ce facem trebuie sa fie facut pentru a-L glorifica pe Dumnezeu si mai mult de atat sa se vada ca El este in control in circumstantele vietii. Slujiti-va uni altora! Comporta-te cu fratele tau cum ai vrea ca sa se comporte cu tine! Iubiti-va aproapele si atunci va va fi mai usor sa slujiti. Uitati- va la fiecare om ca prin ochii lui Dumnezeu si atunci va va fi mai usor sa slujiti! Domnul sa ne ajute pe toti la aceasta! Amin.

Editorial scris de Claudia Mihaiescu© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Claudia, Te astept in fiecare Marti

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

Related Articles

2 Comments

  1. frumos scris dar greu de facut. Oricum, Dumnezeu sa ne ajute ca atunci cand
    ni se cere sa practicam pocainta si in acest fel,s-o facem fara sovaire.Fii binecuvantata.

  2. Sa slugim cu daruire este un har venit de sus, pentru ca sa fim sinceri firii nu-i prea place si atunci trebuie sa ai ceva din Dumnezeu ca sa poti face o slugire autentica. Spor la treaba 🙂

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: