ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Spaima de ingerii reali

Cândva vom avea plăcerea să locuim cu îngerii pe aceeaşi stradă. Să ne fie vecini. Nu este un lucru simplu gândindu-ne la faptul că, dacă vrem ca îngerii  să ne fie  vecini, noi trebuie să fim mai întâi îngeri pentru vecinii noştri. Unii oameni cred ca pot fi un fel de microbişti, nişte „fani” ai Domnului şi ai Bisericii. Să vorbeşti din Evanghelie tot la fel cum vorbeşti de procesul etapei, de „Liga lui Mitică” sau de clasament (pe ce loc se află „Oţelul”). Dezbateri din Apocalipsa ce duc părtăşia  pe punctul de-a fi transformată în K1. Dumnezeu nu-şi doreşte să-i fim „fani” ci „Şte-fani”, adică oameni gata să moară pentru cauza evangheliei.
Dumnezeu nu are pretenţia să-i fim îngeri pe pământ, însă trebuie să avem ceva comun cu ce au îngerii; strălucire. Faptele Apostolilor 6: 15  Toţi cei ce şedeau în Sobor, s-au uitat ţintă la Ştefan, şi faţa lui li s-a arătat ca o faţă de înger.
Lipsa strălucirii ne face avem teamă de îngerii reali. Ne-am făcut îngeri  materiali pe când ei sunt imateriali. Îmbrăcăm „haina autorităţii formale” de predicator pozând în îngeri, în timp ce Dumnezeu nu ne cere decât  să fim nişte sfinţi umani.  Sa avem doar strălucirea îngerilor.
Cu un an în urma am fost invitat la Paris. Împreună cu niste fratii scumpi am vizitat catedrala Sacre-Coeur. Pe un stâlp de la intrare era un înger de mărimea unui om ce părea a fi de marmoră. Ne-am apropiat  de catedrală fară să acordăm atenţie îngerului ce stătea înmărmurit cu o crenguţă verde în mână, ce părea că este pusă de cineva acolo. Când am fost la doi paşi de el s-a mişcat dintr-o dată.   Era o persoană deghizată. Ne-am împrăştiat cu toţii pe o rază de 15 metri. De ce? Deoarece îngerii în conceptia noastră nu se mişcă, sunt stană de piatră.
Împărăţia lui Dumnezeu este o împărăţie vie, deci totul se mişcă, are viaţă. Unde nu-i mişcare nu-i Domnul. În Eden Domnul a dat de lucru omului, diavolul l-a lăudat. Modul lui Dumnezeu de a ne lăuda este acela de-a ne oferi încrederea chemării în lucrare. Este suficientă atâta laudă, că are Dumnezeu încredere în tine.
Cineva a făcut un studiu pe broaşte. Cele de la baltă toată ziua fac gălăgie (bârfă, ceartă, clvetire). Cele de la râu, intră şi ies din apă fară să facă gălăgie că au activitate.
Ne speriem de îngeri  şi de Dumnezeu deoarece ne întâlnim foarte rar cu ei .

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro/ Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

 1. Niste aparatori ai cultului si ce-i mai rau ai lui Dumnezeu, asta santem, aveti dreptate. Sa nu uitam ca si prietenii lui Iov au fost niste „fani” iar lui Dumnezeu nu i-a prea placut. 🙂
  Frate Nelu poate interveniti si dv la studiu nostru biblic de vinerea, va multumim! Si dv frate Emanuel. 🙂

 2. Pacat ca nu avem mai des sansa de a citi pe ”Crestin Total” articole de calitatea acestuia.

 3. Nu stiu ce ne aduce ziua de maine….stiu doar ca Dl meu azis…: nu te ingrijora pentru ziua de maine pentru ca are ea are grijile ei…….
  Ce pot sa inteleg..´?Poate faptul ca <<D-zezu are un plan nou cu mine, cu noi…
  cine poate sti…?dar mai ales ma gandesc la cei ce-i iubesc ….si multi sunt Doamne!!!!!Familia mea e mare…Slava Domnului ca toti sunt nascuti din nou!!
  Referitor la ingeri…, pot spune doar ca ei ne privesc si ne analizeaza, nu au stiut si , din pacate nu v-or sti ce inseamna sa fii Om..
  Tocmai din cauza asta omul trebuie sa arate superioritate in tot ce priveste viata pe pamant…OMUL, este _chipul si asemanarea lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: