ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Esti pe calea cea buna?

Traim in vremuri in care religiile si sectele crestine sunt tot mai multe. Oamenii care si-au schimbat modul de inchinare, de rugaciune si chiar de traire. Intr-o astfel de lume nu pot sa nu-mi pun intrebarea ,, totusi care e cea mai buna inchinare pe care putem sa o aducem Unicului Dumnezeu? ’’Pe langa clasicile moduri de inchinare, baptist, penticostal, adventist, au aparut tot felul de miscari care cred ei ca inchinarea trebuie schimbata, iar modul actual de a percepe credinta este gresit. Dorind sa aflu cel mai bun mod de a percepe credinta, m-am uitat in Cuvantul Domnului sa vad ce gasesc. Am gasit versetul in care Isus ne spune ca El a venit sa implineasca legea nu sa o schimbe si am realizat ca daca vreau sa am o perceptie buna asupra credintei trebuie sa fac cum a facut Isus.

Deci, sa vedem cum a implinit Isus Scriptura? Dupa nasterea miraculoasa, la 6 saptamani Isus a fost dus la binecuvantare. Ca si copil, acesta si-a petrecut copilaria in Casa de Rugaciune, invatand si punand intrebari. Un lucru foarte interesant despre alimentatia Lui l-am gasit in Isaia 7;15. Hrana Lui era smantana si miere. In momentul ajungerii la maturitate (30 ani), Isus primeste botezul in apa si imediat dupa botez, Duhul Sfant se pogoara peste El. Imediat dupa aceste evenimente, este ispitit de diavol, insa Isus  lupta impotriva lui cu post , rugaciune si cuvant. Odata ajuns la maturitate , incepe sa propovaduiasca pocainta si vorbeste oamenilor prin versete biblice si pilde. Principala Sa activitate este sa cheme oamenii la pocainta si la slujire. Pentru aceasta face misiune strabatand tinuturile pe jos, invatand pe oameni pocainta si rugaciunea. Insa pentru toata slujirea Lui, El nu vrea rasplata, El doreste sa implineasca Scriptura. In toata drumetia Lui, Isus este calm, nu se streseaza, nu se uita la fata omului, ci la credinta din el, iar prioritatea Lui sunt pacatosii. Plin de mila, Isus vindeca, elibereaza si mustra cand este cazul. Practica rugaciunea cu regularitate si si toate faptele Sale, sunt justificate prin Cuvant. Ajuta oamenii oricand, in orice zi si evita vorbele desarte si contradictorii fara rost. Prioritatea sa este Dumnezeu si pentru aceasta familia trece pe locul secund. Ca si un bun pastor, se ingrijeste de toti cei care il urmeaza si incurajeaza multimea la o gandire pozitiva, bazata pe credinta in Dumnezeu. Nici copiii nu sunt lasati deoparte, ci dimportriva ii cheama la binecuvantare. Ca si cetatean al acestui pamant, plateste taxele statului, dar il recunoaste pe Dumnezeu ca fiin singurul care poate mantui. Are un respect aparte pentru Casa de Rugaciune si pentru inchinarea Lui, nu da socoteala in fata oamenilor. El merge in mod regulat la Templu cautand partasia cu fratii. Canta Domnului si pune foarte mult respect pentru cina Domnului. El nu recurge la violenta, insa atunci cand Casa Domnului nu este respectata, actioneaza imediat si se justifica prin Cuvant  “Casa Mea se va numi o Casa de Rugaciune’’. In urma tuturor faptelor Sale de a ajuta oamenii, El este prigonit si batjocorit, insa nu raspunde cu aceiasi moneda, ci plin de intelepciune, sufera tot, rabda tot, nu se justifica in fata oamenilor, dar isi recunoaste credinta in Dumnezeu. In momentele cele mai grele, in mijlocul prigonirilor, Isus se roaga pentru cei ce il batjocoresc, oferindu-le iertare imediat si neconditionat ,, Tata iarta-I ca nu stiu ce fac”.

Acestea sunt o sinteza a faptelor Mantuitorului nostru. Acum, daca vrei sa stii daca credinta ta este una buna, cred ca ar trebui sa ne asemanam cu faptele Domnului. Haideti sa privim fiecare in noi insine si sa ne facem o comparatie personala in dorinta de a afla care este cea mai buna inchinare. Deci, faptele tale sunt ele ca ale Mantuitorului nostru?

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de Marin Somai© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Joi

Banner sbro.ro/ Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

Related Articles

2 Comments

  1. multe inexactitati…nu ma mir ca sunt multe si sectele despre care se vorbeste

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: