ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De ce nu-mi sta bine sa fiu bogat?

Poate ca si mine, poate ca si altii te-ai intrebat: “mie de ce nu-mi sta bine sa fiu bogat? ”Va marturisesc ca ori de cate ori am avut parte sa traiesc pentru cateva zile in lux, si asta pe unde am fost invitat, m-am simtit de fiecare data ca si cum as fi fost in bocancii lui Goliat. Sigur ca, privind celalalta parte a contrastului m-am intrebat :”de ce nu ma strang papucii cand este vorba de saracie? ” Intr-un fel sunt super-dotat, ce nu pot face altii pot face eu, adica pot sa traiesc pe picior mic. Mai dotat decat noi toti era apostolul Pavel care zicea:” stiu sã trãiesc smerit, si stiu sã trãiesc în belsug. În totul si pretutindeni m-am deprins sã fiu sãtul si flãmând, sã fiu în belsug si sã fiu în lipsã.”Filipeni 4:12. Si totusi dragii mei, un evreu spunea ca:”De obicei banii sunt la cine nu trebuie”. Multi dintre noi credem ca suntem mult mai potriviti dacat altii fara scoala, fara o gramada de dexteritati, etc pentru a avea banii multi. Astfel stand lucrurile ne vedem obligati ca pe langa doctrina despre om ,ingeri sau pacat sa mai concepem si doctrina despre bani, posesiune sau bogatie. Si incepem sa pedalam pe idei cum ca Dumnezeu da doar unora carora le suporta bogatia, iar altora ce stau mai slab cu imunitatea, Dumnezeu nu le poate da decat parizer cu 8,5 lei, cafea fort sau blugi “Decebal” ca pe vremuri. Adevarul este ca unii percep bogatia nu doar ca un mijloc de trai bun, ci si ca un mijloc de promovare a imaginii in competitia vietii.

Multi si-ar dori sa umble cu o masina X5, insa putini realizeaza ca dupa ce o au, ei trebuie sa ramana X-ul. Daca mai credem ca toate lucrurile ii apartin lui Dumnezeu, atunci trebuie sa intelegem ca Dumnezeu nu da bogatie, ci finanteaza proiecte. Cu alte cuvinte pentru a face ceva nu ai nevoie de bani ci de viziune. Celor ce au viziune spirituala le spun sa se astepte la finantari serioase. Celorlalti nu le pot spune decat:“vizonare placuta”, totul va fi ca in telenovela; te bucuri vazand ce au altii dar tu ca ei nu poti fi.

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro/ Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

Related Articles

8 Comments

 1. Dumnezeu a făcut lucrurile materiale ca să le folosim şi pe oameni ca să’i iubim,dar din cauza păcatului am ajuns să facem invers,folosind oamenii şi iubind lucrurile materiale.Părerea mea este că calitatea vieţii nu depinde întotdeauna de cantitatea avuţiei,să ne mulţumim fiecare cu ceea ce avem.

 2. Domnu Isus sa te binecuvanteze, frate,pentru acest mesaj
  al bogatiei,prin acest mesaj Domnu mi-a confermat inca odata
  ca bogatia nu este pentru oameni iubiti de El ci viziunea cum
  ziceai tu

 3. Credinciosului ii sta bine cu smerenia , rugaciunea si roadele Duhului sfant,iar pacatosului ii sta bine cu bogatia si si placerile lumesti,nimic nu e mai injositor decat sa vezi jeepuri,haine de firme si fel de fel de luxuri, afaceristi traind pe picior mare,la asa zisii credinciosi, din Templul lui Dumnezeu ,acestia cam strica imaginea crestinilor autentici, oare nu-i strang bocanci cand intra in bisericii?!! ,cred ca de aceea is mai mult pe afara la telefon decat la slujba in biserica ca ii strang bocanci alaturi de credinciosi smeriti in rugaciune .
  Credinciosul nu se potriveste niciodata ,cu necredinciosul.
  Ciudat, ca Lazar a fost mai slab imunizat caci a fost plin de bube si bolnav si totusi a fost dus in rai,iar bogatul cu o imunitate ridicata a fost dus , in flacari iadului .Luca 16:19-31.
  Doamne ai mila de noi si nu ne tine in seama pacatele si ajuta-ne sa ne pocaim de toate faptele intunericului, sa fim lumini vii in Templul Tau Cel Sfant ,smeriti si cu inima si cu fapta.

 4. nu inteleg dc criticati bogatia?si spuneti k pacatosii au bogatia si credinciosii saracia si asa le sta bine…fiti seriosi…voi vreti sa va multumiti cu ce aveti si dak nu sunteti bogati doar criticati…..
  si cei bogati vor fi in cer…crezi k dak au bani nu se gandesc la Dumnezeu?ati vazut doar cateva cazuri de oameni bogati si generalizati…cititi Daniel cap 4 sa vedeti in ultimul verset ce zice un f bogat la acea vreme…

 5. A fi bogat nu este rau ,daca aceste valori nu pun stapanire pe tine.Daca stii sa investesti in lucrurile care conteaza cu adevarat,iti aduni comori acolo unde nu le mananca moliile si rugina.Din pacate ,unii se indeparteaza de Dumnezeu cautand sa se imbogateasca,nu mai au timp pentru biserica,pentru cei bolnavi.Daca stii sa-ti administrezi bine banii,Dumnezeu te va binecuvanta in continuare,daca nu,s-ar putea sa te lase Dumnezeu sa fii sarac ca sa simti cu cei saraci.NU ASTEPTA SA AI MULT CA SA DARUIESTI!Dumnezeu se bucura de faptele facute din dragoste .Ele au pret in ochii Lui.

 6. E pacat sa fi bogat?Nici vorba.Imi doresc in jurul meu oameni binecuvantati.Binecuvantat nu inseamna numai bogat sau numai sarac.
  Eu am avut dorinta sa va incurajez in a fi multumiti cu ce vi se potriveste.Spurgeon spune ca „si cocosul se simte stapan pe gramada lui de gunoi”.Pe unde merg la evanghelizare fratii imi pun „simtete ca acasa”.Nu poti nici unde sa te simti ca acasa.Am schimbat patul, nu pot dormi, patul lor este prea drept. Spatele meu a luat forma patului meu cu 2 arcuri rupte.Cand ajung pe un pat super ma doare spatele ca trebuie sa-l indrept.Numai bine ce spatele incepe sa cedeze in fata conditiilor bune a noului pat, si iara ajung acasa.
  Fericirea nu-si are destinatia aici pe pamant, este doar o atitudine de drum in calatoria vietii noastre spre cer.Drum bun tuturor!

 7. cred ca fratele Popelea ori nu s-a exprimat bine ori uita niste detalii vizavi de
  bogatie,detalii care au temei biblic.Subiectul poate fi mult discutat dar nu sunt
  de acord cu ce scrie fratele.
  Daca privim in Scriptura la patriarhi vedem ca Dumnezeu le-a dat bogatii si averi.
  Diferenta intre patriarhi si noi este ca ei nu au schimbat prioritatile in timp ce noi
  le schimbam cand numai putin ni se umfla buzunarul. Bogatia nu este un pacat si
  chiar ne sade bine sa fim bogati; […vei manca bogatia neamurilor…] spune un verset
  […vei fi cap si nu coada…] spune un alt verset …si mai sunt si altele care confirma
  ca Dumnezeu nu este impotriva celor bogati.
  Bogatia este perceputa de Dumnezeu ca o problema atunci cand datorita ei ne
  schimbam atitudinea fata de EL in primul rand si apoi fata de semeni. Cu toate
  acestea cunosc bogati (nu multi,e drept) care sunt smeriti si-L au in centrul vietii
  pe Hristosul Inviat.

 8. Daca bogatia imi aduce mindrie, ingimfare sau ma separa de tot ceea ce inseamnaDUMNEZEU atunci mai bine sarac in viata aceasta in care sint un simplu calator intr-o sala de asteptare. Sma intreb cine este ,,nebunul” care si-ar face casa intr-o sala de asteptare. Ar trebui sa fim foarte credinciosi ca bogatia sa nu ne faca sa ne departam de DUMNEZEU si sa putem sa renuntam asa cum a facut Iov ,,Domnul a dat Domnul a luat…”.Prov 30 ;7-9 ne invata atit de frumos ce ar trebui sa cerem de la Tatal.Iar Matei6;31-34 ne spune ce giji sa nu ne lase sa durmim .Cineva spunea ca atat timp cat portofelul nu este plin inima si mintea va putea primi sfatul de la DOMNUL.Bogatia,dar sau blestem.Tu alegi!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: