ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Nu alerga la oameni

Dă-ne ajutor în necaz, căci zadarnic este ajutorul omului.”

Stau şi mă gândesc de câte ori am fost în necaz şi de câte ori am alergat la oameni şi nu la Domnul. Cred că marea majoritate avem acest “defect” de a ne încrede mai mult în oameni decât în Acel care ne-a dat viaţa!  În urma unor experienţe avute cu oamenii, am ajuns la concluzia psalmistului, că zadarnic este ajutorul omului dacă nu alergăm la Domnul cu necazul nostru. Şi versurile următoarei cântări ne îndeamnă atât de frumos să-I spunem numai Domnului necazul şi durerea din inima noastră…


Oamenii ne vor povesti, poate vor râde de noi sau ne vor judeca, dar Dumnezeu poate rezolva cu adevărat problema mea şi a ta. EL care mă cunoaşte aşa cum nimeni nu mă ştie, poate să mângâie inima mea şi poate să ia durerea din ea. Dumnezeu stă şi te aşteaptă să alergi la EL cu toată fiinţa ta, să şteargă lacrima din ochi şi să-ţi dea eliberare. El e prietenul cel mai bun, care te ascultă şi nu te judecă. EL şi numai EL te poate ajuta în orice domeniu al vieţii. Noi oamenii suntem trecători, suntem doar ţărână şi de multe ori nu ne putem ajuta pe noi înşine. Ne credem înţelepţi în a da sfaturi şi ne oferim să ascultăm “cu drag” pe fratele nostru ce e în necaz, ca apoi să avem ce povestii altora. Nu ştim să ne ţinem gură şi nici măcar nu ştim asculta, chiar dacă dăm această impresie. Ne înşelăm pe noi înşine, înşelăm pe fratele nostru şi am ajuns să credem că Îl putem înşela şi pe Dumnezeu.

Eu vreau să fiu din aceia care zic precum Iov 5:8 “Eu aş alerga la Dumnezeu, lui Dumnezeu I-aş spune necazul meu.” Haideţi ca toţi împreună, de azi înainte să învăţăm să alergăm numai la Dumnezeu cu necazul nostru şi să facem din EL scutul şi adăpostul vieţii. Când durerea e mare, în cămăruţa noastră pe genunchi, Dumnezeu ne aşteaptă să ne dea alinare.

Doamne iartă-mă că mi-am pus atât de mult speranţa în oameni şi am alergat la alţii în loc să caut în Tine scăpare în vreme de necaz. De azi Doamne, vreau să fi Confidentul meu şi numai Ţie să-ţi mărturisesc totul. AMIN!

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

10 Comments

 1. Nu este bine sa nu ne incredem uni in altii in anumite situatii.
  Daca alergam la oameni si neglijam pe Domnul, in felul acesta il facem neputincios si atunci nu este bine dar atunci cand o persoana ne-a dezamajit pentru ca ne-am incrzut in ea noi trebuie sa iertam. Nu persoana respectiva ne-a cerut sa ne incredem in ea ci noi am ales.
  Daca spun nu poate Dumnezeu sa ma vindece prin rugaciune si am sa ma duc la doctori si daca le dau bani pot, ei atunci inseamna ca alerg la oameni.
  Doamne da-ne intelepciune.

 2. Amin Doris…ai perfecta dreptate…dar intotdeauna primul la care alergam in orice situatie trebuie sa fie DOMNUL!!! Traim printre oameni…si de multe ori suntem dezamagiti si poate suferim din cauza lor, dar asa cum Dumnezeu lucreaza prin oameni…si diavolul face tot la fel!! Sunt importante grupele de rugaciune si fratii sa se roage pentru noi…dar mai mult de atat oamenii nu pot face si poate de multe ori o fac de pe buze sau din obligatie!! Nu zic sa traim ferindu-ne de oameni…si sa nu punem baza pe oameni mai mult decat pe Dumnezeu!!!

  DOMNUL SA NE AJUTE SA FIM DEPENDENTI NUMAI SI NUMAI DE EL!!! AMIN!!

 3. Nu trebuie sa alergam la oameni este clar, dar de cate ori am cazut la acest examen stie numai Domnul. Si totusi ne mai iubeste. Amin Flori amin!!!

 4. Majoritatea aţi spus că nu trebuie să alergăm la oameni,dar spuneţi’mi câţi dintre voi atunci când aţi fost bolnavi grav sau copilul sa îmbolnăvit aţi stat acasă fără să faceţi nimic?Când te cuprinde acea stare de panică tot la om apelezi fie că e pocăit sau om din lume,hai să fim sinceri.Nu putem ţine totul în noi când avem un necaz,o boală nu cred că Dumnezeu vrea lucrul ăsta noi trebuie să fim o familie unită.De multe ori chiar Dumnezeu îngăduie să ajungem pe mâna oamenilor ca să le vestim Evanghelia căci Cuvântul Domnului nu se întoarce fără rod.

 5. da,Anonim, ai dreptate la partea cu doctorul si cu boala dar situatiile limita
  nu se rezuma la atat; vorbesc din experienta. Cele mai multe situatii limita in
  viata unui om cred ca sunt in general de alta natura decat o boala. Ei,aici
  ne dam examenul de fiecare zi prin care dovedim INCREDEREA noastra in
  Dumnezeu. Si din astea se poate marturisi altora despre Dumnezeu.

 6. Pot si eu sa adaug faptul ca gandindu-ma la ce scrie in Biblie, ” blestemat
  este cel ce se increde in om” a fost si pentru mine pt. perioada buna de timp
  putin cam greu de inteles.Spun asta pt.ca am avrut prieteni ce m-au sustinut
  si sprijinit deseori cand eram singur,trist sau necajit..De aici am tras concluzia
  ca Dumnezeu se referea la oameni fara credinta,acei ce oridecate ori
  fac o fapta buna asteapta si o recompensa mai devreme sau mai tarziu..
  Deseori se asteapta in foarte scurt timp o „revansare”
  Asa eram si eu pana am inteles ca ce face mana ta dreapta nu trebuie
  sa stie stanga. Si mai ales, nu e om care sa faca binele fara sa pacatuiasca..
  Credeam ca in general nu trebuie sa ne incredem deloc in oameni
  si cu asta basta. Ce sa spun , asa a si fost in final pt. ca in urma unor
  experiente negative cu oamenii ce intre timp i-am considerat a fi falsi
  am ajuns intr-adevar la concluzia ca mai mereu se intampla asa,
  sa fim dezamagiti ,sa nu avem parte de de un rezultat pozitiv si cu asta
  sa pierdem orice incredere in oameni.
  Noi ne ajutam reciproc atat timp cat ne permite situatia financiara,
  in cazul cel mai des e intalnit in familie, alte ori ne sprijinim spiritual cand
  puterea credintei ne determina sa nu ne mai gandim doar la noi insine
  ci sa luam, in durere, sa purtam si sarcina celui in necaz.
  Din pacate asta am constatat in decursul anilor trecuti.
  Noi crestinii suntem totusi la fel de oameni simpli ca cei din jur
  si tot pacatosi suntem. Dar, suntem niste pacatosi iertati, avem
  un avantaj in sensul ca oridecate ori, gresim, pacatuim, venim laDumnezeu,
  ne cerem iertare, ne pocaim de ceea ce am gresit si luptam chiar cu noi insine
  pt. a nu mai repeta greseala savarsita…cautam sa fim placuti Domnuluil
  nostru…Cel putin asa cred eu ca gandim cu totii, noi cei care ne socotm mantuiti.
  In ce priveste oamenii fara nici un Dumnezeu, fara credinta si nici o relatie cu El,
  ei nu v-or putea niciodata intelege ce inseamna cu adevarat sa slujesti
  lui Dumnezeu cu dragoste si bucurie, sa fii mereu sub protectia SA, sa fii fericit
  si plin de pace, sa simti prezenta unui Dumezeu,Creator al tuturor lucrurilor
  in cer si pe pamant, sa te simti pazit, ocrotit si binecuvantat.

 7. Trecand pri incercare am invatat ca singurul prieten adevarat este si ramane Domnul.El este turnul nostru de scapare la El trebuie sa alergam in vremuri de nevoi.In numele Lui gasim rezolvarea tuturor problemelor.Prietenii m au dezamagit ,m au parasit,dar Dumnezeu a ramas alaturi de mine m a luat pe brate si mi a purtat de grija.Stim ca lucrurile descoperite sunt ale oamenilor.Medicul taie dar Dumnezeu VINDECA.Chiar daca mergem la medic noi nu ne punem increderea in om.Stim ca Dumnezeu lucreaza prin mana lor.De fapt noi ne rugam la Dumnezeu si la plecare si la venire si umblam impreuna cu El.

 8. Anonim…raspunsul pe care voriam sa ti-l dau si eu e deja dat de sora mea Estela!!

  In acest articol am vrut sa scot in evidenta dependenta noastra de Dumnezeu si nu de oameni..Adica tot ce mergem sa vb cu unii si cu altii…sa mergem la Dumnezeu ca EL pe langa faptul ca ne asculta si nu rade de noi..ne si da rezolvare!!!

  Si nu ma refer la medici…Domnul lucreaza prin medici..dar increderea noastra sa fie intotdeauna inatai in DOMNUL si atunci cand mergem la medici…pt ca si ei sunt instrumente in mana Domnului si intelepciunea de a lucra tot Domnul le-o da!!!

  Multumesc pt asjutor scumpa mea Estela!!

  Fiti pline de pace si binecuvantate!!!

 9. Amin frate Costel!! Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru sugestiile facute!! Sunt de mare ajutor pentru noi toti..si asa invatam unii de la altii..din experiente!!! Dar sa nu uitam niciodata ca Cel care ne invata si ne calauzeste este numai Dumnezeu!!
  Si eu am avut experiente placute cu oameni care m-au invatat si m-au ajutat sa cresc pe calea de credinta…Dumnezeu lucreaza prin oameni, dar nu vrea sa ne lipim inima de oameni, si numai de EL!!!

  DUMNEZEU SA NE AJUTE SA FIM DE DEPENDENTI DE EL ZI DE ZI AMIN!!!!

 10. Amin sora Ema…asa este Dumnezeu e pretutindeni cu noi, si la plecare si la venire, EL niciodata nu iti paraseste copii! Chiar daca o mama va lasa pruncul ce l-a nascut, El cu nici un chip nu ne va lasa!! Oamenii sunt schimbatori…dar DUMNEZEU ESTE ACELASI NESCHIMBAT !!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: