ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De ce trecem de multe ori prin incercari

Putem observa in Psalmul 73 ca si psalmistul trecea prin incercari dar il lauda pe Dumnezeu caci stia ca de la El vine incercarea si tot El o ia. Sunt multi cei care cred ca daca traesc fara pacat nu vor avea necaj nici o data dar ei nu inteleg ca noi trebue sa fim aur curatit prin foc. Psalmistul Asaf este si el incercat dar nu se lasa de Dumnezeu ci il iubeste mai mult. Psalmul 73 :13,14 „Degeaba dar mi-am curatit eu inima, si mi-am spalat mainile in nevinovatie, caci in fiecare zi sunt lovit, si in toate diminetile sunt pedepsit” insa tot din acest psalm vedem ca Dumnezeu nu ne lasa niciodata. versetul 23 „insa eu totdeauna sunt cu Tine ,,(deci iata si conditia) Tu m-ai luat de mana dreapta , ma vei calauzi cu sfatul Tau apoi ma vei primi in slava” . Trecerea noastra prin incercari este numai sprea ne indrepta si sprea ne cunoaste valoarea care ne-o cere Dumnezeu. Multi zic ca incercarile vin de la satan dar oare asa sa fie?: Avram a fost incercat de Dumnezeu, chiar daca ar cere satan sa fim incercati, nu este incercare fara voia lui Dumnezeu (Iov a fost incercat dar a fost voia Lui Dumnezeu pentruca ii cunostea valoarea). Intrebarea mea este: mai avem noi valoarea ceruta de Dumnezeu? Dumnezeu sa ne ajute sa fim aur curatit prin foc. „Nu se poate ajunge in ceruri fara a fi neincercat, fara sa cunosti valoarea aurului prelucrat”. As vrea sa zicem ca si psalmistul Asaf in incheierea psalmului 73:28 „Cat pentru mine, fericire mea este sa ma apropii de Dumnezeu, pe Domnul Dumnezeu il fac locul meu de adapost, ca sa povestesc toate lucrarile Tale. Amin

http://www.youtube.com/watch?v=tE_3Fc3wGCA

Related Articles

6 Comments

 1. Asa este.incercarea credintei noastre este mai scumpa,mai pretioasa decat mult aur curat.
  Din fiecare incercare trebuie sa invatam ceva.Scopul lui Dumnezeu este sa ne curateasca de zgura sa ne faca sa aducem si mai multa roada,sa ne apropie mai mult de EL.
  Trecand prin incercari am experimentat puterea rugaciunii,bucuria si pacea in mijlocul furtunii,aminvatat sa ma incred mai mult in dumnezeu.Incercarea ne face mai maturi din punct de vedere spiritual.A fost f greu in incercarea de foc prin care am trecut,dar acum pot sa spun cu certitudine ca a fost o experienta binecuvantata.ACUM IL CUNOSC PE DUMNEZEU CA PE DUMNEZEU ATOTPUTERNIC,CA PE DZEU CARE VINDECA,CARE POARTA DE GRIJA,CARUIA II PASA DE NOI,CARE NE MANGAIE,SI TOT EL NE SCOATE BIRUITORI DIN ORICE INCERCARE.PUNE TI SI TU INCREDEREA IN ACEST MINUNAT DUMNEZEU.

 2. Iacov 1:2
  „Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări,

  ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare.

  Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic. ”

  Este atat de adevarat ca incercarea te sfinteste, te desavarseste.
  Si foarte adevarat este ca daca primim cu bucurie incercarea, trecem mai usor prin ea decat atinci cand cartim.

  Binecuvantat sa fi frate Florin.

 3. Cand treci prin incercari firea sufera dar sufletul nadajduieste in Dumnezeu. Nu este placut dar odata ce ai trecut si vezi cat de „mare” ai crescut, a doua incercare ti se pare mai blanda mai acceptabila. Dumnezeu pentru ca ne iubeste ne vrea pentru El si stim ca nimic intinat nu va intra in imparatia cerului.
  Frate Florin se pare ca ai avut parte de incercari de cunosti asa de bine „consecintele necazului; asa ca un batran 🙂
  Domnul sa te calauzeasca si sa te intareasca in orice incercare ca sa o poti duce.

 4. Amin soră Simina,nimic nu e la întâmplare în viaţa noastră,Dumnezeu are nevoie de oameni sfinţi,oameni cu o valoare deosebită.Asa cum spunea neprihănitul Iov in 2:10 Ce!primim de la Dumnezeu binele şi să nu primim şi răul”.Doamne ajută’ne să primim cu bucurie tot ceea ce ne dai Tu.AMIN

 5. Amin amin dragul meu!!! Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te umple de bucurie chiar si atunci cand incercarea vine!!!

  IN CER PE FLORI NU POTI FI DUS
  CAND ALTII S-AU LUPTAT
  SI PENTRU REGELE ISUS
  CHIAR VIATA EI SI-AU DAT!!!!

  Oricat de grea e incercarea, cu Isus vom trece marea!! Cu EL voi biruii mereu, si daca Domnul lupta pentru noi…cine poate sta impotriva noastra????

  DUMNEZEU ESTE TARIA NOASTRA, UN AJUTOR CARE NU LIPSESTE NICIODATA IN NEVOI!!!!! Sa ne incredem in EL din toata inima noastra si sa nu ne bizuim niciodata pe intelepciunea noasta!!! EL E TOTUL IN NOI TOTI!!! SLAVA LUI!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: