ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Nemultumirea de sine

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1Tesaloniceni 5:18)

Nemulţumirea de sine…întâlnită la tot pasul în biserici, în afară, în inimă şi în gând. De atâtea ori mă confront şi eu personal cu această problemă. Iau o atitudine de nemulţumire şi bosumflare în faţa Domnului şi atunci când El îmi vorbeşte din Cuvânt, mă ruşinez, mă îndrept şi îmi dau toate silinţele să mă mulţumesc cu ceea ce am şi ce sunt.

Băieţi şi fete, bărbaţi şi femei, majoritatea oamenilor sunt nemulţumiţi de nasul lor, de buze, de păr, de ochi, de dinţi, de urechi, de înălţime, de culoarea pielii, de talente, de părinţi, de prieteni, de biserică, de păstori…şi lista poate continua cu atâtea lucruri în care ne găsim nemulţumirea. Nemulţumirea de ceea ce eşti şi cum eşti…roade ca un vierme înlăuntrul tău.

Şi toată această nemulţumire, nu face altceva decât să strice armonia dintre noi şi Dumnezeu. Atunci când noi vom începe să-I spunem Domnului: “DE CE?” tindem să ne credem mai presus de El şi ştim din Cuvânt că toţi cei care se înalţă, vor fi smeriţi!

Consecinţa nemulţumirii de sine duce la incapacitatea de a-ţi iubi semenii, astfel încălcând porunca Domnului care ne zice: “SA VĂ IUBIŢI UNII PE ALŢII, CUM EU V-AM IUBIT, AŞA SĂ VĂ IUBIŢI!” Cum pot eu să-I iubesc pe alţii, dacă pe mine nu mă iubesc şi nu mă accept aşa cum sunt?

Cel mai profund lucru este, că dacă nu eşti mulţumit de tine, nu eşti multţumit nici de Creatorul tău, care este desăvârşit şi a cărui chip se oglindeşte în tine. Pentru că nu-ţi place cum te-a făcut Dumnezeu, toată ziua bombăneşti şi devii ca un pipirig ce se învârteşte de ici – colo, neîncrezător în dragostea Tatălui. Poate zici în adâncul inimii tale: “Dacă El m-ar fi iubit, m-ar fi creat perfect..” iar gândul acesta vine de la Diavol, care a semănat în tine ÎNDOIALA!!

Am ajuns la cunoştinţa că tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci, şi la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat şi nimic de scăzut, şi că Dumnezeu face aşa pentru ca lumea să se teamă de El. (Eclesiastul 3:14)

Tu eşti chipul lui Hristos, în tine e frumuseţea cerului, tu eşti o valoare şi Dumnezeu te-a creat în chip aşa de minunat. Priveşte această lucrare cu ochii credinţei şi nimeni nu va fi mai frumos ca tine. Mulţumeşte Domnului alături de psalmistul care zice: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! (Psalmul 139:14)

DUMNEZEU TE VEDE FRUMOS, AI MARE PREŢ ÎN OCHII LUI, DE ACCEA A DAT TOT CE AVEA MAI SCUMP PENTRU TINE – PE FIUL SĂU – CA TU SĂ FI FRUMOS ŞI SĂ STRĂLUCEŞTI ÎN ACEASTĂ LUME!!! EŞTI DIAMANTUL DOMNULUI…NU-ŢI PIERDE STRĂLUCIREA ÎN NECAZURI…

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

17 Comments

 1. Imi place articolul tau, Flori, are maturitate.
  Tu esti multumita de cum ai fost creata? 🙂
  Eu da!!! 🙂
  Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te binecuvinteze.

 2. Biblia ne spune sa multumim intotdeauna si pt orice lucru din viata noastra.Chiar daca uneori suferim pt putine vreme,toate acestea sunt spre binele nostru pt ca in urma lor avem ceva de invatat.Nemultumirea este opusul increderii si a multumirii,deci contrar Cuvantului.Vesnic vrem tot mai mult si devenim neputinciosi si atunci devenim nemultumiti.Insa aceasta nu inseamna ca si Domnul este nemultumit de noi.Harul Sau ne este suficient,sa facem binele pe care il putem face si sa fim multumiti de ceea ce Tatal a pus in noi.

 3. Mie personal mi se intampla acest lucru,sa fiu nemultumita dar nu de aspectul fizic,de tinuta ci de starea materiala.Si atunci imi pun intrebarea “De ce Doamne”?Ma uit la cel de langa mine si’l invidiez. Oare D’zeu face diferenta intre noi?De ce altul are mai mult iar celalalt duce lipsa?Lucrul asta nu’l inteleg.

 4. nemultumire, da, gasesc foarte imp. tema..in general omul nu se multumeste niciodata cu c are, primeste …vrea tot mai mult si nu e deloc greesit..asta e tendinta de a deveni mai superior , mai dezvoltat si intreprinzator in orice ,sunt convins ca asta doreste chiar D-zeu de la noi…Nemultumire insa, e nerecunoasterea anumitor valori, lucruri, daruri etc NE.
  A fi nemultumit de sine, de lucru, situatie, este ceva pozitiv in ideea ca exista mereu posibilitatea unei schimbari, evaluari, crestere si dezvoltare atat psihic , moral si etic.
  Transformare din (vierme) in fluture, metamorfoza. Nu cred ca treb. sa fim nemultumitori fata de D-zeu care ne doreste numai bine pt. ca ne iubeste si suntem ai LUI.Sunt multe de spus referitor la acest subiect…

 5. Pace sfanta tuturor,am incercat sa caut acest cuvant “nemultumirea de sine”in Biblie si nu am gasit,eu cred ca aceasta stare nu este de la Dumnezeul nostru ,Dumnezeul meu atunci cand suntem nemultumitori de ceva ne da puterea sa traim si sa respectam starea noastra asa cum suntem,intotdeauna sa ne uitam la cel mai rau ca noi si nu la cel mai bun ,bogat,frumos si la care ii izbuteste planurile, caci Dumnezeu a lasat pe pamant bogati si saraci ,frumosi si urati,sanatosi si bolnavi,in familia mea sau nascut diferte stari am un frate care din pantece sa nascut handicapat si e multumit de starea lui, stiu ca nu e fericit dar traieste de 33 de ani handicapat,nu vorbeste deloc ,dar simt ca ne iubeste si e multumit ca ne are pe noi in jurul lui,am inca un frate bogat care nu e multumit cu noi familia lui si nu ne iubeste ,si totusi eu sunt foarte multumitoare Domnului cu starea noastra de jos si sunt alaturi de ei zi de zi.Caci cine se smereste aici pe pamant ,va fi inaltat in ceruri, de Dumnezeu. Si in biserici la tot coltul sunt nemultumitori si cartitori,defapt nemultumiti sunt cartitorii care nu isi gasesc linistea in cuvantul Domnului si o cauta la oameni.Frati si surori iubiti nu cautati la fata si vorbele oamenilor sa va multumeasca si umblati sa placeti Domnului in starea in care sunteti, caci multi au umblat sa se imbogateasca si au cazut de pe cale si au pierit in pustie, ce ati fi facut daca va nasteati cu totii handicapati?
  Uitati-va la cel mai necajit ca voi sa mergeti, inainte multumitori.
  Unde te uiti in jur tot bogati se plang si nu sunt multumiti de nimic, de aceea nici Dumnezeu nu le v-a da linistea cuvenita in vesnicie.Cine nu e multumit cu starea lui pe pamant si umbla sa se imbogateasca si sa traiasca bine acela poate sa isi piarda si sufletul si trupul.
  -O femeie cand se tunde sau se vopseste la par sau isi face unghile sau mereu isi cumpara haine la moda cu fuste stramte sau scurte cu decolteuri, tocuri inalte este o femeie (chip cioplit)si aratati ca idolii ,ca femeia nemultumita de cum a creat-o Dumnezeu si vrea sa isi arate fizicul ,hainele,mai mult decat intelepciunea inaintea oamenilor si femeia care nu vrea sa fie evlavioasa si decenta este nemultumita mereu si e un pacat mare,acestea ii plac diavolului nu lui Dumnezeu. Toate aceste nemultumiri sunt defapt ,nelinistea sufleteasca a omului si asa cum sunteti pe pamant veti fi si in cer…Nelinistite.
  -Si barbati care isi lasa parul lung ca fetele si nu se poarta ca un barbat serios in slujire,in familie cu demnitate si respect ,inseamna ca nu e multumit de starea in care l-a lasat Dumnezeu, smerit si ei cauta sa placa tot diavolului .
  Nemultumirea de sine inseamna, neliniste sufleteasca.
  Va dau un sfat, multumiti-va asa cum va creat Dumnezeu in locul si starea in care El ne-a pus.

 6. Ai dreptate sora Monica,D’nul sa te binecuvinteze.Vreau sa va spun pe scurt marturia unui frate din Italia.Avea patru copii,un serviciu bun dar nu sa multumit cu atat a vrut mai mult.A investit bani intr’o afacere dar D’nul ia inchis toate usile.Un an de zile a suferit intreaga fam.pana si’a revenit financiar din cauza nemultumirii acestui frate.Asadar sa ne gandim cu totii la lucrurile de sus,nu la cele de pe pamant.

 7. Sora mea scumpa Valeria…eu ma bucur foarte mult cum Domnul m-a creat…si mereu Iz zic…ITI MULTUMESC DOAMNE CA M-AI CREAT O FAPTURA ATAT DE MINUNATA…MINUNATE SUNT LUCRARILE TALE SI CE BINE VEDE SUFLETUL MEU LUCRUL ACESTA!!!

  Slavit sa fie Dumnezeu pentru tot ce face in viata noastra!!!!

 8. Frate Marin…Dumnezeu este nemultumit de noi atunci cand noi suntem nemultumiti de El…dar diferente este ca daca noi ne recunoastem nemultumirea si Il rugam pe EL sa lucreze la caracterul nostru…EL este gata sa o faca doar daca noi suntem gata sa ne lasam modelati!!! Atat de usor lovim in inima Lui de Dumnezeu cu nemultumirile si bombanelile noastre…EL ne tolereaza o vreme…e adevarat ca harul Lui ne ste indeajuns…dar daca vom fi nemultuimiti in mod repetat…Dumnezeu isi va trage mana de la noi si ne va lasa in voia mintii noastre…si DESPARTITI DE EL NU PUTEM FACE NIMIC!!!!!

 9. Sora mea ANONIM…invidia este un sentiment de la Diavol…defapt un duh care se instaleaza la nivelul mintii noastre si pune stapanire pe noi daca nu Il lasam pe Dumnezeu sa aiba control TOTAL asupra noastra!!! Si sora mea draga….te indemn in Numele Domnului…uita-te in sus nu te mai uita la cei din jur!!! Cand privesti la Dumnezeu de luminezi de bucurie si fata nu ti se umple de rusine!!! Cand privesti la oamnei ti se mahneste inima in tine!!! De ce altii sunt bogatii si altii saraci?? O stie EL, Dumnezeu!! Si nu e treaba noastra de ce face Dumnezeu asa…Biblia spune ca EL este in cer si face tot ce vrea!! Treaba noastra este sa ne pocaim si sa apropiem zi de zi de El tot mai mult!! Sa cautam sa-L cunoastem nu sa Ii punem intrebari DE CE???

  Si mai ferice de noi ca nu avem bogatii pamantesti…pentru ca unde este comoara noastra…acolo ne este si inima!!! Daca strangem bogatii ceresti…vom fi cu EL mostenitori pentru totdeauna!!! Asa ca sora mea draga…priveste in sus…priveste la ISUS si nu vei mai fi dezamagita NICIODATA!!!! DUMNEZEU SA INTAREASCA INIMA TA IN TOATE ZILELE VIETII TALE!!!!

 10. Amin frate Costel…AMIN…asa e!! Sa fim nemultumiti de starea noastra pe cale credintei poate fi un lucru pozitiv…ca asa vom dori tot mai mult sa ne apopiem de Dumnezeu si sa fim ca EL!!! Sunt multe de discutat la acest subiect…eu doar am prezentat pe scurt unele nemultumiri si astept si de la voi sa dezbatem mai pe larg subiectul!!

  DUMNEZEU SA NE TINA IN MANA SA!!!!

 11. Sora MONICA…ziceati asa: Toate aceste nemultumiri sunt defapt ,nelinistea sufleteasca a omului si asa cum sunteti pe pamant veti fi si in cer…Nelinistite…VA ASIGUR CA IN CER NU VOR FI NEMULTUMITOTII!!! Toti care ajung acolo cu El in slava vor fi foarte linistiti si se vor bucura o vesnicie cu EL cantandu-I: OSEANA, GLORIE, ALELUIA!!!!\

  Si asa e sora…nemultumirea de sine = neliniste sufleteasca…si toate lucrurile de care nu suntem multumiti ne produce neliniste si nu ne mai putem concentra asupra relatiei cu Dumnezeu!!! Asta cauta Diavolul sa faca: SA DEZBINE PENTRU CA STIE CA MAI ARE PUTINA VREME SI DUHURILE IADULUI LUCREAZA PE INTREG PAMANTUL, MAI ALES PRINTRE CEI ALESI DE DOMNUL!!!

 12. Sora ANONIM si restul lumii de pe aici…am o mare mare rugaminte la voi!!! NU MAI SCRIETI CU LITERE PRESCURTATE NUMELE DUMNEZEULUI NOSTRU!!! Eu cred ca Il respectam pe EL si prin felul in care Ii scriem Numele!! E un Nume SFANT!!! Si merita cintea cuvenita!!! Nu va suparati pe mine…dar mi se pare lipsa de importanta si respect…din moment ce ne permitem sa prescurtam NUMELE DOMNULUI!!!

  Sper sa intelegeti atentionarea mea si sa ne corectam cu totii!!! FITI PLINI DE PACE!!!!

 13. Dumnezeu sa te binecuvinteze Domnul sa ne ajute sa fim multamitori sa ne multumin asa cum suntem si cu ce avem caci de la Domnul vine bogatia El o da cui vrea si tot El o i a cand vrea ,trebue doar sa ne incredem in El sa fim neprihaniti si vom zice ca psalmistul .. n am vazut pe cel neprihanit parasit nici pe urmasi lui cersindusi painea …Dumnezeu sa ne deschida inima si mintrea amin

 14. in ziua de azi cea mai mare problema a crestnilor este ca stiu foarte bine sa ceara se bucura cand primesc ceea ce au cerut dar uita cu desavarsire sa multumeasca pentru ceea ce au primit,cu atat mai mult sa fie multumitori pentru putinul pe care il au.Stiti cum e…multi sunt care si-ar dori sa aiba macar ceva din ce avem noi.
  Domnu sa ne ajute sa fim multumitori si pentru bune si pentru rele ca doar El stie de ce trebuie sa trecem prin toate.FITI BINECUVANTATI.

 15. nu faptul ca sunt eu multumit sau nemultumit…., ce ma doare, fratii mei, e ca stiu ca avem de dus o lupta grea cu acei ce au fost nemultumit in ceruri. S-au departat de dragostea, puterea Creatorului, nu au vrut sa-i slujeasca ,probabil, democratia…, mai mult si-au dorit suprematie..uitand insa ca e cineva mai suprem, mai pe sus de orice..In final ei, 1,3 ingeri cum sunt numiti in biblie, eu i-asi numi “handicapati” cauta azi inca o posibilitate de reabilitare….Domnul Isus a zis: Eu sunt calea ,adevarul si viata…!oooho, spun eu, si mai spune EL despre sine insusi: Eu sunt lumina lumii…OO, mama miamente, si mai zice EL:Nimeni nu vine la tatal afara de mine,,,si ceva in genu asta si multe alte chestii, eu sunt painea lumii, ,eu sunt apa vietii, etc
  Ce om pe acest pamant poate spune despre el. sa sustina, deci ca el ar fi lumina lumii, painea, apa vietii si asa mai departe..?…..ori e considerat, nebun, ori e apreciat ca este ceea ce sustine…deci, cum intelegem noi astazi dovada ca Domnul nostru a fost,este si va fi ????p

 16. PAi tocmai ca Dumnezeu a fost,este si va fi pt totdeauna in veci…incercand sa ne aduca pe calea cea buna..Amin

 17. EU NU AM CUVINTE SA I MULTUMESC INDEAJUS PENTRU CAT BINE MI-A FACUT IMI VINE SA STRIG NEINCETAT MULTUMESC DOAMNE PENTRU TOT SLAVA TIE DOAMNE MA SIMT COPLESIT DE BUNATATEA LUI ORICAT AS MULTUMI DOMNULUI NU MA VAD VREDNIC DE NIMIC DIN BUNATATEA LUI CE HAR MINUNAT SA AI HAINE, O CASA, O SLUJBA, ASA CUM E EA SANATATE MAI BUNA SAU MAI PUTIN BUNA O FAMILIE DIN CARE SA FACI PARTE CHIAR DACA TE MAI NECAJESC UNEORI VECINI PE CARE SA I POTI SALUTA CAND I INTALNESTI AERUL PE CARE IL RESPIRI SI PARE ASA DE BANAL CE AI FACE DACA SA-R TERMINA SAU APASAU ATATEA SI ATATEA LUCRURI CARE NE INCONJOARA SI LE DAM O MINIMA IMPORTANTA CREZAND CA TOATE NI SE CUVIN DESI TOT CE AVEM AVEM DE LA EL SITOT CE SUNTEM SUNTEM CA EL ESTE GLORIE LUI DUMNEZEU IN VECI.AMIN ALELUIA

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: