ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Inger sau demon?

Avem ocazia sa vedem in bisericile noastre oameni cu adevarat remarcabili. Oameni care tot ceea ce fac, fac din toata inima. Uneori suntem chiar invidiosi pe unii frati la care totul este har. Nu numai ca au o voce frumoasa  cu care lauda pe Dumnezeu, dar si predica Cuvantul Domnului cu mare dragoste si putere. Si atunci fie din dragoste fie fortati de imprejurari afirmam cu tarie ca intr-adevar, Dumnezeu are ingerii Sai in Biserica. Da adevarati ingeri pe care ii vedem in jurul nostru si care devin niste modele de viata pentru noi. Insa mai exista si ingeri de duminica, adica de biserica. Ii vedem in jurul nostru cum se poarta cu sfiala, in Casa Domnului, iar la rugaciune pffff parca curge pocainta pe fetele lor, se roaga cu atata patima ca te trec fiorii. Si totusi, acei ingeri din interiorul bisericii, ii vedem afara si atunci parca cade cerul pe tine. Te ingrozesti ce auzi din gura lor, care in urma cu cateva ore se ruga Domnlui, iar comportamentul………………… parca nu a auzit niciodata de Dumnezeu. Si atunci nu poti sa nu iti pui urmatoarea intrebare ,,cum poate un inger sa se transforme atat de repede intr-un demon.’’? Stim cu totii ca la Dumnezeu nu va ajunge niciun demon, ca nimic intinat si murdar, nu va vedea Imparatia lui Dumnezeu. Ne este atat de greu sa ne explicam cum pot fratii nostri sa se transforme atat de rapid si de radical din ingeri in demoni. Dar mult mai greu sa explicam celor din jurul nostru, celor pe care noi ii chemam la pocainta si la un Dumnezeu atotputernic. Cum sa le explicam, ca fratele de langa noi care pare atat de evlavios in biserica, este acelasi cu persoana care injura in public si care face tot felul de fapte rele si impotriva cuvintului? Cum sa explicam ca tanara ce se roaga atat de frumos la ora de rugaciune este aceeasi cu tanara care umbla prin parc mai mult dezbracata decat imbracata si intr-o saptamana a fost vazut de mana cu 3 tineri diferiti? Cum sa explicam ca tanarul care da indemnuri atat de frumoase pentru rugaciune si care canta si atat de frumos, nu este altul decit cel care a amagit atat de multe tinere, iar telul sau in viata este sa se culce cu cat mai multe fete ,,pocaite’’si daca se poate nimeni sa nu-l intristeze cu vreo mustrare ca este baiat scolit, cu carte si plin de intelepciune?

           Mda, din pacate asta este imaginea bisericii din ziua de astazi. Biserici pline de frati si surori care sunt cand ingeri, cand demoni, in functie de imprejurimi. Si atunci toti acei carese straduiesc sa arata o imagine frumoasa si curate sunt pusi in postura sa explice aceste anomalii ale omenirii, aceste transfarmari din inger in demon si din demon in inger. Si atunci oricat demult te-ai stradui sa fii o lumina in avceasta lume intunecata, se intampla sa fii stins de acesti ,,frati’’, ca esti trecut si cica trebuie sa te adaptezi la vremea actuala. Toti fura, toti mint,toti curvesc, deci nu se poate sa traiesti decat, facind ceea ce face lumea. Atunci apelezi la acest transformer si azi esti inger, maine demon. Oricat de rea ae fi lumea, eu vreau sa fiu un inger atat in Biserica, cat si in afara. Tu ce esti, inger sau demon?

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Editorial scris de Marin Somai© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Joi

SPONSORI CLICK

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro    www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro  www.faclia.ro  www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

Related Articles

3 Comments

  1. Nu te supara frate , ca toate acestea se intampla ca sa se cunoasca copii Lui Dumnezeu cei adevarati de cei falsi, farisei fatarnici.Am ajuns la concluzia ca sfinti nu se cauta in biserici sau adunari, ci afara de acele ziduri acolo se vad cu adevarat cine sunt.Domnul nostru Isus Hristos de multe ori sta si se uita de afara, inauntru bisericii caci ii e rusine de noi si plange ,El stie ca nu poate sta la un loc cu asa zisii pocaiti pacatosi (demonii) si mai ales in Casa Lui de rugaciune.Multi se amagesc ca daca fac o slujba Domnului in biserica sunt mantuiti si afara pot sa faca ce vor.Cei chemati sa fiti sfinti” BUCURATI-VA INTOTDEAUNA” si ramaneti in acea stare si nu cautati sa placeti lumii acesteia care v-a trece si bucurati-va ca nu sunteti ca cei fatarnici si crestini falsi plini de faima si de bani.
    Bucura-te frate de alegerea ta si ramai credincios Domnului caci numai este mult si Domnul v-a veni iar cei cei rai vor pierii in foc iar sfintii ingeri vor mostenii imparatia cerurilor.
    Mantuirea este personala si numai Domnul Isus o poate face, noi nu putem mantui pe nimeni.
    2 Tim.2:19. Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita, avand pecetea aceasta: „Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui”; si: „Oricine rosteste Numele Domnului sa se departeze de faradelege!”

  2. marea problema si durere nu este faptul ca sunt fatarnici printre noi ca acestia au fost sunt si vor fi;INSA cea mai mare problema este ca acesti farisei iasa din biserica,merg la scpala servici si societate si seamana indoiala si neincredere in inimile celor care ar vrea sa caute alinare in mijocul nostru la Dumnezeul nostru;si in inimile celor pe care ii chemam sa se pocaiasca.
    Doamne ajuta-ne sa fim ingeri si sfinti atat in biserica cat si in afara ei.AMIN!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: