ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

BANII SAU DUMNEZEU ?

Banii sunt acel mijloc la care aspira toti oamenii. In zilele noastre, ei sunt considerati acea valoare prin care se poate accede la functii inalte in societate.

Nu de mult timp, am avut o experienta marcanta. Trebuia sa fac o alegere, intre un job ( loc de munca ) cu diferite oportunitati si bani multi si toate celelalte activitati legate de slujirea lui Dumnezeu si timpul acordat investirii acesteia. Tocmai cautam un job nou, cand mi sa oferit unul cu multe oportunitati, avantaje, si salariu multumitor. Comparativ cu un alt job care mi se oferea cu ceva timp inainte, acesta intrecea limitele asteptarilor mele: salariul dublu, conditii foarte bune de lucru, toate concediile platite + bonus anual, excursii gratuite, etc. In schimb, programul variabil de lucru al jobului, imi taia oportunitatea implicarii pentru Dumnezeu sau alte activitati crestine. In cateva cuvinte spus, trebuia sa ma dedic mai mult jobului, si sa las pe locul doi toate celelalte. O multime de ganduri, idei, vorbe mi se invarteau in minte… ” Un job bun, e greu de gasit… ” Tocmai trecuse perioada concediului, si vizam un serviciu mai bun. Acum, acesta mi se oferea, dar in acelasi timp imi cerea acordarea prioritatii altor lucruri fata de cele pe care le doream eu. Ma aflam in momentul final al deciziei… Doua ganduri, venite parca de la doua voci diferite, se luptau in interiorul meu… In mod foarte insistent, unul imi spunea: ” cunosti destul de bine importanta unui job bun…! pe viitor, cine stie cand vei mai avea o asemenea oferta, si in plus, gandeste-te la salariul care ti se ofera…uitate la ceilalti… nu vezi cat de multi cauta un job…?! … si tu…? ….doar n-ai sa renunti…! …Lasa ca poti fi crestin si acasa…nu-i neaparat nevoie sa mergi duminica la biserica… !… cat despre celelalte, preocupate doar de tine insuti… in ziua de azi toata lumea isi cauta doar interesul personal…!! „. Pe de alta parte, un gand cald, senin, venit parca dintr-o alta lume, imi soptea incet: ” gandeste-te… tu ai un Dumnezeu caruia ii apartii… Nu poti renunta la El in favoarea unor lucruri pamantesti… nici macar sa ii dai Lui locul al doilea in viata ta… El trebuie sa fie pe primul loc intotdeauna… numai ceea ce faci pentru El ramane …”.

Toate acestea le aveam in mintea mea, in timp ce ma straduiam sa iau o decizie finala. Doream sa renunt la job, si sa ma multumesc cu mai putin, acordand mai multa prioritate celorlalte aspecte. Cu toate acestea mesajele venite din partea jobului erau extrem de insistente. Si ca oferta sa fie mai atragatoare, mi-au inclus si o oportunitate in plus.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in cateva momente din timpul meu liber, ma suna o prietena, si vorbind cu ea despre situatia in care ma aflam, pe o voce ” necunoscuta ” cu un ton ridicat, imi spune: ” Si…?! ai renuntat la un asemenea job…??? ….cred ca nu esti in toate mintile…!!!……. Mi-am zis: ” Este adevarat, eu nu sunt in toate mintile, eu sunt doar intr-o minte… . Dumnezeu e unul singur. In viata unui crestin, El trebuie sa fie pe primul loc…”

Dupa hotararea finala, in timp ce imi pregateam un plan pentru alte demersuri, meditam la un singur gand: ” cand este vorba despre lucrurile pamantesti, oamenii sunt in stare sa-ti ofere totul, doar pentru a te determina sa renunti la ceea ce este mai important pentru tine. Dar cand este vorba de anumite principii sfinte, o voce usoara, abia perceptibil, venind din interiorul tau, iti sopteste incet… daca esti sensibil sa o poti auzi… „.

Banii reprezinta mijloace de trai. In momentul in care ei au trecut de la statutul de ” mijloc „, la cel de ” valoare „, cred ca viata unui om, nu mai poate fi condusa de valorile sfinte. O asemenea ” convertire ” implica schimbarea radicala a sensului vietii. Si ca sa poti ignora ofertele lumii, trebuie ca intotdeauna DUMNEZEU sa fie punctul central in toate actiunile tale>>.

postat pe >crestin3d.net

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

 1. Aceasi experienta a trait-o un frate de credinta care mi-a marturisit ca oferta pentru o slujba buna era atat de tentanta dar ceva din costiinta lui striga NU. A ascultat strigatul launtric si nu dupa mult timp a vazut prabusirea acelei firme. Dumnezeu nu ne lasa sa alegem oferte nerentabile numai daca noi suntem doritori de castig mai mult decat ascultare de Dumnezeu. Si vrasmasul nostru nu doarme.

 2. Bani, nu vad ce este rau sa-ti doresti un venit mai mare? De ce Dumnezeu ar vrea sa fim saraci? Daca sti sa stapanesti banul si nu el pe tine este ok, restu sunt vorbe. Hai, pa!

 3. Bine zis!
  Efes.5:5Caci stiti bine ca niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un inchinator la idoli, n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu. 6.Nimeni sa nu va insele cu vorbe desarte; caci din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste oamenii neascultatori.
  ———————————————————————-
  2 Timotei 3
  1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
  2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
  3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
  4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
  5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.
  De aceea noi pocaitii nu iubim bani sa avem conturi ingrasate care ne pot distruge si o inghetata cumparata din lacomie la un restaurant de lux, te poate distruge, dar alte lucruri mult mai scumpe, haine, masini locuri publice scumpe nu sunt pentru noi cei pocaiti.Nici un om din lume nu poate stapani bani multi, caci banii sunt ochii dracului si te duc unde vrea el nu unde vrea Dumnezeu, daca ai putini bani sti sigur ca nu poti face ce vrea dracu si ii vei putea stapani cu chibzuinta .
  Luca 6:20Atunci Isus Si-a ridicat ochii spre ucenicii Sai si a zis: „Ferice de voi care sunteti saraci, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu este a voastra!
  21.Ferice de voi care sunteti flamanzi acum, pentru ca voi veti fi saturati! Ferice de voi care plangeti acum, pentru ca voi veti rade!
  22.Ferice de voi, cand oamenii va vor uri, va vor izgoni dintre ei, va vor ocari si vor lepada numele vostru ca ceva rau, din pricina Fiului omului!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: