ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Am uitat de ce mai mergem la biserică!

Aşezaţi în grupuleţe, după preferinţe, după gusturi şi situaţii materiale, noi, creştinii din ziua de azi am uitat motivul adevărat pentru care mai mergem la biserică. Ne aşezăm confortabil în scaune sau stăm în picioare în cel mai bun loc, căutăm să avem vizibilitate bună şi să nu fie nici prea cald şi nici prea frig. Ne ferim să stăm lângă acea femeie sau lângă acel bărbat pentru că nu-l suportăm. Apoi, căscăm ochii şi deschidem gurile şi începem să şuşotim. Să nu uit de ”traista” de lângă aproape fiecare din noi umplută cu pietre! Cine are fusta mai scurtă, cine are pantofi mai înalţi, cine şi-a vopsit părul, cine şi-a făcut freză mai extravagantă, cine are decolteul mai adânc, cât de tare e machiată sau că nu e machiată, cât de lungi are unghiile şi cât de colorate! Şi mi s-a întâmplat să văd şi să aud chiar eu personal o situaţie în biserică. Se făcea că a intrat o fată proaspăt şuviţată în biserică. Şuşoteli. Fetele din spatele meu spuneau ”Vai, s-a şuviţat. Cum a putut? Phh”. Când s-a apropiat persoana respectivă de acel grup de fete, au început: ”Waw, te-ai şuviţat? Ce bine îţi stă!” Instantaneu, am dus mâna la gură pentru că mi s-a făcut rău! Câtă ipocrizie!
Am ajuns să scoatem piatră după piatră din sacoşa de lângă noi şi să aruncăm în persoanele de care nu ne place. Cântă prea fals, arunc cu o piatră. Are fusta cam scurtă, arunc altă piatră. A ieşit şi a intrat de prea multe ori, încă o piatră. Mai arunc cu altă piatră pentru că nu-mi place de cel din faţă şi cu încă o piatră pentru că mi se pare mie că îmi e antipatică o persoană. Cu regret spun că şi eu am aruncat cu pietre. Şi eu am luat în mână acel comentariu şi l-am aruncat astfel încât să fie cât mai dureros. Dar, important este să ne oprim din aruncat şi să gândim puţin. Pentru ce am mers eu la biserică? Să arunc cu pietre sau să mă rog lui Dumnezeu? Am mers la biserică să pot judeca pe alţii sau ca să pot să am timpul meu de părtăşie? Nu sunt eu în măsură să spun sau să dau sfaturi legate de acestea pentru că sunt o păcătoasă care a primit iertarea lui Dumnezeu, dar tot mai mulţi creştini uită adevăratul motiv pentru care ar trebui să mergem acolo şi tot programul şi-l ocupă cu altceva, crezându-se astfel sfinţi şi pioşi. Nu ştiu, cu lacrimi în ochi şi cu durere în suflet, cu piatra alunecându-mi din mână, aş spune: ”Cine e fără de păcat să arunce primul cu piatra!”

scris de Alina Ilioicapshunik.wordpress.com

Trimite si altora linkul acestui  articol:

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

7 Comments

 1. Este adevarat ca crestinii merg la biserica sa se intalneasca cu Donmul si se trezesc ca sunt inconjurati de lupi,porci ,scroafe,pauni,broaste,raci ca la Zoo ,numai ingeri si sfinti nu mai sunt in biserici si atunci isi iau in traista pietre ca David sa ucida Goliatii si pe Izabele sa se roage in liniste ca sfintii si cu sfintii.Luati-va traista cu pietre si prasti si lovitii in frunte pe cei care v-a pot distruge si mintea si sufletul mai nou asa trebuie sa mergem la biserica ca sa nu fim ispititi de diavoli si diavolite.Cine se poate ruga linistit cu diavolii in biserica samanta de discordie si cearta ?!!!
  Tata Ceresc te rugam fa ceva cu bisericile de azi ca suntem inconjurati de Izabele si Goliati care distrag atentia de la rugaciune prin indrazneala , rautatea si mandria trupului lor.

 2. Nu stiu care este mai gresit, mai pacatos, cel care da cu piatra sau cel prin care vine ispita sa arunce cu piatra?!
  As vrea un raspuns daca este posibil. Multumesc.

 3. Din pacate asa stau lucrurile in majoritatea bisericilor, mai ales penticostale(sunt penticostal)
  Pavel Valeria, eu cred ca pacatul este a celor care dau cu piatra in mod sigur, deoarece sunt multzi in biserica nascutzi ca vanatori de greseli, care merg la biserica din inertzie .
  Eu in biserica mea , patzesc des sa fiu lovit cu pietre, pentru ca mi-am lasat perciuni prea lungi, mi-am lasat cioc, mi-am lasat parul prea lung,,,,Am incercat sa ma tund , sa rectific asa zisele „probleme”, dar situatzia nu s-a schimbat, orice ai face acesti „Vanatori” tot vor gasi ceva sa poata sa dea cu piatra in tine;)

 4. bine gandit valeria, prea s-a umpplut biserica de oameni neduhovnicesti, prea ramane Isus pe ultimul rand din adunare pt ca nu se mai regaseste in program, Josh Mcdowel are o carte Doamne schimba-mi atitudinea in care discuta despre murmurarile noastre ca si ale evreilor in pustie pana cand o generatie a murit acolo pt murmure si necredinta

 5. Emil, daca asa este situatie de ce te omori sa mai faci pe plac oamenilor? Fa-i pe plac Domnului si Domnul va regla situati, te asigur eu.
  Multe binecuvantari.

  Vaasile, ne preocupa prea mult ce pacate are celalalt si nu ne mai ramane timp si putere sa slujin lui Dumnezeu. Aruncam pisica de la unul la altul, cu alte cuvinte si motivam starea noastra molcaie prin deranjul celor care nu stiu sa slujeasca. Dar cine ne-a pus pe noi judecatori? Ce bine ar fi sa ne judecam fiecare insasi, atunci nu am mai fi judecati.
  Pacea Domnului sa fie peste noi.

 6. deci articolul asta mi-a ajuns la inima. Domnul sa te binecuvinteze! De mult astept un articol cu asa o gandire!!!! Ador in special partea asta: „Pentru ce am mers eu la biserică? Să arunc cu pietre sau să mă rog lui Dumnezeu?” Dumnezeu sa-ti dea intelepciune in continuare sa mai scrii astfel de articole si sa le dea intelepciune si cititorilor sa ia aminte la ele. Domnul fie cu tine!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: