ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Fii un tanar care tanjeste dupa Cuvantul Domnului

Iosua 1:8 „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbîndi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune”. Este unul din versetele mele preferate din Biblie…ce frumos îndemn…ce frumoase promisiuni!!! Dacă voi cugeta asupra Cuvântului Domnului, atunci voi izbuti în toate lucrările mele, dacă voi face tot ce este scris în Cuvântul Lui, atunci voi lucra cu înţelepciue.

Când să citesc Biblia?

„Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte” Zi şi noapte? Dar este imposibil zic unii? Pai şi noi când dormim? Cand mergem la job? La şcoală? Este exagerat nu? O, nu este deloc exagerat! Ziua cât timp ai pauza la şcoala şi cât timp alţii se distrează cu tot felul de glume şi bancuri, tu ia Biblia în mâna şi vezi ce vrea Domnul să îţi vorbească. La job, cât timp nu ai ceva de făcut şi colegii tăi au pauză de cafea şi ţigare, ia Cuvântul Său şi vezi ce mesaj are El pentru tine. În maşină, cât stai în parcare şi aştepţi pe cineva, ia Biblia în mâna ta şi vezi care este voia Sa cu privire la tine. Seara, când ajungi acasă obosit şi poate dezamăgit de toţi cei din jur, ia Biblia si vei găsi în ea alinare şi odihnă. Noaptea, în loc să te uiţi la filme murdare, la emisiuni de bârfe şi scandaluri, ia Cuvântul Sfânt şi caută adevărul în el. Dimineţa când te trezeşti poate tot aşa obosit şi cu capu plin de probleme şi griji, ia Biblia să îţi dea soluţii la toate problemele şi lasă în mâna Lui toate îngrijorările tale, şi El îţi va purta grija ta.

De ce să ascult Cuvântul Domnului?

Unii spun că e o carte demodată, veche, nu vedeţi câte cârţi noi apar an de an pe piaţă? Cum să citesc Biblia? Doar bătrânii o citesc. Ştiţi câtă ficţiune şi neadevăr sunt în acele cărţi pe care tinerii le citesc în ziua de azi? Dar iată ce zice Biblia despre Cuvântul Domnului: Psalmi 33:4 „Căci Cuvântul Domnului este adevărat, şi toate lucrările Lui se împlinesc cu credincioşie”.

--

Suntem tineri, suntem urmăriţi de Diavolul la orice pas. Poate de multe ori suntem ispitiţi peste puterile noastre şi păcatul se ţine scai de noi. Dar avem o singură soluţie Psalmi 119:9 „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău”. Vreau să fiu un tânăr sau o tânără curată, trebuie să trăiesc zi de zi respectând Cuvântul Domnului.

Şi mai este un secret…Psalmi 119:11 „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” Citesc Cuvântul Lui, dar nu e sufiecient. Pot să-l citesc şi să-l uit foarte uşor, dar atunci când rămâne adânc sădin Cuvântul în inima mea, nimeni niciodată nu îl va putea scoate de acolo. Diavolul nu are acces la inima noastră. Inima este locul tainic unde pot ţine în siguranţă Cuvântul Domului.

Aş vrea să închei rugându-vă să citiţi mai mult Cuvântul Domnului şi să căutaţi să-l împliniţi. Şi să nu uitaţi nicioadată acest verset…. Proverbe 16:20 „Cine cugetă la Cuvântul Domnului, găseşte fericirea, şi cine se încrede în Domnul este fericit”.

Vrei să fii fericit? Cugetă la Cuvântul Său! Vrei să găseşti adevărate fericire? Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui nicioadată pe înţelepciunea ta!

Doamne, mă rog Ţie, să atingi din nou toate inimile prin Cuvântul Tău, dar Doamne, mai mult ca oricând, atinge inimile tinerilor să caute Cuvântul Tău, să Te caute pe Tine Dumnezeule şi să găsească adevărata fericire. Cuvântul Tău Doamne, este o lumină şi vrem să trăim în lumina Ta toată viaţa noastră…AMIN!!

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

8 Comments

 1. Flory Patru, mai noi tineri citesc/asculta Biblia on line, inca o capcana a celui rau. Este cel mai bine sa te inchizi in odaita si nu numai sa te rogi ci si sa citesti Cuvantul, in liniste in meditatie sa poti sa te contopesti cu El.

 2. Binecuvintata-i viata,inpreuna cu Isus ,caci ati lumineza fata ,pacea Domnului Isus.Pocainta,pocainta ,tu ne-apropii catre cer ,unde-i Dragostea deplina ,si unde lacrimile pier.Ce frumoasa-i tineretea ,cu Isus sa o traiesti ,caci prin El orice ispita ,poti mereu s-o biruiesti.Faca Domnul ca fiecare, fie tinar sau batrin sa tingim dupa Cuvintul Domnului.Invata-ma sa faptuiesc o Doamne voia Ta mereu ,sa nu pot altfel sa traiesc ,de-ar fi sa piara trupul meu.Voia Ta,Doamne -n veci voia Ta ,sa ma umple
  deplin pentru Tine ,Amin

 3. Da surioara Iosua 1:8,este unul dintre cele mai frumoase versete din Biblie De cele mai multe ori stam si ne gandim ne stresam si ne ingrijoram,intrebandu-ne
  de ce nu avem izbanda in lucrurile pe care n-i le propunem in viata.Daca am sti sa cautam raspuns la intrebarile noastre in Sfanta Scriptura am da peste acest verset si
  am fi lamuriti pe deplin.Va dati seama ce usor este sa avem izbanda in toate lucrarile noastre si sa lucram cu intelepciune???!!!Trebuie doar sa cugetam asupra acestei carti minunate si s-o implinim.
  DOAMNE AJUTA-NE LA ACEASTA!

 4. ionnoi….

  Amin amin asa este!!! Si le recomand tinerilor si nu numai, sa ia Biblia in mana si daca acasa nu au coltisorul lor de liniste sa poata citi, sa iasa in parc sa citeasca si sa traiasca ceea ce citesc!!
  Vreau sa va spun cu o mare bucurie in suflet ca de multe ori merg la job pe jos prin parc si vad dimineata la ora 8 tineri si tinere care se trezesc devreme, merg in parc si stau cu Biblia in mana citind!! Si nu fac asta din fatarnicie, sunt convinsa de acest lucru, pentru ca la ora aia mai nimeni nu trece prin parc!! Citesc Biblia pentru ca le e sete de Cuvant, citesc pentru ca vor sa cunoasta pe Acela care a scris!!! Dumnezeu sa ne ajute sa cugetam la Legea Lui si zi si noapte si sa nu obosim niciodata!!!!

 5. Amin amin sora mea Flori si fratele meu Alin!!!

  Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va ajute sa cugetati la Legea Lui mereu mereu!!!!

 6. Amin sora Valeria…si pe Dvs la fel, Domnul sa va umple de multa pace si bucurie la tot pasul!!! FITI TARE IN HRISTOS!!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: