Intrebari & Raspunsuri

Ce spune Biblia despre divorţ şi recăsătorire?

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

9 Comments

 1. Biblia spune multe despre acest caz ,dar daca inima noastra spune altfel si renunti la fericire si ajutor ca sa ramai in singuratate bolnav de iubire,este bine?!!
  Dumnezeu a zis ca nu e bine ca omul sa fie singur!
  Ce sa urmam Biblia mai mult decat dorinta inimi? si in vechime daca dupa fiecare razboi cei ramasi vii au mers inainte cu forte noi si biruitori un nou inceput,eu cred ca tot asa trebuie sa fie dupa un esec in casatorie e bine sa pornim inainte cu ganduri mult mai mature si plini de iubirea lui Dumnezeu si El v-a hotari pentru fiecare cum este mai bine un nou inceput cu o o alta persoana mai buna, crestin(a) sau sa traim o invingere totala condamnati la singuratate vesnica?!!(parerea mea)

 2. monica, vreau sa iti spun: daca Biblia zice intr.un fel, da! trebuie sa urmezi invatatura din ea , nu dorinta inimii!!! si apoi , cei ramasi vii dupa razboi, aveau tot dreptul sa se recasatoreasca (fiind vaduvi/e)….cand nu stii sa iti alegi partenerul, atunci lasa.L pe Dumnezeu sa ti.l gaseasca, daca o iei inaintea Lui cu siguranta o sa esuezi….hai sa vedem in cazul asta a cui e vina? a lui Dumnezeu sau al tau, atunci? oare ai dreptul sa divortezi? mai studiaza !!

 3. eu…Aici este vorba despre persoanele deja divortate, cand nu l-au cunoscut pe Dumnezeu,caci nici un crestin odata ce cunoaste Biblia nu cred ca divorteaza caci Dumnezeu ii da perechea potrivita.Si totusi fiecare om cand greseste trebuie ascultat ,iertat si sa mearga mai departe in viata ascultand de Dumnezeu si fara sa mai divorteze,Eu asa cred si sfatuiesc pe oricine.Sa sti ca dracu nu isi arata fata si coarnele de la inceput ca altfel nu ar mai fi astfel de casatorii esuate si draci tot draci raman pana mor de aceea sunt atatea divorturi ,caci te trezesti cu dusmanul sau dusmanca in casa si in pat si Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace, nu sa ne fie frica de perechea aleasa, la cate crime de cuplu se intampla, mai bine un divort, decat crima sau sinucidere, ma refer la cei care nu il cunosc pe Dumnezeu si traiesc teroare in familie.Eu spun ca da ,este voie sa divortez, cand e in joc viata mea si a copiilor mei, ai auzit de tati care isi violeaza copii ca mamele nu divorteaza?ai auzit de femei ucise de gelozia barbatilor.Mai studiati si voi si vedeti cum este mai bine sa traiesti cu frica si teroare sau libera cu Dumnezeu.Noi nu suntem robii nimanui, ne-am nascut sa fim liberi in Isus Hristos.Ca nu toti avem sansa in casnicii ,asta e,sa dam Slava Domnul ca El ne da o noua sansa .
  -Daca cel necredincios vrea sa se desparta, sa se desparta; in imprejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legati: Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace. (1Cor.7:15)
  -Mai bine o bucata de paine uscata, cu pace, decat o casa plina de carnuri, cu cearta! – (Prov.17:1)
  -Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei roada datatoare de pace a neprihanirii. (Evr.12:11)
  -EU CRED CA DIVORTUL ESTE O PEDEAPSA A NEASCULTARI DE DUMNEZEU SI CA UNI TREBUIE SA TREACA PRIN EA.
  -NU CONDAMNATI DIVORTATI SI SA STITI CA VIATA ESTE MAI IMPORTANTA DECAT CASATORIA CU DUSMANUL (A) CARE ITI FACE VIATA UN IAD PE PAMANT .
  Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. (2Cor.11:14)
  (parerea mea)

 4. Monica ,

  cred ca te cam grabesti in subiectul despre divort . Este doar o anumita situatie in care Dumnezeu permite divortul si anume aceea de ” curvie ” . La acest subiect nu are voie nimeni sa adauge nimic . Toate celelalte probleme au o solutie de rezolvare fara divort . Vrea cel necredincios sa se desparta ? Este treaba lui . Totusi cel credincios nu trebuie sa accepte divortul , insa nici nu poate tine fortat pe cel necredincios intr-o relatie in situatia in care acesta nu mai doreste . In aceasta situatie sora sau fratele nu sint legati ( adica nu sint vinovati de acest divort , asta neinsemnind faptul ca ei au drept la recasatorie , in conditiile in care divortul nu s-a facut pe motiv de curvie ) .
  Biblia nu promoveaza divortul , insa il accepta atunci el se incadreaza in motivul impus de ea .

 5. ce facem cand relatia intre sot si sotie este k soarecele si pisica , cand in fiecare secunda petrecuta inpreuna este numai cearta?? ce spuneti de lucrul aceste pt k Dumnezeu nu vrea casnici nefericite.. credeti k e acceptat divortul?? sau mai bine zis in acea casa mai domina pacea .. sa fie un colt de rai ??.. parerea mea e k nu .. si in acest caz sunt de acord cu divortul . pt k, nimeni nu poate trai o viata in ura si cearta dezbinare si amaraciune … asa k… astept parerile voastre

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: