ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Darurile care ne vor tine departe de slava lui Dumnezeu

Cu siguranta ca multi recunoastem in noi cateva daruri pe care Domnul le-a pus in noi de-a lungul timpului. Insa, cel mai mare dintre ele, este darul Vietii Vesnice. ,,Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.’’Asadar, Tatal a pus la dispozitia noastra mai multe daruri si noi nu trebuie sa facem altceva, decat sa le primim. In schimbul celui mai de pret dar primit si noi la randul nostru, il rasplatim pe Dumnezeu cu cateva daruri.

1. Darul pocaintei – as vrea sa ma pocaiesc, DAR nu acum, sunt prea tanar, as vrea sa ma pocaiesc, DAR acum sunt prea batran, as vrea sa ma pocaiesc, DAR dar chiar trebuie sa renunt la placerile mele?
Asa inteleg multi dintre noi sa raspundem versetului din Fapte 17:30 ,,Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; Ei asta spune Dumnezeu, noi insa suntem de alta parere ,,as vrea, stiu, DAR nu azi, maine. Ciudat, oare vom mai ajunge noi ziua de maine?

2. Darul misiunii – as vrea sa fac misiune, DAR nu am bani, as vrea sa fac misiune, DAR eu nu stiu sa vorbesc prea bine oamenilor, as vrea sa fac misiune, DAR dar nu azi, maine; Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură’’. Mda asa scrie, DAR asta nu se refera si la mine. Pentru mine e suficient sa ocup un loc in biserica si sa stau comod sa judec pe altii. Interesant lucru ne vorbeste versetul respectiv in continuarea lui ,,cine va crede si se va boteza, va fii mantuit, iar cine nu, va fi osandit’’. Noi nu vrem sa intelegem ca suntem datori sa facem misiune oriunde si oricind, pentru ca putem contribui la salvarea de suflete. Ei am vrea noi, DAR……..

3. Darul darniciei – eu daca as castiga la loto, as da Domnului jumatate din bani, DAR nu castig, deci nu dau nimic, eu as da Domnului darnicie, DAR acum trebuie sa-mi schimb masina, eu as da darnicie, DAR trebuie sa-mi termin casa, eu as da, DAR nu azi , poate maine. Si dupa toate aceste scuze, zilnic ne plangem ca nu avem bani, ca nu ne putem descurca si ca situatia noastra este fata iesire. Uitam promisiunea Domnului din Maleahi,, Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.’’ DAR, Doamne ce sa aduc, cand eu nu am nimic? Oare de ce nu mai avem nimic, oare nu din cauza DARULUI nostru care ne-a indepartat de Dumnezeu?

4. Darul milosteniei -,,Fiţi, dar, milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv’’, sa fiu milostiv, eu vreau DAR nu pot ca persoana in cauza mi-a facut mult rau, pai vreau sa fiu milostiv, DAR cu cine vreau eu, uite eu iti dau din mila, DAR vezi sa nu uiti si tu la randul tau sa-ti faci mila de mine. Vedem foarte multe pasaje in Evanghelii care ne vorbesc despre Mantuitorul nostru, ca atunci cand cutreiera pamantul cu vestirea Evangheliei, I se facea mila de gloate. Si noi la randul nostru facem milostenie, mi-e mila de animale, DAR de oameni nu, mi-e mila de cei incercati, DAR sa ceara Bisericii. Daca si Tatal va avea mila de noi, tot la fel cum noi avem mila de altii, DAR……..

--

Nu stiu daca zace si in tine unul sau mai multe astfel de Daruri, dar nu uita, daca un singur asfel de DAR zace in tine, acesta te va tine mult prea departe de slava lui Dumnezeu. Cerceteaza-te si pocaieste-te ca si darul lui Dumnezeu este datator de viata vesnica, dar DARURILE noastre sunt datatoare de moarte.

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Marin Somai …® http://www.crestintotal.ro

--

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Joi
SPONSORI CLICK

Crestin Total recomanda :

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.clcromania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro www.hainecrestine.blogspot.com

-

Related Articles

4 Comments

 1. Da este foarte adevarat dar sa nu uitam caci orice dar este insotit de Duhul Sfant si acela care a primit daruri cu siguranta si le foloseste ,caci Duhul il trimete din loc in loc dar daca faci cava si te lauzi si filmezi, faci poze ca cei cu ajutoarele de caritate ,la inundatii sau altele,sa vada toti ce faci, nu este placuta Domnului lauda de sine, deci orice faceti sa faceti in ascuns ca pentru Domnul si nu trambitati sa auda tot satul,sau orasul,sau tara ,sau biserica caci tot ce facem noi este ca o picatura de apa intr-un ocean de nevoi..Eu nu o sa dau raportul biserici ca am facut cutare sau cutare milostenie ,o fac in ascuns ca pentru Domnul.Domnul fie laudat pentru darurile ce mi le-a dat si le folosesc unde Duhul ma indeamna.Sunt daruri care trebuiesc scoase la lumina ,ca cele de misiune,de pocainta .O lumina adevarata nu poate fi pusa sub obroc ci aratata lumii.Deci fiecare dar trebuie facut intocmai ca in cuvant.Fie ca Duhul Sfant sa ne calauzeasca in tot adevarul cu intelepciune si pricepere.

 2. Da, asta-i crudul adevar.
  Dar ce-i de facut, ca doar sa discutam si sa scriem tot felul de postari pe site nu ajuta la nimic.
  E nevoie de oameni dedicati care sa lase tot si sa intre in mijlocire inaintea Domnului
  Dar unde gasim asemenea oameni?

 3. Ai dreptate Moise,nu este suficient doar sa constatam lucrurile negative din viata noastra,insa cred eu ca daca noi fiecare ne-am uita la starea noastra personala si am incepe sa schimbam daruirea noastra personala pt Dumnezeu,cred ca atunci eu as avea mult mai multa siguranta inaintea lui Dumnezeu.Noi fiecare in parte trebuie sa ne cercetam pe noi insine si sa ne schimbam in bine caci Imparatia cerurilor este aproape.Domnul sa ne ajute sa traim frumos ca pt Domnul si sa lucram in via Lui pt ca de asta tine rasplatirea noastra.

 4. Domnul sa te binecuvinteze frate Mrin cu multa sanatate si intelepciune si sa te umple cu DUHUL SFINT.

  Este foarte adevarat caci sunt multe daruri care ne tin departe de Dumnezeu
  Domnul nostru Isus Hristos care mijloceste la Tatal pentru noi, sa ne dea putere sa ne pocaim de tot ceea ce nui dupa voia Lui si sa ne trezeasca din amorteala in care suntem ,caci venirea Lui este mai aproape ca orisicand,fie caci va veni,
  fie caci vom pleca noi de pe pamintul acesta ,sa fim vrednici de a intra acolo unde sa dus sa ne pregateasca loc .DOMNU SA FIE GLORIFICAT IN TOATE .AMIN

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: