ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cu gandul acasa…

Se spune ca acolo unde este casa ta, acolo iti este si inima! Stiti unde am auzit aceste cuvinte? Sunt versurile unei melodii country in engleza. Pentru prima data le-am gandit, cu toate ca probabil le-am auzit si-n romana, dar nu m-au atins niciodata asa cum au facut-o acum! Mi-am dat seama ca indiferent de locatie si indiferent de timp, nimic nu te poate dezlega de locul pe care l-ai numit odata “acasa”. Nu putini sunt cei care pleaca, poate din frageda tinerete, departe de casa, departe de familie… Anii trec, luandu-le multora, mai bine zis furandu-le, rand pe rand poate zeci de amintiri, zeci de clipe pe care ar fi trebuit sa le impartaseasca cu cei dragi. In schimb, undeva, peste oceane, peste munti, pe o prispa sau la o feresatra, sunt multe fiinte care se gandesc la cei de acasa. Ii vezi pierduti pe ganduri, prezenti langa tine, dar, de fapt, ei zboara peste tari si mari, strabatand zeci de mii de kilometri pentru a ajunge in bratele celor dragi. Realizand departarea ce ii desparte de casa lor, am vazut multi, prea multi, fete si baieti, cu ochii in lacrimi… lacrimi de dor! Unii pleaca si nu mai revin niciodata, altii lipsesc si de la inmormantarile propriilor parinti! O distanta care aduce remuscare si regret!
Imi aduc aminte de Cornel. A plecat in America in urma cu 15 ani si nu a mai putut sa se intoarca acasa… La o nunta, printre atatia straini a recunoscut o vecina din acelasi loc unde a copilarit. S-a dus la ea si-a pus capul pe umarul ei si a plans in hohote… de dor!! Da, de dor dupa casa lui!
“M-as intoarce azi acasa! Acum mi-as face bagajul si as pleca de aici!” spunea o fata cu durere in glas in timp ce privea fotografii cu mama ei. O prietena, inainte sa se intoarca in Italia, imi zicea “E atat de bine acasa! Ah, de-as putea sa raman, in loc sa fiu nevoita sa plec”.
Am realizat atunci, ca in fiecare arde dorinta de a se-ntoarce odata in locul inimii lui... locul de care este legat cu sufletul.
Numai la gandul ca cineva asteapta in fiecare zi clipa revederii tale, te determina sa te agati si mai mult de aceasta dorinta, ravnesti cu toata inima sa te intorci odata acasa!! Multi, prea multi, inca tanjesc dupa aceasta. Satui de a fi pierduti printre straini, prea departe de mangaierea unei mame, de incurajarea unui tata… de protectia celor carora le pasa de ei!
Insa noi, cei care suntem aici, acasa, stim ce-nseamna oare cu adevarat acest loc pentru noi? Pretuim oare destul valoarea cuvantului “acasa”?

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Luta Anca© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Luta Anca, Te astept in fiecare Vineri

--

Crestin Total recomanda :

Kerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.clcromania.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro www.hainecrestine.blogspot.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: