ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Dumnezeu este iubire

Iubitilor,sa ne iubim unul pe altul,pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.Cel care nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu,caci Dumnezeu este iubire.Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi,ca pe Fiul Sau cel  unul Nascut L-a trimis Tatal in lume,ca prin El viata sa avem.In aceasta este dragoste,nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu,ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.

Iubitilor,daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi si noi suntem datori sa ne iubim unul pe altul.Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata,dar de ne iubim unul pe altul,Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita.Din aceasta cunoastem ca ramanem in El si El intru noi,fiindca ne-a dat din Duhul Sau,si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul,Mantuitor al lumii.Cine marturiseste ca Isus este Fiul lui Dumnezeu,Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.

Si noi am cunoscut si crezut iubirea,pe care Dumnezeu o are catre noi.Dumnezeu este iubire si cel care ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu in el.In aceasta este desavarsita intre noi iubirea,ca sa avem indraznirea in ziua judecatii,fiindca precum este Acela,asa suntem si noi in lumea aceasta.

In iubire nu este frica,ci iubirea desavarsita alunga frica,pentru ca frica merge alaturi cu pedeapsa,iar cel care se teme nu este desavarsit in iubire.Noi iubim pe Dumnezeu,fiindca El ne-a iubit cel dintai.Daca zice cineva:iubesc pe Dumnezeu,iar pe fratele sau il uraste,mincinos este!Pentru ca cel care nu iubeste pe fratele sau,pe care l-a vazut,pe Dumnezeu pe Care nu L-a vazut,nu poate sa-l iubeasca.Si aceasta porunca o avem de la El:”cine iubeste pe Dumnezeu sa iubeasca si pe fratele sau”(4,7-21).

Domnul sa ne ajute sa ne putem iubi,fara nici un  pic de ura in sufletele noastre!Amin.

Editorial scris de Lavinia Nanc, © www.crestintotal.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

22 Comments

 1. Exista oare crestini adevarati,caci eu m-am saturat de falsitate,prefacatorie,idolatrie
  .Unde te duci,toti tipa in gura mare,ca ei sunt copii Domnului,ca la ei este adevarul si ca Biserica lor este cea adevarata.
  .Fratilor!!!! nu va este frica de bunatate Domnului,cat credeti ca o sa ne mai rabde,
  Oare ?asta a dorit ,doreste EL de la noi,sa ne laudam cu ce nu este al nostru.Lucrurile bune, care mai sunt in noi,daca mai sunt,ne sunt date de Dumnezeu ,de Duhul sau,noi nu suntem decat niste pacatosi si asa o sa murim ,daca bunul Dumnezeu nu o sa ne ierte.
  Pavel a fost ales de Dumnezeu sa predice cuvantul ,dar niciodata nu sa umflat ,asa cum o fac cei ce predica azi sa recunoscut pacatos si a spus ca o sa moara pacatos ,daca Dumnezeu nu o sa-l desavarseasca in clipa cand il va lua la EL.
  Am predicat si eu,cu dragoste si ravna ,eream orb,nu vedeam decat bunatate in jurul meu,fratii mi-se pareau cei alesi,insa Dumnezeu mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca de fapt era doar o mare falsitate si interese,oameni profita de omul care incearca sa se apropie de Dumnezeu,nu este decat un prost pe care ei il manipuleaza cum vor,va spun astea pentru ca as m-am simtit eu.
  Pe unde te duci,toti predica, vorbesc frumos. Oare! Dumnezeu de lingai are nevoie.
  Eu unul nu am vazut frati ,care sa le pese de fratele aflat in suferinta,toti te inconjoara
  si dau din gura ,caci gura nu doare”domnul sa te ajute,domnul fie cu tine,pace frate”
  “VRAJEALA FRATE”nu sare numeni sa te ridice,insa daca tu te implicit si vrei cu adevarat sa faci ceva e bine venit,pentru ei.
  Cei care sunt in” fata “isi impart ciolanu si dau din cand in cand resturile la amarati,spun asta ,deoarece si eu puteam sa fac parte din cei din fata,insa nu am vrut sa vand ,ce mi-a fost data de Dumnezeu prin Duhul,nu pot amesteca pe Maoma cu Dumnezeu,as fi un Iuda,oare nu toti cei care fac astfel de lucruri sunt Iuda?.Nimeni nu staruie in a predica pe Iuda ,dece oare?,face parte din cuvant.Iuda exista si azi,dar ne facem ca nu-l vedem,pentru ca este in noi.Il vindem pe Isus si noi,prin fapte noastre.
  Exista oare copii ai Domnului ,daca cunoasteti astfel de oameni ,faceti-mi si mie cunostinta cu ei manwio@yahoo.com

 2. Draga @manwio exista copii ai lui Dumnezeu cu adevarat, este adevarat ca mai rar dar exista. Tu te-ai intrebat daca esti un copil a lui Dumnezeu cu adevarat?
  Incearca si fi sincer si ai sa vezi cum le cad fratilor „cornitele”. Eu te sfatuiesc ca una patita; si eu am tot cauta copii lui Dumnezeu si nu i-am gasit pabna nu m-am facut eu cu adevarat copilul lui Dumnezeu.
  Toti suntem umani deci gresiti dar ceea ce ne uneste este dragostea si dragostea este .. citeste 1Corinteni 13 . Daca te incadrezi in aceasta Dragoste, iti spun eu ca toti sant sfinti iar cel pacatos esti tu.

 3. MANWIO,SA STII CA EXISTA SI OAMENII CARE CRED IN DUMNEZEU SI NU O STRIGA IN GURA MARE,NU SUNT FATARNICI SAU PREFACUTI.EU PERSONAL CUNOSC ASTFEL DE PERSOANE SI VREAU SA-TI ZIC,CA NU CONTEAZA RELIGIA DIN CARE FACEM PARTE,ATATA TIMP CAT CREDEM CU ADEVARAT IN DUMNEZEU SI NE INCHINAM LUI.SUNT SI ORTODOXI,CATOLICI,PENTICOSTALI,ADVENTISTI ETC,CARE CRED IN EL SI FAC MULTE LUCRURI BUNE SI DUC O VIATA SFANTA,FARA PREA MULTE PACATE.DAR PRECUM EXISTA USCACIUNI IN FIECARE PADURE LA FEL STA TREABA SI CU NOI OAMENII,UNII SUNT MAI BUNI,ALTII MAI RAI.SA NU CREZI CA EU MA CONSIDER PERFECTA SAU MANTUITA DOAR PENTRU CA DAU DIN GURA.NICI PE DEPARTE.SPER SI FAC CAT IMI STA IN PUTINTA SA-I FIU PE PLAC DOMNULUI SI SPER CA LA FINALUL LUMII SA-I STAU ALATURI.CAT DESPRE FATARNICI,EXISTA O GRAMADA PRINTRE NOI,DAR DOMNUL VEDE SI STIE TOTUL DESPRE EI.EU NU INCERC SA PAR CEEA CE NU SUNT,DAR SPER SA PUTEM FI MAI BUNI UNII CU ALTII,DACA AM LASA JOS MASCA MINCIUNII,A URII SI A FATARNICIEI.IN CATE ARTICOLE AM SCRIS NU CRED CA AI PUTUT VEDEA LA MINE SCRIS O ANUME BISERICA SAU O ANUMITA CHEMARE LA O ANUMITA RELIGIE.EU CRED DOAR IN DUMNEZEU SI IMI ESTE DE AJUNS.POTI SA MERGI LA 10 BISERICI SI RELIGII DIFERITE,DACA N-AI IUBIRE FATA DE DUMNEZEU,DEGEABA MERGI SA FACI ACT DE PREZENTA.POTI SA STAI SI ACASA SI SA IUBESTI PE DOMNUL SI DOMNUL SA FIE CU TINE,ATATA TIMP CAT ESTI SINCER SI CURAT.IMI PARE RAU DACA TE SIMTI PIERDUT IN LUMEA ASTA,SPER SA GASESTI ACEI OAMENI CARE SA TE SUSTINA CU ADEVARAT,FARA PREFACATORII.DACA VREI SA VORBIM MAI MULT INTRA PE MESSUL MEU.DOMNUL SA FIE CU TINE SI SA-TI AJUTE IN TOATE!

 4. Pace sora mea!
  frumos ai scris acest articol.Manwio sa stii ca exista si oamenii care nu sunt falsi,care cred in Domnul si nu se lauda nicaieri cu asta
  dar trebuie sa stii ca exista multe tipuri de oameni,uni mai buni,atii mai rai,unii mai credinciosi,altii atei.
  Daca tu crezi cu adevarat in Domnul si duci o viata cu fapte bune,iubire,credinta in Domnul,El iti va fi mereu aproape si te va mantui.dar daca ai citit biblia ai stii ca in zilele din urma multi se vor ridica si se vor tine ca sunt profeti,dar ei nu sunt decat niste prefacuti.ai mare grija in cine te increzi.Domnul sa ne ajute sa putem distinge binele de rau,adevarul de fals si sa ne mantuie pe toti!
  Lavinya,scumpa mea,cu fiecare articol pe care il scrii imi pare tot mai minunata si mai credincioasa.Domnul sa-ti ajute in toate si sa fi mereu credincioasa si pe calea cea dreapta.Abia astept sa vad ce mai scrii.Cand ai timp poate iesim si noi la un suc sa stam mai mult de vorba.Te pup si Domnul sa te binecuvinteze!

 5. PAVEL VALERIA .Va multumesc pentru „vorbe”,insa sunt satul!!!,toti se considera copii Domnului,oare sunt?,fac ei voia Domnului?DA!EU SUNT UN MARE PACATOS si sa ma ierte BUNUL DUMNEZEU ,caci nu pot fi un sfant,cum se lauda cei mai multi,cum si-au facut ei sfinti si ii adora,fi tu sfanta si lasa-ma pe mine „PACATOS”,caci Dumnezeu imparte dreptatea si alege pe cine vrea EL nu noi.(„femeile sa taca ,caci nu le este ingaduit sa invete pe barbati”)IARTA-MA DOAMNE PE MINE PREA PACATOSUL.AI MILA SI DE MINE.

 6. LAVINYA-„CRED DOAR IN DUMNEZEU SI IMI ESTE DE AJUNS.”Si eu cred”si draci cred si se -nfioara,nu este deajuns!,CREDINTA fara fapte este moarta.Nu avem fapte fratilor!avem doar vorbe,dovediti cele spuse.”Cum spune cineva,ca ma iubeste,pe mine,pe care nu ma vede,cand nu iubeste pe fratele pe care il vede””VA DAU O PORUNCA NOUA <IUBITI-VA UNI PE ALTI ASA CUM V-AM IUBIT EU",ne iubim noi,asa cum ne-a iubit EL?!!!!!!!!!!!.
  Sa ma ierte DUMNEZEU,caci sunt prea pacatos pentru o lume asa de "Sfanta"si de buna
  Ai mila Domane si de mine ,caci sm nadejdea ,ca numai tu ma vei desavarsi,daca vei vrea atunci cand ne vei lua la tine.

 7. Nu va este frica de Dumnezeu?dece nu ati postat replica mea pentru PAVEL VALERIA,nu am spus nimic rau”femeilor nu le este ingaduit sa invete pe barbati”Eu sun pacatos DA fiti voi sfinti,insa se pare ca chiar sunteti odata ce musamalizati mesajele.

 8. Cred ca sunteti PENTICOSTALI,numai ei sunt as ca voi,daca da!lasati-ma pe mine in plata Domnului si mergeti voi „SFINTII”cu dumnezeul vostru

 9. Pavel Valeria Sunt botezat la fel ca si tine,insa vad ca tu esti protejata de oameni eu vreau sa fiu protejat de Dumnezeu,mergi pe calea ta si lasa-ma pe mine PACATOSUL.

 10. Manwio ai ajuns vedeta,(glumesc) vad ca fiecare crestin(a) isi sustine parearea lui si fiecare om crede ca are dreptate in felul lui, oare de ce nu esti (inteles sau inteleasa) ti-ai pus intrebarea?pentru ca nimeni nu poate ajunge la inima omului numai Dumnezeu,ferice de voi care nu ati trecut prin ce a trecut Manwio,ca l-ati fi inteles si l-ati fi mangaiat voi care va tineti tari,de ce striga uni oameni precum am fost si eu va dau un exemplu care m-a ranit,nu demult mi-a decedat un frate de corp era ortodox ,de 3 luni,de ce nu a venit nici un pocait sa planga cu mine si au aflat multi,si l-au si cunoscut stiti ca mi-am zis acolo cand plangeam unde-mi sunt fratii si surorile?m-am rusinat ca nu am asa ceva si nu voi avea niciodata ,ma uitam mereu spre usa ca poate v-a venii un pocait sau pocaita sa ma mangaie ca stiti noi pocaiti ne intelegem in astfel de cazuri altfel ca cu cei din lume si ma intreb de ce nu au vrut sa vina sa il privegheze pe ultimul drum, pentru ca era ortodox?!!!!!,nu vorbiti de iubirea pocaitilor ca mintiti in fata lui Dumnezeu ,unii sunt cei mai ipocriti oameni,nu pot sa cred ca sunt plini de iubire ca nu am trait o iubire asemanatoare cu a voastra si eu daca as murii nu ar veni sa ma conduca pe ultimul drum ,pentru ca le-am parasit bisericile si cat voi trai u voi mai intra in vreuna din acest oras, ca nu am gasit iubire si intelegere ce daca nu fac botezul la ei ca l-am facut la alta adunare si nu sunt de al lor noi nu suntem buni,ca nu-s din dominatiuni, sa stiti ca sunt o crestina la mesaj al fratelui William Marrion Branham (dar si ei s-au stricat au plecat din oras si am plecat si de la ei,)acum ma mai iubiti ?evident ca nu …asa ca omul acesta a spus cel mai adevarat lucru si nu minte si nici eu.Iubire este doar prin vorbe si daca poti sa lauzi pe cineva sa spui de bine, sa crezi in dogma lor te iubesc, altfel esti scos din biserica si partasie.Ar fi mult de spus la acest capiltol despre iubire sau ….imitatie de iubire?Trist dar adevarat,Dumnezeu l-a iubit pe Iuda ,dar Iuda a gresit si nu s-a cait ,daca se caia nu mai era atat de blasfemiat acum, asa a gresit Iuda.Si noi la fel daca nu ne caim de greselile noastre si de ignoranta,fatarnicia noastra toti vom pierii ca Iuda ,el s-a sinucis pentru ca stia ca nu v-a fi iertat de ceilalti ucenici si de cei care l-au iubit pe Isus .Imi pare rau Lavinia ca la un subiect de iubire am ajuns sa vorbesc despre fatarnicie si despre o lipsa totala de iubire ,ferice de voi care va iubiti si sunteti fericiti in partasie .
  Si nu uitati Dumnezeu ne iubeste, fara ca noi sa iubim,dar cel mai trist ar fi ca noi sa iubim fatarnic, fara ca Dumnezeu sa ne iubeasca.
  Nu imi pasa daca ma iubiti sau nu, important este sa ma iubeasca Dumnezeu pentru ca mai presus de toti si toate Il iubesc numai pe El,caci e singurul care imi raspunde cu acelasi sentiment si nu minte!

 11. Monica! Bunul Dumnezeu sa te aibe in paza ,vreau sa-ti multumesc pentru mesaj,credeam ca nu am puterea de-a vedea copii Domnului,insa nu erea asa ,nu am avut ocazia sa-i intalnesc,prin mesajul tau am” inviat”
  Candva am primit un mesaj,”eream la pamant”, nu-mi gaseam alinarea in adunarile oamenilor,
  „MERGI PE DRUMUL PE CARE L-AI ALES „, DUMNEZEU E IUBIRE,insa noi NU „CEL CE MA VA CAUTA DIN TOATA INIMA MA VA GASI” el e langa cei care il cauta,nu oameni.

 12. MONICA SI CONSTANTIN,IMI PARE RAU DACA CE-AM SCRIS EU DIN BIBLIE,VOUA VI SE PARE RAU SAU FATARNIC.NICI O SECUNDA EU NU M-AM NUMIT POCAITA SAU MANTUITA.LUCRUL ACESTA O POATE FACE DOAR DUMNEZEU.NU SUNT O SFANTA SI NICI NU MA CONSIDER ASA.OR EXISTA SFINTII,NU NEG LUCRUL ACESTA,DAR EU UNA NU SUNT.IMI DORESC CA IN ZIUA JUDECATII DOMNUL SA MA IA LANGA EL.ASTA E TOT CE-MI DORESC.INCERC SA FAC CAT MAI MULTE FAPTE BUNE,DAR GRESESC SI EU DE MULTE ORI.NIMENI NU-I PERFECT.
  MONICA DRAGA MEA,IMI PARE RAU PENTRU TOT CE-AI PATIT SI NU TI-AU FOST CEI LA CARE TE ASTEPTAI APROAPE.E DREPTUL TAU SA FI SUPARATA PE,DAR NU UITA CA VINE O ZI CAND VOR PLATI PENTRU INDIFERENTA LOR.IMI PARE RAU CA NU INTRI PE MESS SA VORBESTI CU MINE.AI SA VEZI CA NU VORBESC „ABURELI” SI AI PUTEA DESCOPERI O ALTA FATA A CREDINTEI MELE IN DOMNUL.SI EU AM TRECUT PRIN MULTE SI MULTI MI-AU FOST IMPOTRIVA SAU NU I-AM AVUT ALATURI ATUNCI CAND AVEAM NEVOIE DE EI,DAR M-AM PUTUT BAZA PE FAMILIE,PE PRIETENII ADEVARATI SI IN SPECIAL PE CEL DE SUS.EL M-A INTARIT DE FIECARE DATA.STII CE M-AM INTREBAT MEREU?DE CE ORTODOXII POT SA MEARGA IN BISERICIILE CELORLALTE RELIGII,DAR INVERS MAI RAR?PENTRU CA EI POT SA FIE DESCHISI LA MINTE,AU CREDINTA IN DOMNUL INDIFERENT DACA SUNT LA PENTICOSTALI,BAPTISTI,CATOLICI.IN SCHIMB VAD DOAR REPULSIE DIN PARTEA UNORA CARE SE TIN MARI POCAITI DACA SUNT INVITATI SA MEARGA IN BISERICA LA ORTODOXI.UNDE LE E CREDINTA MA INTREB OARE.ACUM SIGUR O SA-MI SARA IAR MULTI IN CAP CA AM DESCHIS GURA SI AM ZIS UN ADEVAR.VA INVIT SA VORBIM PE MESS CONSTANTIN SI MONICA DACA DORITI.

 13. LAVINIA DRAGA NU VERSETELE DIN BIBLIE SUNT DE VINA ,AI ABORDAT SUBIECTUL SI VERSETE MINUNATE DIN BIBLIE,SUNT PAINEA VIETII MELE, DAR CAND NE GANDIM CA ASA AR TREBUI SA FIE ,EXACT CUM AI REDACTAT TU,SI TOTUSIVEDEM IN VIATA NOASTRA CA TOTUL ESTE INVERS,ACEST LUCRU MA INTRISTEAZA SI CRED IN VOI CA SUNTETI O ECHIPA MINUNATA CRED CA DACA AVEAM ASA CEVA LANGA MINE IN ORASUL MEU ERAM FERICITA ,MA BUCUR CA NU FACI DIFERENTA LA APARTENENTA CONFESIUNILOR SUNT DE ACORD CU TINE,CA AR TREBUI SI NOI SA FIM MAI ALTFEL DECAT SUNTEM ACUM,MAI BUNI ,SA ITI SPUN SI O ZI IN CARE AM FOST FOARTE FERICITA ,A FOST ZIUA CAND AU FOST CIRESARII SI FRATII,FLORIN SI VLADIMIR LA NOI IN ORAS LA CASA DE CULTURA, ACOLO NU AM STIUT CE RELIGIE SAU CONFESIUNE AM FOST FIECARE, DAR NE-AM RUGAT TOTI IMPREUNA ,TATAL NOSTRU ,SI AM CANTAT IMPREUNA ,CRED CA CU ACEA BUCURIE VOI RAMANE INTODEAUNA IN SUFLETUL MEU SA VAD TOTI CRESTINII LA UN LOC IUBINDU-SE SI ACCEPTANDU-SE INDIFERENT DE DOGMA ,…PE NOI DOGMELE SI DOCTRINELE NE DESPART SUNTEM ASA DE INDOCTRINATI IN CULTE SI RELIGII CA NE FERIM UNI DE ALTII .SI CUM PUTEM VORBII DE IUBIRE CAND TOTUL E ASA CUM AI SPUS TU.
  DOAMNE IARTA-NE SI AI MILA DE NOI!

 14. Pacea sfanta a Domnului sa te insoteasca mereu Monica!Sa stii ca imi pare bine ca pot sa te ajut macar c-un sfat sau o vorba desi nu sunt fizic langa tine.Nu suntem perfecti,dar putem sa incercam sa fim cat mai buni.Daca am lasa prejudecatile deoparte,am fi altfel.Poate doar putini gandesc ca mine,dar nu inteleg de ce trebuie sa fim separati de religii sau dogme diferite.Unul singur e Dumnezeu peste toti oamenii.Nu cred ca la sfarsitul lumii ne va intreba ce religie am avut,ci cat de mult am crezut in El.Poate sunt eu naiva,dar asta e firea mea si nu pot sa-mi schimb gandirea.pot sa intru in orice fel de biserica,atata timp cat ma rog Domnului.Vad atata rautate gratuita la adresa unor oameni pocaiti care intra in biserici ortodoxe sau catolice.DE CE OARE?Atata timp cat se roaga Domnului conteaza locul?OARE ASTA NE A INVATAT ISUS?Cred ca cei care se manifesta astfel sunt pagani,caci doar paganii nu pot accepta pe altii langa ei si se cred cei mai buni.Mie nu mi-e rusine sa merg alaturi de frati ortodoxi,catolici,baptisti,penticostali,adventisti,atata timp cat ii vad ca roaga Domnului si incearca sa fie cat mai crestini adevarati cu putinta.Ar trebui sa lase toata lumea prejudecatile,caci Domnul ne vrea pe toti langa EL! Sa intindem mana spre cel de langa noi si sa fim mai buni unii cu altii.Monica nu stiu din ce oras esti,dar sa stii ca am fost la priveghi la un ortodox si erau multi frati pocaiti din diferite biserici,pentru ca l-au cunoscut si apreciat pentru ce a fost in viata si nu au fost priviri sau vorbe trufase din nici o parte.Toti ne-am unit in durerea familie decedatului si i-am intarit pe cat i-am putut de mult.Dar depinde de fiecare cum gandeste in parte.sper sa mai putem vorbi mai multe!te pup cu drag si-ti doresc tot binele din lume!

 15. MultumescLavinia de sfat si incurajare,e mai bine sa vorbim pe site ca cei care citesc sa vada ce se intampla in lumea crestina si poate mai invata cate ceva sa sti ca multi sunt dezinformati de realitatile ce se intampla cu unii crestini,Lavinia eu sunt o femeie simpla fara prieteni in jurul meu, sunt dintr-o familie mai de mijloc mai necajiti si e drept ca familia mea nu e pocaita, doar eu,si poate de aceea nu au venit … sa sti ca nu ma pot integra cu uni pocaiti asa sunt de mandrii uni ca abia iti dau Pace pe strada ,eu ma inteleg mai bine cu cei amarati, decat cu cei marii,am ajuns la concluzia ca sunt foarte mandrii si referitor sa merg sa ma rog la ortodoxi sau catolici am fost ortodoxa Domnul m-a scos afara de acolo printr-o instintare si sa ma intorc sa ma rog la ce se roaga ei la sfinti, sa ascult ceva ce nu este in Biblie, nu pot ,urechile mele nu mai pot sa auda decat adevarul,nu mai pot sa vada decat corectitudine si oameni pocaiti cu adevarat,aceasta e problema mea acum ,e bine sa fim toti impreuna dar afara din bisericile noastre,asa la casa de cultura sau stadioane ,dar ca sa merg la o biserica sa aplic dogmele lor bisericesti este peste putinta mea,eu sunt diferita si credinta mea este doar in Isus Hristos si atat si ce zice Duhul Sfant prin cuvant,majoritatea crestinilor sunt lumesti in practicarea religilor si cultelor,Isus Hristos ne zice prin ap.Pavel ca cu astfel de oameni nici sa nu stam sa mancam si daca cineva ne v-a propovadui o alta Evanghelia ca a lui sa fie anatema.Dumnezeu nu pune restrictie pe cuvantul Sau, dar pune restrictie pe invataturile date de oameni,nu putem crede orice si sa ne rugam cu oricine, doar acolo unde El ne pune si cum sa ne rugam ?!!prin Duh si adevar,nu crezuri, nu rugaciunile sfintilor sau idolilor ci rugaciunea facuta prin credinta.Cum te poti ruga tu cu catolicii si otodoxi cand ei se roaga sfintilor mai mult ca lui Dumnezeu si cred in moaste ,cheama morti in vesnica pomenire etc..?!!!ma intreb e bine oare?Nu te descurajez dar vreau sa te fac sa intelegi ca sunt lucruri pe care uni pot sa le faca iar altii nu,asta e, vezi de acea nu vb. cu tine pe mass si cu nimeni ca voi vreti sa imi ingraditi credinta si sa ma trimiteti sau chemati la dogmele bisericesti.
  Dau slava Domnului ca sunt cum sunt, afara din aceste lanturi si invataturi si legi bisericesti , credinta mea este doar in Dumnezeu Tatal si Fiul Lui Isus Hristos care este Duhul Sfant de azi si iubire mea este doar pentru El si pe restu ii iubesc cat imi sta in putinta sa le dovedesc iubirea, caci o iubire nedovedita este una falsa.Deci sa dovedim iubirea fara sa ne atingem scopurile noastre personale pur si simplu sa iubim fara conditi si fara sa asteptam ceva in schimb, sti de ce mie teama cel mai mult sa imi fac prieteni ca toti imi zic hai la noi ca la noi e Dumnezeu si ma cheama la biserica lor ca sa aplic dogmele lor si daca nu merg se supara pe mine si nu vreau sa fiu suparata cu nimeni.
  Eu nu sunt o fundamentalista sunt independenta si sloboda in Hristos.

 16. scumpa mea Monica,eu nu am zis ca ma rog la sfinti,sau la moaste cand merg la ortodoxi in biserici.nu,nu.eu ma rog doar Domnului Isus si Tatalui Ceresc.nu vad un pacat in a sta la o slujba ortodoxa sau catolica.Domnul e peste tot.Si chiar daca am vorbi pe mess,nu ti-as zice sa vii la o anumita biserica sau dogma.Indiferent de biserica si de dogma,Domnul e cel important nu religia.Asta e opinia mea.Poti fi un bun crestin indiferent de titlul penticostal,adventist,baptist,ortodox,catolic etc.Nu multi sunt de aceeasi parere cu mine,dar nu ma supar,fiecare are crezul lui si opinia lui.La sfarsitul lumii,Dumnezeu nu o sa ne imparta pe religii ca sa ne judece,ci pe credinta sau ateism.pe cat de buni sau rai am fost pe pamant.chiar daca esti singura pocaita din familie,asta n-ar trebui sa fie un lucru rau.cred ca si tu si restul familiei tale sunteti la fel de credinciosi,va rugati la acelasi Dumnezeu.nu te cunosc personal,dar cred ca in inima ta exista multa dragoste pt Domnul.nu lasa prejudecatile sa-ti intunece judecata si dragostea.nu trebuie sa fie o lupta intre religii,caci Domnul nu vrea asta.pentru mine bisericile sunt doar un loc mai special unde ma pot ruga Domnului impreuna cu alti semeni.dar biserica,reprezinta doar o cladire,daca Domnul nu-i in ea.te poti inchina unei cladiri?eu cred ca nu.daca in acea cladire sunt multi pacatosi care fac doar act de prezenta,aceea nu se mai numeste biserica.daca intr-o multime de 100 de persoane,doar 10 sunt credinciosi adevarati,atunci e un fapt castigat.iar cei care cheama la o anumita biserica,ca a lor e cea mai buna,aia nu sunt crestini,sunt fatarnici.nu exista o biserica mai buna,exista doar credinciosi adevarati sau falsi credinciosi.

 17. Ai dreptate Lavinia gandesti ca un om matur,imi place… daca ar gandi mai multi asa ca tine ar fi ok,toata speranta imi pun in misionarii Romaniei sa poata sa rupa aceste porti si garduri inalte ,care ne ingradesc si au pus ura intre frati si surori,doctrinele si crezurile bisericesti, in credinta nu ar trebui sa tinem seama de cult si religie, ca noi suntem una in Hristos ,in biserici ar trebui sa te intalnesti doar sa asculti cuvantul ,sa te rogi si sa pleci,eu cred ca nu ar trebui sa avem aceste dezbinari,acum ma refer la altii, am fost in toate bisericile din oras am mers si in culte baptisti sau penticostali, o mare bucurie am avut peste tot in biserici,dar se suparau pe mine ca sed pe doua scaune ,habar nu ai ce conceptie au unii oameni, noi asta ar trebui sa facem cumva sa le scoatem indoctrinarile astea din capul lor,eu am fost ca tine dar am obosit si nu mai stiu ce sa cred ,dar putini ma inteleg sa sti.Dupa ce am iesit eu de la penticostali au mai iesit cativa tot asa nu au mai fost intelesi, au fost obligati sa creada in ce cred ei si daca nu cred ca ei ,au oprit prorociile,adunarea in case a crestinilor,nu primesc marturii, au fost batjocoriti si scosi afara unii vorbesc de vechii crestini,nu acestia tineri moderni si fitosi,au fost ca martirizati,credeti-ma asa stau lucrurile in unele biserici ,in ziua de azi,spun ca asa e legea penticostala,sunt sigura ca si baptisti au legea lor si ortodoxi si toti la fel,se cearta reciproc si nu ii pot ajuta,Lavinia e strigator la cer vezi tu nu te-ai implicat in cultura lor in cultele lor religile lor sa ii cunosti mai bine, dar inauntru bisericile ard de ura si isi sustin dogma lor cu vehementa!!!cat de ingraditi sunt acesti crestini si indoctrinati ?!!sufar ca acesti crestini nu pot fi liberi cugetatori si purtatori ai cuvantului Lui Dumnezeu in adevar,am emanat multa iubire si ei m-au iubit am simtit cum uni plang cand ma intalnesc cu ei ,dar imi pare rau ca nu pot sa ma inteleg cu ei ,pe teme spirituale , am obosit si vreau sa fiu libera in Hristos,sti ce au zis cei ce au iesit afara „SUNT LIBER”asa sunt si eu „Sunt libera”daca ma rog Dumnezeu imi asculta rugaciunea in casa mea sau in alte case cu doi sau trei adunati in Numele Domnului .Domnul fie laudat ca m-a eliberat .

 18. Constantineeee
  Nu am invatat pe nimeni doar mi-am spus parerea. Nu ajunge numai sa fi botezat trebuie sa si traiesti dupa placul Domnului. Ia Biblia si citeste ca alta data sa nu poata sa te invete o femeie, ci sa poti sa-i dai replica.

 19. „Liberi”, si totusi „robi”.Un paradox!? Noi care suntem liberi fata de pacat,cum sa mai traim in pacat? Si totusi …!!Dar poate ca n-am devenit liberi fata de pacat? Ma intreb; ce este pacatul?Ni se spune (si bine se face) sa ne uitam in DECALOG.Dar nu in Decalogul de pe hartie,ci in cel de pe Piatra.Eu ma uit si ma cutremur,cateodata.Si atunci cand le compar,schimbarea-mi sare-n’data fata(daniel 7.25).Am pacatuit,dar sper si cred ca Mantuitorul meu vine indata.As vrea sa mor in „robie”,robia lui Hristos ,s-au sa ma inalt la ceruri in lanturile lui HRISTOS.

 20. Porunca întâi: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alţi dumnezei în afară de mine, să nu-ţi faci chip cioplit ca să te închini lui
  Porunca a doua: Să nu spui numele Domnului Dumnezeului tău în zadar
  Porunca a treia: Adu-ţi aminte să sfinţeşti ziua Domnului
  Porunca a patra: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie ţie bine şi să trăieşti mult pe pământ
  Porunca a cincea: Să nu ucizi
  Porunca a şasea: Să nu faci fapte necurate
  Porunca a şaptea: Să nu furi
  Porunca a opta: Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău
  Porunca a noua: Să nu pofteşti femeia aproapelui tău
  Porunca a zecea: Să nu pofteşti casa aproapelui tau. Acestea sunt ele zece porunci luate din Catehismul Catolic.Oricine le poate accesa pe net. Daca facem comparatie cu scrierile mai vechi,septuaginta,vulgata,etc,schimbarea apare evidenta. Cine iubeste Adevarul nu poate ramane insensibil. Observati cum au scos porunca a doua,au redus-o la maxim si au introdus-o in prima porunca.Ca sa iese la numar tot zece au impartit ultima porunca in doua.Nu mai vorbim ca si celelalte porunci au fost mai mult sau mai putin schimbate. PORUNCA A PATRA A SUFERIT DE ASEMENEA FOARTE MULT.De altfel ei se lauda cu aceasta schimbare. Si da.DUMNEZEU ESTE IUBIRE.De aceea trebuie sa luam atitudine.Cine are urechi de auzit,sa auda!

 21. Toate cele zece porunci sunt subsumate ADEVĂRULUI . Este normal ca toate să aibă în subsidiar Adevărul deoarece Adevărul este DUMNEZEU. Minciuna aparţine ne curatului şi pe ea o pune sub semnul păcatului Dumnezeu.Analizaţi fiecare poruncă şi va fi clar.
  IUBIREA este tot Dumnezeu , însă cel ce dă adevărata măsură a iubirii , supreme, este Iisus ce ne îndeamnă să ne iubim vrăjmaşul, – şi dau aici proba adevărului acestor cuvinte. Un duşman al meu ( de fapt era invers dar pe mine nu prea mă interesa problema) declarat , a ajuns să-şi exprime sentimentele faţă de mine în 1989. m-am gândit în aceeaşi seară şi am reuşit să-i transmit toate sentimentele mele de Iubire frăţească. A doua zi m-am trezit că-mi spune;- E, acum că ne-am împăcat, mă bucur . – Eu- dar când am vorbit noi despre asta – el – Las-că ştiu eu….
  Şi de atunci am înţeles că este adevărat îndemnul.
  Scurtu

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: