CAZURI UMANITARE

Apel umanitar pentru COSTICĂ

Durerile mici vorbesc, cele mari tac!

Numai când sunteţi goliţi de voi înşivă veţi putea asculta murmurul orelor din ce în ce mai puţine ale unui tânăr – COSTICĂ – bolnav de SIDA. Ajutorul material este foarte benefic şi real pentru tratamentul special ce trebuie acordat, care este costisitor. Da, orice ban este gol fără de dragoste, iar când daţi cu dragoste un mic ajutor, vă legaţi de voi înşivă, unul de altul, împreună faţă de Creator. Scoate, dacă vrei, dragostea la lumină, făcându-ţi rost de pungi care nu se învechesc! Viaţa are măreţia ei! Fii măreţ, dăruind acestui suflet banii necesari prelungirii vieţii! Orice sumă este binevenită. (CE AM SCRIS NU SUNT POVEŞTI!!!)

Blogul lui Tomis The Cat

Zilele trecute am primit un apel disperat cu privire la Costică, 37 de ani, care suferă enorm, având o multitudine de infecţii cronice şi complicaţii, survenite pe fondul bolii SIDA. Dacă vă uitaţi pe certificatul medical al lui Costică, veţi vedea cu ochii voştri ce înseamnă această boală şi câte alte boli secundare poate determina!

--

Din motive lesne de înţeles, am fost obligat să protejez identitatea acestui om. Veţi observa că în certificatul medical anexat mai jos, nu veţi putea vedea numele de familie şi alte date personale.

Stadiul C3 al bolii SIDA înseamnă ultimul stadiu. Există HIV – stadiile A1, A2, A3, HIV – stadiile B1, B2, B3 şi SIDA – stadiile C1, C2, C3.

Din certificatele medicale se pot vedea foarte uşor efectele ultimului stadiu al bolii acestui om nefericit şi sărman :

--

1) Infecţie HIV-SIDA stadiul C3 în tratament ARV

2) TBC diseminat cu determinări secundare ganglionare, meningiale şi pulmonare în tratament TSS individualizat

3) Sepsis cu stafilococ meticilino-rezistent (infecţie cu stafilococ auriu)

4) Stomatită cu Candida Albicans

5) Pancreatită cronică acutizată edematoasă cu colecţii retroperitoneale

6) Insuficienţă hepatică acută postmedicamentoasă remisă (icter)

7) Exantem maculo-papulo-eritematos pruriginos probabil alergic

8) Anemie secundară

9) Psoriazis vulgar.

Click de două ori pe documentele medicale de mai jos, dacă doriţi să le vedeţi la dimensiuni mari:

M-am gândit să scriu acest articol într-o încercare de a alina suferinţele acestui om, care a fost internat timp de mai bine de trei luni de zile la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”. El este un caz social, un om părăsit de „prieteni” din cauza egoismului lor… Nimeni nu ştie că el are SIDA, în afară de familia lui. Egoismul şi nepăsarea au reuşit să-i îndepărteze pe toţi cei dragi… O tragedie greu de exprimat în cuvinte… Familia lui, aflată în provincie, nu are puterea financiară să facă mare lucru pentru el.

Vă redau mai jos o scrisoare a disperării, pe care am primit-o recent Am fost foarte afectat când am citit rândurile de mai jos şi VĂ ROG PE TOŢI CEI CARE SPUNEŢI CĂ ÎL IUBIŢI PE DUMNEZEU SĂ FACEŢI CEVA PENTRU ACEST TÂNĂR SĂRMAN!!! Vă rog să citiţi cu atenţie:

Costică se simţea mai bine şi după trei luni de spitalizare, urma să i se dea drumul acasă. Din nefericire, i-au apărut pe tot corpul, nişte pete mari şi roşii, iar pielea îl ustura şi îl mânca. Pentru că Spitalul Dr. Victor Babeş nu are dermatolog, l-au trimis alături la Centrul Dr. Victor Babeş, care presupun că este particular, altfel nu înţeleg de ce pacienţii internaţi plătesc tot ce li se face acolo; la începutul internării el a plătit la Centrul Dr. Victor Babeş ecografia la inimă, 150 lei, deşi era internat în spital şi avea asigurări de sănătate, iar colegul lui de salon, în aceeaşi situaţie, a plătit 100 lei pentru analize. Consultaţia la dermatologie la Centru a costat 80 lei, pe care i-a împrumutat de la o asistentă. Dermatologul a spus că a făcut alergie la medicamente şi i-a dat o reţetă în valoare de 70 lei. Spitalul nu avea medicaţia, deci ar fi trebuit să o cumpere.

Singurul care l-a ajutat din familie a fost nepotul de soră, care i-a dat 100 lei, din care i-a înapoiat asistentei cei 80 lei şi a luat un unguent, deci nu toată reţeta. Medicul lui a vorbit cu dermatologul de la Centrul Dr. Victor Babeş să-l primească la control gratuit, iar la control acesta i-a spus să continue tratamentul.

Pentru că nu a apărut nicio schimbare în bine, a fost trimis cu salvarea la un alt medic dermatolog, la un alt spital, al cărui nume nu l-a reţinut, unde nu a mai plătit consultaţia. Dermatologul de acolo i-a schimbat tratamentul, medicamente pe care spitalul nu le-a avut pe toate; cele care lipseau nu se compensau şi a trebuit să le cumpere cu preţ întreg, în mai multe rânduri. Costul lor a fost de peste 150 lei. La fel se întâmplase mai înainte cu medicamentele pentru icter, ele costându-l mai mult de 100 lei.

Pe lângă acestea, în timpul spitalizării a făcut şi două operaţii, din cauza tuberculozei ganglionare. La prima i s-a îndepărtat un ganglion infectat de la subţioară, iar la a doua, un ganglion infectat de la gât. A doua operaţie a durat trei ore şi la fel ca la prima, nu a fost cusut, de aceea trebuie să i se schimbe zilnic meşa şi compresa sterilă cu betadină. Suprafaţa operată este cât jumătate din podul palmei; dacă la început gaura era cât un ou, acum este cât o nucă. Fiindcă spitalul nu avea comprese sterile, iar din cauza cantităţii insuficiente de betadină, aceasta i se punea cu zgârcenie, motiv pentru care a făcut infecţie, Costică a trebuit să cumpere comprese şi o sticlă mare de betadină. O compresă costă între 1,2-1,5 lei, iar betadina a fost 60 lei.

Imunitatea i-a scăzut la 72!!!

Singurul venit al lui Costică este concediul medical 100% pentru salariul minim pe economie, adică 600 lei pe lună. Având SIDA, are dreptul la ajutor de hrană de 400 lei pe lună, pensie medicală şi pensie de handicap, dar pentru dosare este mult de umblat şi de stat la cozi. A fost externat pe 11.06.2010, dar de la externare are febră mare în fiecare zi, între 38,5-40 şi este foarte slăbit; în loc să stea întins pe patul de spital, stă întins pe canapea. Dacă se ridică, trebuie să se întindă repede, altfel îi este şi mai rău. Are senzaţie de greaţă şi lipsă de poftă de mâncare, nu numai din cauza bolilor de care suferă, ci şi a efectelor adverse ale tratamentului: dimineaţa ia 14 pastile, seara 4, iar când se simte rău, ia şi la prânz 2-3. A fost chemat pentru analize la Spitalul Victor Babeş pe 1 iulie, dar pentru că nu se simte bine, va trebui să se interneze cât de curând.

În mod normal bolnavilor de HIV/SIDA li se dă terapia o dată pe lună, dar cu criza de acum, din cauză că medicamentele nu există în depozit, săptămâna aceasta i s-a dat terapia numai pe cinci zile, urmând să revină pentru a i se da în continuare. Pentru câte zile? Nu se ştie. Mai multe drumuri la oraş, el locuind la ţară…

Zilele trecute a depus dosarul pentru ajutorul de hrană, dar pentru dosarul de handicap mai este de umblat câteva zile pentru acte, după care urmează să intre la Comisie ca să se stabilească gradul ce i se cuvine, apoi are de aşteptat până ce va primi efectiv pensia.

ŞTIŢI PE CINEVA CARE L-AR PUTEA AJUTA cu banii necesari măcar 2 luni, până îi vor veni ajutorul de hrană şi pensia de handicap??? Deşi tratamentul pentru SIDA şi TBC este gratuit, sunt alte cheltuieli presante: din cei 600 lei pe care îi ia pe concediul medical, Costică trebuie să cumpere medicamentele pentru psoriazis şi candida, compresele sterile, să plătească drumurile la oraş pentru el şi un însoţitor, drumuri pe care este nevoit să le facă pentru completarea dosarului de handicap şi a celui pentru pensia medicală şi pentru schimbarea pansamentului (50 lei dus-întors pentru amândoi), ca şi drumurile la Spitalul Dr. Victor Babeş din Bucureşti, pentru el şi persoana care îl însoţeşte, (220 lei dus-întors pentru amândoi), el nefiind în stare să meargă singur. Este posibil ca odată internat, să fie din nou nevoit să cumpere medicamentele necesare, pe care spitalul nu le are în stoc. De asemenea trebuie să ia mâncare, când este acasă, dar şi internat, şi să achite facturile curente.

Cred că mulţi care aţi citit rândurile de mai sus, aţi auzit de tuberculoză pulmonară (o boală chinuitoare), dar nu ştiu dacă aţi auzit de tuberculozele extrapulmonare (TBC ganglionar, meningită TBC, etc), care sunt la fel de cumplite şi survin în contextul unei imunităţi scăzute, determinate de virusul HIV/SIDA.

Despre stafilococul auriu, probabil ştiţi că este unul dintre cei mai periculoşi microbi, fiind foarte rezistent la antibiotice şi aproape imposibil de anihilat. Să te ferească Dumnezeu să ai o infecţie cu Staphylococcus Aureus, pentru că asta ar însemna să ai parte de nişte zile foarte grele (sau puţine)…

Candida Albicans este o ciupercă (o micoză) care poate produce foarte multă suferinţă şi care poate fi distrusă foarte greu sau chiar niciodată. Această micoză apare din cauza tratamentului prelungit cu doze mari de antibiotice! Aici e vorba de un cerc vicios… Dacă nu iei antibiotice, faci septicemie şi mori, iar dacă iei antibiotice suficiente, faci Candida Albicans şi suferi enorm de pe urma acestei ciuperci. De fapt, ciuperca Candida Albicans se dezvoltă şi evoluează în această manieră din cauza infecţiei cu HIV/SIDA şi este de nevindecat din cauza acestei boli de fond, fiind accentuată de imunitatea scăzută.

Hepatita toxică postmedicamentoasă se datorează cantităţii mari de medicamente puternice, pe care Costică a fost obligat să le ia în ultimele patru luni, de când s-a descoperit că este infectat cu HIV/SIDA. Ficatul şi rinichii au întotdeauna de suferit atunci când organismul este bombardat cu medicamente (antibioticele sunt renumite pentru gradul înalt de hepato-nefro-toxicitate).

Despre pancreatita cronică ce să mai spun?!? Ştiu doar că determină dureri foarte mari… Vă daţi seama ce efecte grave are această boală şi cât de mult complică situaţia lui Costică… Nu mai zic de exantemul eritematos pruriginos şi despre psoriazis, boli dermatologice care de asemenea produc multă suferinţă la nivelul pielii corpului: mâncărime, usturime, senzaţie de arsură, dureri. Multă, foarte multă suferinţă…

De aceea, datorită acestei situaţii tragice, vă rog să-l ajutaţi pe acest sărman! Faceţi tot ce puteţi pentru acest nefericit şi Domnul vă va răsplăti înzecit milostenia voastră! Cine doreşte cu adevărat să-l ajute va fi pus în contact cu o persoană de încredere, care îl va informa în ce cont poate efectua donaţia. Pentru detalii suplimentare, scrieţi la adresa de e-mail ajutorpentrucostica@gmail.com

Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Vă mulţumesc foarte mult, dragi prieteni!

Fiţi binecuvântaţi!

„Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l şi nu întoarce spatele semenului tău!” (Isaia 58:7)

Folosit cu permisiune de pe www. tomisthecat.wordpress.com.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: